X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Novinarska konferenca Florentina Pereza

Florentino Pérez, predsednik Real Madrida, je spregovoril pred novinarji na VIP balkonu stadiona Santiago Bernabéu, da zavrne novico, ki je bila danes objavljena v časopisu Marca, ki trdi, da so igralci zahtevali odstop trenerja Joséja Mourinha: “Govorim glede na resnost tega, kar se je danes zgodilo, da bodo stvari jasne in da ni bilo nobenega ultimata na kosilu s kapetanoma, da mora trener ali kdo drug zapustiti ekipo. Imeli smo kosilo, da bi razpravljali o bonusih za igralce. Sestanek je potekal kot ponavadi v sproščenem vzdušju. Kar je bilo napisanega ni res, ne glede vsebine in ne glede tega koliko koliko je bilo povedanega. Spoštujem medije in spoštujem kritike, čeprav se zdi nepošteno. Obstajajo etične omejitve, ki bi jih morali spoštovati tisti, ki niso del našega projekta. Ne zdi se etično zatekati k lažem, da bi destabilizirali klub.”

V svoji približno 15. minutah govora je Florentino Pérez pojasnil, da mu ni preostalo ničesar drugega, kot da skliče novinarsko konferenco, da se odzove na resnost položaja, kar je nekaj kar ponavadi ne naredi: “Kot lahko vidite, glede na resnost kaj se je danes zgodilo, sem prelomil svoje pravilo, da ne govorim o vsakodnevnih dogodkih okrog ekipe. Povsem neresnično je, da je bil postavljen kakršen koli ultimat glede trenerja ali sploh kaj podobnega na kosilu, ki smo ga imeli s kapitanoma prejšnji torek. Kot vsi veste imamo običajno vedno kosilo v januarju z dvema kapitanoma in generalnim direktorjem za določitev bonusov za različna tekmovanja v sezoni.”

Predsednik Real Madrida je poudaril, da “je bil sestanek kot ponavadi v sproščenem vzdušju z odgovornim odnosom s strani obeh kapetanov. Kar je bilo objavljeno je neresnica. Prav tako je neresnična tudi vsebina o kateri smo razpravljali in ob tem želim ponoviti, da imam veliko spoštovanje do medijev. Sprejmem kritike, ne glede na to, ali so poštene, ali ne. Mislim, da sem dokazal svoje sposobnosti, da se vzdržim ponavljajočim se žalitvam, ki poskušajo nadzorovati potek tega kluba v zadnjih letih. Ampak pri tem tudi mislim, da obstajajo etične meje, ki morajo biti spoštovane, celo s strani tistih, ki ne delijo našega mnenja.”

Poleg tega je Pérez dejal, da je eden od temeljev novinarstva ta, da se preverijo informacije, kar je nekaj kar ni bilo storjeno v tem primeru: “Nobena od štirih ljudi na sestanku, dva sva tukaj pred vami in Iker Casillas ter Sergio Ramos, nismo bili pozval, da se preveri resnica o tem kaj je bilo povedanega, ali da bi dobili našo verzijo zgodbe. Mislim, da je zelo resna zadeva. Sam tudi razumem, da bi nekdo rad za nekoga, da zapusti klub, vendar pa da se zatečeš k lažem, da bi destabiliziral klub in ekipo, tudi potem, ko smo zmagali in si zagotovili svoje mesto v polfinalu Copa del Rey, bom javno rekel, da se mi zdi neetično. Takšne stvari so se že večkrat zgodile, vendar pa se ne bodo več ponovile.”

Florentino Pérez je izkoristil trenutek, da pošljete sporočilo o enotnosti pred sistematičnimi napadi na klub: “Moram reči, da poleg tega, da se vse to dogaja v interesu nekaterih, da je vse to preprosto laž. Prav tako bi rad spomnil naše članov in navijače o naši enotnosti, ki nam je pomagala do tega, da smo najboljši klub na svetu. Mi smo edini, ki odločajo o prihodnosti našega kluba.”

Sledila so vprašanja in odgovori za novinarje, ki so prišli na predsednikovo novinarsko konferenco. Florentino Pérez je ponovil resnost položaja in razlog za njegov javen nastop: “Tukaj sem, da zavržem lažno novico, katere namen je dosego osebnih ciljev in destabilizacije svetovno najbolj prestižne organizacije, ki ima 110-letno zgodovino. Današnje objavljene informacije po zelo pomembni zmagi našega kluba so, da je kapetan Real Madrida postavil klubu ultimat. Sam vam govorim, da je ta informacija zelo resna in želim javno povedati, da je to laž. Ta novica ni nič dobrega za Real, kot tudi ne za časopis, ki jo je objavil.”

Prav laž je tisto, kar je vodilo predsednika Real Madrida, da je posebej stopil pred novinarje: “Vse sem slišal. Kot je o Falcaou, da se bomo okrepili s tem igralcem, da nas drugi zapuščajo, da želimo dati povišico nekomu drugemu, ampak danes sam želim razčistiti samo o eni stvari in to je o tem, da je časopis Marca na svoji naslovni strani objavil laž, ki namerava destabilizirati klub. Zato bi rad javno zavrnil to novico, ki je dovolj resna, da sem sam tukaj. Učili so me, da vi novinarji imate kodo, ki pravi, da preverite svoje podatke. Zakaj ni nihče nas poklical? Vem, da je moje vpletanje grobo, vendar, ko je prestopljena meja in ko nekdo poskuša destabilizirati ekipo … potem pa res moram biti tukaj.”

Florentino Pérez je prav tako tudi pojasnil, da še ni govoril z Mourinho o razmerah, ker se je vse zgodilo tako hitro: “Nisem govoril z Mourinhem. Ko sem danes zjutraj videl novico se mi je zdelo tako resno, da bi se nekdo igral z institucijo, kot je Real Madrid. Vendar to ni vsakdanja stvar. Vem, da je v športu element zabave. Ko je meja prestopljena in nekdo poskuša destabilizirati klub z lažmi, bom tukaj branil to institucijo, ker sem predsednik in to je moja naloga, da branim klub. Danes sem tukaj pred vami tudi v imenu igralcev.” Čeprav to ni tema dneva, pa je Pérez si vzel čas tudi, da je spregovoril o poškodbi vratarja Casillas: “Resnično sem se sekiral ob njegovi poškodbi in bomo imeli priložnost o tem spregovoriti ob kateri drugi priložnosti.”