X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Diego López

Diego López se je vrnil v Real Madrid. Nervoza v zadnjih minutah in nasmeh na obrazu po podpisu svoje nove pogodbe s “klubom, ki ga ljubim”, kažejo na to, da je to eden od najbolj vznemirljivih trenutkov njegovega življenja. “To, da se vračam v klub, ki ga ljubim, kjer sem odraščal in treniral, je nekaj zelo lepega in nekaj posebnega. Ne želim, da gre ta priložnost mimo mene in sam sem tukaj z izjemnim hrepenenjem, da bi pomagal ekipi, moji ekipi, da bi dosegla to za kar si prizadeva”, je povedal novi vratar za Realmadrid.com in Realmadrid TV.

Vračate se v Real Madrid, na domače dvorišče. Verjamem, da je to nekaj posebnega.
Res sem navdušen in zelo zadovoljen. Vse se je zgodilo tako hitro. Moral se bom navaditi na to. To, da se vračam v moj klub, klub ki ga ljubim, kjer sem odraščal in treniral, je nekaj zelo lepega in nekaj posebnega. Izkoristil bom to priložnost, ki sem jo dobil in se zahvalil vsem tistim, ki so omogočili, da je prišlo do tega podpisa.

Vrnili ste se na Santiagu Bernabéu. Kakšni so vaši spomini na ta stadion?
Kot igralec nasprotne ekipe se tekem proti Real Madridu vseh zelo spominjam, še posebej tistih tukaj v Bernabéu. Tukaj sem dolgo časa. Imam toliko izkušenj, skoraj vse dobre in osebno ter profesionalno mi je v veliko veselje.

Vse je bilo zelo hitro. Kako je zadnjih 24 ura potekalo za vas?
Iz medijev sem ugotovil, da Real Madrid išče vratarja. Včeraj mi je moj agent povedal, da je v Sevilli z Del Nidom, kjer upata, da bo prišlo do srečnega konca. Do konca dneva je bilo vse potrjeno in ostalo si lahko predstavljate. Ure brez spanca, da bi se poslovil od soigralcev v Sevilli, potovanje in biti tu. Nimam nobenih drugih besed, razen teh glede hvaležnosti in navdušenja.

Imate veliko izkušenj s španskim nogometom in sedaj ste prišli, da jih delite z ekipo.
V Real Madridu so veliko zahtevali od mene, da mi je uspelo priti na vrh. Bila je težka pot in sam sem moral veliko delati in vložiti veliko napora. Potem, ko sem že bil v prvi ekipi, sem zaupal trenerjem in predsedniku. Prvič sem zapustil klub, ker je bilo težko konkurirati Ikerju in zato sem mislil, da bom imel več priložnosti drugje. V Villarealu sem preživel pet čudovitih let, razen zadnjega, ki je bil sicer super, ampak pa mi ni uspelo igrati veliko v Ligi prvakov in tudi v reprezentanci me ni bilo. Zadnjih šest mesecev je morda bilo najslabših. Res hrepenim po tem, da bi pomagal ekipi, mojemu klubu, da bi dosegel zastavljene cilje.

Z Villarrealom ste igrali v Ligi prvakov in sedaj se bo Real Madrid v osmini finala pomeril proti Manchestrju.
Liga prvakov je res posebno tekmovanje, še bolj pa to velja v Real Madridu, saj smo jo največkrat osvojili in imamo vedno dobre možnosti. Biti del in igrati proti evropskim klubom z Villarrealom je bila zame izkušnja, ki sem jo potreboval za dobre igre v tem tekmovanju.

Delala ste s Casillasom in Adanom. Kako bi ju opisali?
Ne morem opisati Ikerja, ker vsi poznamo njegove odlične vrednost. Adan je vedno izstopal, že kot mladostnik in spomnim se, da tudi ko sem sam začel trenirati je bil on star 15 let in sem mu takrat v svojem prostem času pomagal kot trener v akademiji. Tako je tudi prišel v ospredje, ima veliko spretnosti in to samo dokazuje ogromne količine talenta v klubu v doma vzgojenih vratarjih. Smo trije in med nami moramo vsi zelo dobro braniti in pomagati ekipi.

Srečali se boste s svojimi starimi soigralci, kot je to Arbeloa, ki je z vami popeljal Castillo v drugo ligo.
To bo še zelo zanimivo. Vedno sem ostal v stiku z Alvarom. Vedno je bil zelo dober prijatelj z mano in sem navdušen, da bom spet v isti ekipi z njim. Je res dober fant. To mesto poznam zelo dobro in vidim, da se ni veliko spremenilo, saj je še vedno veliko zaposlenih istih, kot so bili pet ali šest let nazaj. To je super, da lahko vidim znova osebje.

Nazadnje, ko ste bili tukaj v tem klubu, so vsi govorili kako delavni ste. Se je Diego López kaj spremenil?
Ne na tak način. Še vedno imam iste vrednote, kot sem jih imela 12 let nazaj, ko sem prišel sem. Moje delo je osnova za vse ostalo. To je tisto kar bom počel tudi od danes naprej: treniranje brez nogavic, da bi bil na vrhuncu svoje forme in da bi pomagal ekipi, ko bo trener videl, da sem pripravljen. To je edini način za uspeh. Delo je tisto, kar me je pripeljalo sem do te priložnosti in ne želim je spustiti, da bi šla mimo mene.

Prišli ste v ključni točki sezone in ste odločeni dokazati svojo vrednost.
Nikoli nisem prenehal spremljati Real Madrid in sedaj smo na pomembni točki v tej sezoni, ko se lomi dogajanje v treh tekmovanjih. Tekma proti Getafam bo zapletena in potem imamo težavno izločilno tekmo in ob enem lepo tekmo proti Barceloni. Mi smo v upanju na pozitiven izid in na še eno igranje v finalu.