X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Iker Casillas uspešno operiran

Iker Casillas je uspešno prestal operacijo, potem ko si je vratar Real Madrida na povratni tekmi španskega kraljevega pokala proti Valenciji zlomil metakarpalne kosti na levi roki. Iker je operacijo prestal v madridski bolnišnici Beata María Ana de Jesús, medtem ko je operacija pod vodstvom dr. Miguela del Cerra trajala malo več kot eno uro, po koncu pa je dr. Carlos Diez, sicer vodja zdravniške službe Real Madrid Sanitas, pojasnil, kako je operacija potekala: “Vse je šlo super. Operacija je bila izjemno uspešna. V roko so mu vstavili dva vijaka. Sedaj je samo vprašanje kako dolgo bo igralec potreboval za okrevanje, medtem ko je bila operacija iz kirurškega vidika uspešna.” Ko je Casillas že bil v zdravniški sobi, ga je obiskal tudi sam predsednik Florentino Perez, ki je zanimalo kako je potekala operacija in da je ob enem spodbudil kapetana Real Madrida.

Dr. Carlos Díez je pojasnil zakaj je dr. Del Cerro operiral kapetana Real Madrida: “Gre je najboljšega kirurga za roke v države. On je strokovnjak za te vrste posege. Ko smo se pogovarjali z njim in ko smo vedeli vse rezultate njegovih predhodnih operacij in to nam je dalo garancijo, da smo vratarja Real Madrida in španske reprezentance, Ikerja Casillasa, prepustili v njegove roke.”

V zvezi z operacijo je dr. Díez dejal: “Vse je šlo super. Operacija je bila izjemno uspešna. V roko so mu vstavili dva vijaka, da držita kost pri miru. Sedaj je samo vprašanje kako dolo bo igralec potreboval za okrevanje, medtem ko je bila operacija iz kirurškega vidika uspešna.”

Prav tako je spregovoril tudi o procesu rehabilitacije Ikerja Casillasa: “Nadaljevali bomo z rehabilitacijo po korakih, ki jih je predpisal dr. Del Cerro, glede na to, da je on izvedel operacijo in pozna igralca, da ve pod kakšnimi pogoji lahko ta okreva.”

Dr. Miguel del Cerro je potrdil, da bo kapetan belega baleta noč preživel v bolnišnici: “Noč bo preživel tukaj, jutri zjutraj pa ga bom sam pregledal, naredili bomo še rentgenski posnetek, nato pa bo odšel domov. Operacija je bila potrebna zaradi tega, da smo mu z dvema vijakoma skupaj pritrdili kost, ki je bila zlomljena. Dva vijaka sta bila dovolj in sta 17 mm dolga ter 2 mm široka. Že pri enostavnih operacijah se lahko veliko zaplete, vendar pa pri tokratni operaciji nismo imeli zapletov in je vse potekalo odlično.”

Glede rehabilitacije katero mora sedaj opraviti Casillas pa je dr. Del Cerro dejal: “Sedaj smo mu dali kratko opornico, s katero smo mu imobilizirali roko, tako da bo roka v delu operacije mirovala. Potem pa bo lahko začel s pasivnim gibanjem, preden bo lahko treniral ob kontaktih, kar bo zaključek rehabilitacije.”