X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Valencia 1-1 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je med štirimi najboljšimi klubi v španskem kraljevem pokalu, potem ko je v četrtfinalu premagal Valencio. Beli so na Mestalli, kjer so v letu 2011 nazadnje osvojili naslov Copa del Rey, remizirali z 1-1, tako da je bila prednost 2-0 s prve tekme dovolj za napredovanje. Real je po podaji Alonsa ob koncu prvega polčasa v vodstvo popeljal Benzema, vendar pa je Valencia odgovorila že na začetku drugega polčasa, delno tudi zaradi izključitve Coentraa, ko je zadel Tino Costa. Tudi z igralcem manj, pa so igralci Reala imeli nadzor nad igro ter tako komaj kaj pustili domačim prostora za ogrožanje vrat Reala. Edina slaba stran, sicer pozitivnega prvega polčasa, je bila poškodba Casillasa, ki je moral zapustiti igrišče zaradi udarca v levo roko. V zadnjih minutah je Real Madrid ostal še brez enega igralca, potem ko je bil izključen še Di Maria. Beli sedaj čakajo, da zvejo svojega nasprotnika (Malaga ali Barcelona) v polfinalu pokala, ki bo na sporedu že naslednji teden.

Real Madrid stopil na igrišče Mestalle s praktično isto enajsterico, ki je dobesedno razbila nasprotnika na istem igrišču le tri dni prej, le da je v napadu namesto Higuaina začel Benzema. Varovanci Joseja Mourinha so nadzorovali tekmo od prvega sodniškega žvižga naprej in prvi igralec, ki je poskusil svojo srečo je bil Cristiano Ronaldo že v drugi minuti, ko je poskusil z velike razdalje. Že minuto kasneje je tudi Valencia poskusila s strelom od daleč, potem ko je sprožil Tino Costa iz prostega strela, rezultat tega pa je bil kot, po katerem je Valdez streljal z glavo preko gola. Ronaldo je imel še eno priložnost v 8. minuti po fantastični podaji Xabija Alonsa, vendar pa je njegov strel z levico ob bližnji vratnici Guaita obranil. Sledil je črn trenutek za Real, pa ne zato, ker bi prejel gol, ampak zato, ker se je v 14. minuti po kotu Valencije poškodoval Casillas. Zaradi udarca v levo roko je bil prisiljen zapustiti igrišče, njegovo mesto med vratnicama pa je v 17. minuti tako prevzel Antonio Adan. Ko igra nadaljevala so beli še naprej imeli nadzor nad tekmo, medtem ko Valencia praktično ni kazala nobene grožnje za vrata Reala. Tino Costa je samo v 30. minuti s lepim predložkom zaposlil Valdeza, vendar pa je Adan obranil njegov strel z glavo. Beli so prevzeli tudi posest žoge in konstantno poskušali ogroziti vrata Guaite. V 38. minuti je vratar Valencia dobro posredoval, ko je obranil močan strel Di Marie od daleč, vendar pa je bil povsem brez moči v 44. minuti, ko je zadel Benzema. Xabi Alonso je z odlično podajo zaposlil Francoza, pri tem Ricardo Costa ni mogel priti do žoge in Benzema je rutinirano z desne strani popeljal v vodstvo. Valencia je poskušala še odgovoriti v prvem polčasu, potem ko je v sodnikovem podaljšku s strelom poskusil Jonasa, ki pa ga je Adan ubranil.

V drugem polčasu se je situacija spremenila, potem ko je Valencia vse od prihoda iz slačilnice napadala, kljub rezultatskemu zaostanku, in Valdez je bil prvi, ki je že v drugi minuti drugega polčasa poskusil s strelom mimo gola. Di Maria bi lahko mogoče odločil zmagovalca tekme v 48. minuti po hitrem protinapadu Reala, vendar pa je Guaita obranil najprej strel Argentinca in nato še poskus Benzemaja po dobiti žogi. Poteza, ki je spremenila igro belih je prišel v 49. minuti. Po predložku in igri z roko Coentraa je sodnik Pérez Lasa Portugalcu pokazal drugi rumeni karton, kar je pomenil predčasen odhod v slačilnico. V 52. minuti pa je Tino Costa s prostega strela z desne strani izkoristil izključitev, potem ko je presenetil Adana. Na semaforju je pisal rezultat 1-1 in tekma je postala nekoliko bolj zapletena za bela. Mourinho se je takoj odzval na izključitev in v igro namesto Özila poslal Nacha za okrepitev obrambe. Samozavest Valencije je bila visoka po doseženem golu in številčni prednosti, tako da je začela nadzorovati tekmo, vendar pa si kljub temu ni uspela ustvariti nobene sto odstotne priložnosti. Tino Costa, najboljši igralec Valencije, je poskusil svojo srečo z dvema streloma od daleč v 54. in 66. minuti, prav tako pa tudi Jonas v 63. minuti, toda vsi streli so šli mimo gola. Beli so prav tako poskušali svojo srečo z velike razdalje in sicer sta sprožila Ronaldo v 58. in 68. minuti ter Alonso v 63. minuti. Mourinho je v 75. minuti posegel po novi menjavi, tako da je v igro namesto Benzemaja vstopil Modrić. Belim je uspevalo ohranjati skupno prednost ne samo zaradi prizadevanj, ampak tudi zaradi tesnega pokrivanja nasprotnika kljub igralcu manj. Valdez je v 83. minuti še enkrat poskusil s strelom z glavo po predložku Tina Coste, ki je sam še enkrat poskusil svojo srečo s strelom od daleč v 85. minuti. Tretja slaba stran tekme za bele se je zgodila v 89. minuti, ko je direkten rdeči karton prejel Di Maria, ki je neumno reagiral na provokacije Joãa Pereire. Z zadnjim sodnikovim žvižgom na tekmi pa je nato Real Madridu uspelo doseči cilj uvrstitve v polfinale španskega kraljevega pokalu, ki ga bodo beli igral že naslednji teden proti zmagovalcu dvoboja med Malago in Barcelono.

Stadion: Mestalla (Valencia)
Sodnik: Miguel Angel Perez Lasa
VALENCIA 1-1 REAL MADRID
Costa 52.; Benzema 44.
RK: Coentrao 49., Di Maria 89./oba Real Madrid

Valencia: Guaita, Joao, Rami, Ricardo Costa, Cissokho, V. Ruiz (58./Piatti), Tino Costa, Viera, Jonas (70./Canales), Guardado (45./Banega), Valdez.

Real Madrid: Casillas (17./Adan), Arbeloa, Varane, Albiol, Coentrao, Xabi Alonso, Khedira, di Maria, Özil (53./Nacho), Ronaldo, Benzema (75./Modrić).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com