X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Khedira podrl svoj rekord asistenc v Real Madridu

Sami Khedira je eden od najboljših igralcev Real Madrida v zadnjih tednih, tako kar zadeva zadetkov kot tudi asistenc. V torek je Nemec na prvi tekmi četrtfinala Copa del Rey proti Valenciji zabeležil svojo četrto asistenco v sezoni, potem ko je odlično podal Benzemaju, ki je zadel za 1-0. S to asistenco je Khedira podrl svoj najboljši dosežek kar zadeva asistenc odkar je prišel v Real Madrid. V sezoni 2010/11 je nemški vezist prispeval dve asistenci, medtem ko je v lanski sezoni zbral tri asistenci. V tej sezoni po vsega 20. odigranih tekmah v La Ligi, Ligi prvakov in pokalu, je nemški reprezentant na svoj račun zapisal že 4 asistence.

Dobre predstave Khedire na igrišču se odražajo tudi v njegovi statistiki na zadnjih tekmah. Proti Real Sociedad je asistiral Benzemaju za vodstvo 1-0, nato pa je še sam dosegel zadetek za vodstvo 2-1. Na naslednji tekmi proti Celti v pokalu se je Khedira znova vpisal med strelce, potem ko je dosegel svoj ​​tretji zadetek v sezoni. Teden dni kasneje je Nemec na pokalni tekmi proti Valenciji prispeval svojo četrto asistenco v tej sezoni, s čimer je samo potrdil, da je za njim najboljše tekme odkar se je pridružil Real Madridu.

Po tekmi prejšnji torek proti Valencii je Karanka to potrdil tudi na novinarski konferenci na stadionu Santiago Bernabeu: “Sami je v impresivni formi po poškodbi. Lepo je videti kako igra, kako prihaja v dobre položaje v napadu in kako krade žoge v obrambi. On je pomemben igralec za nas.”

V drugem krogu skupinskega dela letošnje Lige prvakov, na tekmi proti Ajaxu, je prispeval svojo prvo asistenco v letošnji sezoni, potem ko je njegovo podajo v Amsterdamu izkoristil Cristiano Ronaldo. Svojo drugo asistenco je prispeval na tekmi proti Espanyolu in tudi takrat jo je izkoristil Portugalec. Nato pa sta sledili še dve asistenci, kateri je izkoristil Karim Benzema.

ASISTENCE KHEDIRE V TEJ SEZONI
DATUM TEKMA STRELEC
03/10/2012 Ajax 1-4 Real Madrid Cristiano Ronaldo
16/12/2012 Real Madrid 2-2 Espanyol Cristiano Ronaldo
06/01/2013 Real Madrid 4-3 Real Sociedad Benzema
15/01/2013 Real Madrid 2-0 Valencia Benzema