X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valencia 0-5 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je na Mestalli povsem nadigral svojega nasprotnika in že v prvem polčasu odločil zmagovalca na drugi od treh zaporednih tekem, ki jih beli igrajo proti Valenciji. V prvem polčasu so beli zabili kar pet golov in tako odigrali 45 minut tekme, ki se jih bodo z veseljem spominjali. Higuain je bil prvi, ki je načel mrežo domačih že v 9. minuti, preostali štiri gole pa so beli zabili v zadnjih 11. minutah prvega polčasa, potem ko sta Di María in Cristiano Ronaldo vsak prispevala po dva gola. Posebno omembo si zasluži tudi Özil, ki je prispeval 2 asistenci. Beli tako nadaljujejo neporažen niz v letu 2013, potem ko so zmagali na štirih od petih tekmah, ki so jih igrali in niso prejeli gola na zadnjih štirih tekmah. 

Real Madrid je včeraj igral drugo od treh zaporednih tekem proti Valenciji. Beli so igrali proti ekipi, ki je bila nestrpna, da se izkaže po porazu v torek na Santiago Bernabeu in to pred navijači, ki so vseskozi podpirali domačo ekipo. Pokalna tekma sredi tedna je bila zelo napeta in obe ekipi sta imeli svoje priložnosti, prav tako pa je začetek včerajšnje tekme pokazal, da bo bila tudi tokratna tekma prav tako napeta. V bistvu pa so v prvih 10. minutah imeli beli dve lepi priložnosti za vodstvo. Pri prvi priložnosti se je v 8. minuti po izvrstni podaji Alvara Arbeloe znašel Argentinec Gonzalo Higuain, ki pa je iz bližine neoviran meril mimo domačih vrat. Toda Pipita se je odkupil le minuto kasneje. Hitro akcijo je začel Özil, ki je na levem boku zaposlil lepo utekajočega Angela Di Marío, ki je v kazenskem prostoru nesebično podal do Higuaina, ki je tokrat brez težav zadel za vodstvo z 0-1. Higuain se je s tem izenačil z Di Stefanom kot igralec Reala, ki je dosegel največ gostujočih golov proti netopirjem v ligi, potem ko je bil to že njegov šesti gostujoči gol proti ekipi iz Mestalle. Tekma je kmalu šla po notah gostov. Valencia se je zavedala, da igra pred domačo publiko, zato so pritisnili proti vratom Reala v želji po izenačenju, vendar pa je Real hitro pokvaril načrte domači ekipi, ki je bila vse prevečkrat na narobni nogi v obrambi. Velika priložnost se je tako ponudila Khediri v 29. minuti po podaji Özila, saj se je sam znašel pred Diegom Alvesom, vendar pa je brazilski vratar v zadnjem trenutku posredoval. Vse to je napovedalo trenutek, ko bo ekipa Joseja Mourinha izkoristila vse priložnosti in to se je nato tudi zgodilo v zadnjih 11. minutah, ko so Realovi igralci zabili kar štiri gole. Prvega za podvojitev vodstva je v 34. minuti dosegel Di Maria, vendar pa gre pri tem veliko zaslug tudi Cristianu Ronaldu , ki je preigraval na levi strani, zavrtel Ricarda Costo in nato z izjemno natančno podajo na drugi vratnici našel Argentinca, ki je samo še potisnil žogo v mrežo. Le dve minuti kasneje je Real dosegel še tretji gol in sicer je bil znova Ronaldo tisti, ki je odigral glavno vlogo. Prvi strelec belega baleta je po kombinaciji s Coentraom, ki mu je podal globinsko žogo, tako da je Ronaldo sam stekel v protinapad kjer je kazenskem prostoru zlahka preigral Ruiza ter z levico ob bližnji vratnici premagal domačega vratarja. Četrti gol ni bil daleč in morda je bil ta tudi najbolj spektakularen od vseh. Higuain je v 41. minuti osvojil žogo na levem boku in jo podal do Di Maríe. Di María je z volejem iz prve poslal oster predložek na drugo vratnico, kjer je bil Özil, ki je s peto podal nazaj do Cristiana Ronalda, ki je z močnim strelom rutinirano zabil svoj drugi gol večera. Peti in ob enem zadnji gol v prvem polčasu je bil samo še pika na i odlični predstavi Reala. Še drugič na tekmi je mojstrsko podal Özil, v protinapadu pa se je odlično znašel Di Maria, ki je premagal vratarja Valencije z diagonalnim strelom.

Valencia, ki je zagotovo imela ranjen ponos, je prišla na igrišče v drugem polčasu z mislijo o preobratu in boljši igri, medtem ko je Real umiril igro in ves čas nadzoroval potek tekme. Valencija je bila še najbližje golu v 50. minuti, ko je Piatti zatresel preško po strelu od daleč, tri minute kasneje pa je Coentrao zaustavil žogo na golovi črti po strelu Ramija po podaji iz kota. Mourinho je vedel, da bo njegova ekipa morala sredi tedna igrati še povratno teko Copa del Rey, zato se je odločil za počitek nekaterih igralcev. Xabi Alonso je tako zapustil igrišče v 58. minuti, ko je namesto njega v igro vstopil Essien. Devet minut kasneje je vstopil še Modrić namesto Özil in kasneje v 75. minuti še Callejon namesto Khedire. Cristiano Ronaldo je po podaji Modrića v 84. minuti zapravil lepo priložnost za povišanje vodstva. Beli so kljub temu vknjižili novo zmago in ostajajo v letu 2013 še vedno neporaženi, potem ko so zmagali na štirih od petih tekmah, pri tem pa tudi na zadnjih štirih tekmah niso prejeli gola. V sredo Real znova igra na Mestalli, le da v Copa del Rey, kjer bodo beli branili vodstvo 2-0 s prve tekme ter si ob enem skušali zagotoviti mesto v polfinalu.

Stadion: Mestalla (Valencia)
Sodnik: Fernando Teixeira Vitenes
VALENCIA 0-5 REAL MADRID
Higuain 9., Di Maria 34., 45., Ronaldo 36., 41.

Valencia: Diego Alves, Ricardo Costa, Rami, Victor Ruiz, Guardado, Gago (46./Barragan), Tino Costa, Banega, Jonas, Piatti (71./Bernat), Soldado (64./Valdez).
Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Varane, Albiol, Fabio Coentrao, Xabi Alonso (58./Essien), Khedira (74./Callejon), Özil (67./Modrić), di Maria, Ronaldo, Higuain.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com