X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Albiol

Raul Albiol je stopil pred medijev dan pred ligaško tekmo proti Valenciji na Mestalli. Španski reprezentant belega baleta je analiziral tekmo proti svojemu nekdanjemu klub: “Motivirani smo že zaradi dejstva, da gostujemo na težkem stadionu in da bomo igrali proti dobri ekipi. Tam bo dobro vzdušje za igranje nogometa. Želimo pokazati, da gremo v pravo smer in da počasi dobivamo nazaj formo, ki smo jo kazali v lanski sezoni. Poskušali bomo igrati našo igro in pozabi na sporne trenutke. Morali bomo igrati dobro, če želimo zmagati in upajmo, da nam bo to uspelo, ker si želimo vseh treh točk. Sedaj vstopamo v ključen del sezone in zato moramo biti kar se da močni.”

CEntralni branilec belega baleta je spregovoril o vzdušju, ki čaka ekipo pred dvema zaporednima tekmama proti Valenciji na Mestalli: “Raje bi igrali tri tekme doma, ampak imamo dva na Mestalla in zato jutrišnje tekme ne moremo obravnavati kot segrevanje, saj moramo zmagati. To tekmo lahko uporabimo zato, da se navadimo na vzdušje s katerim se bomo soočili v sredo. Mislim, da smo igralci takšnega kalibra navajeni igranje na tekmah kot je ta in to je eden od razlogov, zakaj bo stadion povsem poln.”

Glede na izjave nekaterih igralcev Valencije o sodniških odločitvah na torkovi pokalni tekmi je Albiol dejal: “To je njihovo mnenje. Menijo, da so bili oškodovani, ampak mi se moramo osredotočiti na igro in razumeti, da bodo sodniki sodili nekatere stvari prav in nekatere stvari narobe. Moramo pozabiti sodnike, zlasti kar zadeva izrečenih kazni.”

Glede na njegovo osebno stanje v ekipi je dejal: “Očitno je, da sem bil poškodovan in sem bil zato odsoten kar nekaj tednov prav v času, ko je bilo poškodovanih kar nekaj igralcev. Moram pomagati na kakršen koli način in da sem na voljo trenerju.” Albiol je bil jasen glede tega, ali bo José Mourinho jutri uporabil rotacije v ekipi: “Ničesar nam ni bilo povedanega o tem. Predvidevam, da bomo jutri zvedeli začetno postavo, vendar pa kdor koli bo igral jutri, imamo močno ekipo in vsakdo lahko začne v začetni postavi. Moramo biti na vrhuncu naše igre, če želimo zmagati.”

Španski reprezentant je spregovoril o Kakáju: “Treniral je zelo dobro in vlagal veliko napora. On je naš moštveni kolega in jaz ne vem, če bo ostal ali pa nas bo zapustil. On je naš igralec.” O razmerju med Mourinhom in Cristianom Ronaldom in o tem kaj se je zgodilo po pokalni tekmi v torek proti Valencijii, je Albiol dejal: “To so dva zmagovalca z ambicijami, da bi bila najboljša in zahtevata le najboljše od sebe. Izmenjala sta si mnenja, ki pa ne bodo imela nobenega vpliva na ekipo. Zgodilo se je v slačilnici in kaj se dogaja v slačilnici tudi ostane v slačilnici. Vsi si želimo zmagati in še posebej pa onadva.”

Na vprašanje o tem, kdo bo začelo jutri v golu je branilec dejal: “To ni moja odločitev. Oba sta moja soigralca. Adan se mi je dokazal v tem obdobju kako dober vratar je in kako profesionalen je, medtem ko je Casillas najboljši na svetu. Oba bosta branila gol po svojih najboljših močeh. Tako kot vratar ne ve kdo bo igral v obrambi, obramba ne ve kdo bo branil v golu. Zaupamo drug drugemu in vsi moramo opraviti dobro svoje delo.”

Na koncu je Albiol razpravljal o občutkih v slačilnici Real Madrida: “Mislim, da ne bodo kakršnih koli težav tukaj. Vemo, da nimamo odlične sezone v ligi, vendar pa moramo izkoristiti Ligo prvakov in pokal, da osvojimo naslova in da s tem spremenimo vse skupaj v dobro sezono. Vse to je še vedno v naših rokah in moramo biti enotni. Smo profesionalci in odrasli ljudje. Moramo biti združeni za uresničitev naših ciljev in imamo dovolj bobre igralce, da bi jih tudi dosegli.”