X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Varane

Raphaël Varane je danes stopil pred novinarje na novinarski konferenci v mestu nogometa Real Madrida na Valdabebasu. Francoski reprezentančni branilec je pohvalil Mourinha, ki prav danes praznuje svoj 50. rojstni dan: “Vsi stojimo za trenerjem in on je najboljši trener na svetu. Mediji ga ostro obravnavajo, vendar pa on dobro opravlja svoje delo in je vse to povsem nepotrebno. Dali smo mu fotografijo zmage iz lanskega leta proti Athleticu, ko smo teoretično postali prvaki španske lige in se na njo tudi vsi podpisali.” Branilec Real Madrida je prav tako tudi analiziral tekmoproti Getafam, ki je naslednja pred vrati: “Vsi hodimo v isto smer in si ne želimo več izgubljati točk. Vedno si želimo zmagati. Gre za ligaško tekmo v kateri želimo izboljšati vse vidike naše igre.”

Varane je bil vprašan glede zadnjih nekaj tekem njegove ekipe, ki jih je začel v prvi postavi in na katerih so beli le težko prejeli zadetek, poleg tega pa so ostali tudi neporaženi. “Smo zadovoljni. Ekipa zasluži veliko zaslug za vse to in trdo delamo za ekipo. Pomembno je, da smo združeni kot ekipa.”

Glede na njegovo osebno stanje v ekipi je dejal: “Sam se učim od vseh igralcev. Ponosen sem, da se v najboljšem klubu na svetu in da treniram ter igram z njimi vsak dan. Zelo sem vesel, da sem tukaj. Mislim, da se moram sedaj osredotočiti na tekmi proti Getafam in pri temu si ne postavljam sam sebi nobenih ciljev. Poskušam samo napredovati in dati vse od sebe.”

Na vprašanje o enotnosti v slačilnici, je mladi branilec Reala podal zelo jasen odgovor: “Ko se stvari zapletejo, moramo pokazati solidarnost, držati skupaj in poskušati izboljšati rezultate. Vsi hodimo v isto smer in sam sem prepričan, da bo to pozitivno vplivalo na ekipo.”

Francoski reprezentant je spregovoril tudi o svojem novem kolegu v ekipi, Diegu Lópezu in o prvem zvezdniku Cristianu Ronaldu. Glede novega vratarja je dejal: “Sam ga ne poznam zelo dobro, pomembno pa je, da bo prispeva svoj delež k ekipi.” O Portugalcu je dejal: “Vemo kako pomemben je za ekipo. Do sedaj še nisva imela nobenih trenj. Je bistven igralec, ki nas pelje do velikih sprememb.”

Glede poškodbe Ikerja Casillasa, ki je sedaj že zapustil bolnišnico je dejal: “To je sprememba. Storiti želimo kolikor je mogoče in zato bomo vsi dali vse od sebe za to ekipo. Poškodba Ikerja bo udarec, vendar pa ne mislim, da se bo veliko spremenilo.”

Na koncu pa je bil Varane jasen glede tega, da obstaja možnost, da bo začel prvo tekmo polfinala kraljevega pokala proti Barceloni v začetni postavi: “Ne vem, če bom igral, vendar pa sem pripravljen igrati tudi proti Barceloni. To je vedno posebna tekma, ampak trenutno smo osredotočeni na tekmi proti Getafam in naše misli še niso pri sredini tekmi.”