X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid po peto zaporedno zmago

Beli, še nepremagani  v drugem delu tekmovanja Eurolige, iščejo četrto zmago v gosteh proti ekipi Pedoulakisa, v katero sta prišla Gist in Banks, Diamantidis je pod vprašanjem. (danes, 20:00h)

Četrta tekma na gostovanju od petih odigranih tekem v drugem delu Eurolige in popoln izkupiček.  Real Madrid, ki je v fazi TOP 16 še nepremagana, bo gostoval v OAKA Areni že drugič v letošnji sezoni, v upanju na ‘revanš’ za porazi v prvem delu.  Za to se bo moral spopasti z ekipo, ki se je zelo spremenila, v svoje vrste so pripeljali  Gista, Banksa in Kapono.  Kljub temu je v grški ekipi velik dvom, ali bo Diamantidis, ki se je poškodoval  na tekmi z Unicajo lahko igral. V ekipi Madridčanov bo manjkal samo Pocius, ki je še vedno poškodovan.

Ponovno iz oči v oči. Ponovno v OAKA areno, kjer se lahko hitro zlomi odpor gostujočega nasprotnika. Real Madrid, še brez poraza v TOP 16, se ponovno vrača na gostovanje, ki je bilo eno od zahtevnejših v prvem delu tekmovanja. Po treh zmagah v gosteh proti Alba Berlin, Brose Baskets in Unicaji, bodo Lasovi fantje poskušali to isto doseči proti ekipi Pedoulakisa. V prvem delu tekmovanja, sta obe ekipi zmagali na svojih domačih igriščih, a beli hočejo četrto zmago v gosteh. Grki nimajo nič slabše bilance od belih, izgubili so samo na gostovanju pri Anadolu Efes.

Stanje pred tekmo
Ekipa OT Z P + +/-
Panathinaikos 4 3 1 288 290 -2
Real Madrid 4 4 0 306 268 +38

Laso, ki lahko računa na vse svoje igralce z izjemo Pociusa, ki je še vedno poškodovan, bo moral biti zvest stilu, kjer so najodmevnejši  neustavljivi proti-napadi . A bo moral spreminjati taktiko, saj so Grki od zadnjega dvoboja teh dveh ekip, v svoje vrste pripeljali nekaj novosti: Gist, Banks in Kapono. James Gist, bivši igralec Unicaje je najnevarnejši , saj pripomore veliko k grški fizični pripravljenosti. A kot pravi Lasi, ne verjame, da se bo jutrišnjo srečanje razlikovalo na prejšnjega, ko so se Grki, po vodstvu madridske ekipe, zahvaljujoč odlični obrambi znali vrniti in preobrniti rezultat sebi v prid (79-68).

Posebej pozorni bodo morali biti na Sofoklisa Schotsanitisa, saj prav njega njegovi soigralci iščejo pod košem. Nanj in na Lasmeta, ki je proti Madridčanom zabeležil dobre minute, bodo morali paziti visoki igralci belih. Centimetrom Begića in Hettsheimerja se bodo morali priključiti intenzivnost in moč Slaughterja in Reyesa. Llull in Rodriguez, ki sta trenutno v najboljši formi, bosta bila zadolžena za točke in vnašanje nemira  v grški tabor.

Grški trener pravi, da bo ključnega pomena ustaviti ritem in bombardiranje belih. »Imajo igro, ki temelji na hitrosti. So ena najboljših ekip v protinapadih. Obe tekmi, ki smo jih odigrali skupaj so bile izredno zahtevne. Moramo poskušati ustaviti njihov ritem, prav tako bo zelo pomembna podpora naših navijačev«.

Madridčani in Grki bosta iskali zmago, ki bi bele zelo na široko odprla vrata za naprej, saj bi 5 zmag v gosteh pomenilo veliko prednost, kajti v Palaciu de los Deportes so ‘los madridistas’ letos še nepremagani.

Povprečja
Ekipa + Skoki Asisten. Blokade Ukrad. ž. Izgub. ž.
Panathinaikos 74,0 67,5 34,7 16,4 3,4 4,8 15,1
Real Madrid 81,3 66,2 36,5 16,1 3,6 7,0 12,1