X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Valencia – Real Madrid

Real Madrid se bo pokušal na Mestalli uvrstiti v polfinale pokala Copa del Rey in dokončati zmagovalni niz zadnjih 8 sijajnih dni, v katerih se je soočil z Valencio dvakrat, in jih prav tako tudi dvakrat premagal, nazadnje z nepozabnim prvim polčasom, ko so dosegli 5 golov. Beli, ki so doslej neporaženi v letu 2013 po zmagi na štirih od petih tekem, ki so jih odigrali, želijo potrditi njihov rezultat 2-0 s prve tekme, na stadionu, na katerem želijo doseči še peto zmago(21:30, Canal + 1).

Delali smo trdo in smo na pravi poti, da bi dosegli rezultate“, je Khedira včeraj izjavil na novinarski konferenci. Premagali so jih že. Dejstvo je, ekipa ostaja neporažena v začetku leta 2013 in je dosegla 4 zmage na petih tekmah. Želijo nadgraditi prvi polčas, ki so ga odigrali v nedeljo na Mestalli in želijo nadaljevati v tej smeri, na istem stadionu, da bi si zagotovili vozovnico v polfinale pokala Copa del Rey.

Prvi korak k doseganju tega cilja so dosegli na Santiago Bernabéu. Njihov rezultat 2-0 s prve tekme, jim daje prednost pred povratno tekmo, vendar se kljub temu zavedajo zahtevnosti njihovega tretjega spopada proti Valencii, v osmih dneh, v že drugem na terenu Valencie, kjer želijo zmagati še petič zapored.

Jose Mourinho je vpoklical 20 nogometašev za tekmo. Cristiano Ronaldo ne bo manjkal. Portugalski igralec je dosegel dva zadetka prejšnjo nedeljo, prav tako tudi Di Maria in je dosegel 7 golov do sedaj v letu 2013, prav tako pa je najboljši strelec v pokalu zadnjih treh let(14 golov). Njegov soigralec, Benzema, zaostaja dve mesti, z le tremi goli manj(11).

NAJBOLJŠI STRELCI  ZADNJIH TREH SEZON V POKALU COPA DEL REY

Igralec

Goli

Odigranih tekem

Cristiano Ronaldo

14

16

Messi

13

16

Benzema

11

17

Negredo

8

13

Pedro

8

14

Rubén Castro

7

12

Valencia ne more računati na Soldada
Aitor Karanka je bil jasen po zadnji tekmi med obema ekipama: “Tekma Copa del Rey bo povsem drugačna. Po rezultatu iz prejšnjega dvoboja bodo ljudje podprli svojo ekipo še bolj, po tem, kar se je danes zgodilo“. Slogani, kot so “dali bomo vse od sebe, da se vrnemo nazaj“, “ne moremo se predati, moramo iti naprej” ali “moramo dobiti, da bomo ponosni na ekipo, na to kar delajo“, ki so bili slišani v garderobi Valencie in jasno je, da nocojšnji tekmec ne bo tako enostaven za bele.

Ernesto Valverde, trener, je včeraj na tiskovni konferenci za lokalno stran dejal, da bo filozofija njegove ekipe popolnoma drugačna od tiste ligaške tekme: “Ne moremo igrati ponovno na 1-1 in ne smemo načrtovati igro na odprti način“. Soldado, Feghouli in Mathieu bodo odsotni, medtem, ko je nastop Albelde v dvomih.