X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Karanka

Aitor Karanka je po zmagi proti ekipi Getafe stopil pred novinarje v novinarskem središču Santiaga Bernabeua. Pomočnik Joseja Mourinha je podal svojo oceno glede tekme in o stanju ekipe: “Mislim, da lahko vidimo napredek ekipe. V prvem polčasu smo imeli priložnosti, podobno kot v lanski sezoni, medtem ko smo si jih v letošnji sezoni nekoliko težje pripravljali. Ampak, ko smo dosegli prvi gol, smo imeli obrambno trdnost iz lanskega leta in v napadu ponovno pridobivamo samozavest, ki nam omogoča, da zmagujemo tekme, kot smo jo danes.” Poleg tega pa je pohvalil prispevek prvega zvezdnika belega baleta: “Ko je igralec kot je Cristiano v takšni formi kot je on trenutno, igralec pusti golom, da govorijo namesto njega.”

Hat-trick Cristiana Ronalda in gol, ki ga je dosegel Sergio Ramos, so bili dovolj za četrto zaporedno zmago Reala na Santiagu Bernabéu. Karanka v novinarskem središču naštel nekatere igralce, med katerimi je bil tudi Cristiano Ronaldo: “Zamenjali smo ga iz previdnosti. Ni prosil, če je lahko zamenjam ali kaj podobnega. Mislili smo, da je najboljše, da ga zamenjamo in njegovi goli in predstave so tam, da jih vsi vidijo. Vsi smo tukaj, da igram za ekipo in ko je igralec kot je Cristiano v takšni formi kot je on trenutno, igralec pusti golom, da govorijo namesto njega.”

Zadnja okrepitev ekipe, Diego López, se je pred tekmo že ogreval. “Različne situacije so prišle skupaj. Pozna stadion, že je bil tukaj in mi ga poznam osebno in kot vratarja. Lahko igra v vseh tekmovanjih. Kot vsi igralci je tukaj, da prispeva in da igra v odločilnih trenutkih sezone,” je povedal pomočnik glavnega trener o njegovem podpisu. Na vprašanje, ali bo bil že v začetni postavi na tekmi proti Barceloni je dejal: “Mislili smo le o tekmi proti Getafam in šele jutri bomo začeli razmišljati in delati na sredini tekmi.”

Na vprašanje o odsotnosti Arbeloe je dejal: “Z Álvarom je vse v redu, vendar pa je odigral veliko tekem. Ima veliko izkušenj. Odločili smo se, da mu namenimo počitek na tej tekmi, vendar pa ni poškodovan.” Prav tako je pojasnil situacijo okoli Kakaja: “Je enaka kot je bila že pred časom, prestopni rok je še odprt. Obstajajo ljudje, ki so v pogajanjih z njim in bomo videli kaj bo storil do 31. januarja in kaj je najboljša rešitev za vse vpletene strani. Če ne bo prestopil v drug klub, se ga bo smatralo kot za še enega igralca ekipe.”

Na koncu se je Karanka sklicevali na Joséja Mourinha in je odgovoril na vprašanje, ali se bo Portugalec znova pojavil v novinarskem središču: “Ne vem, bomo videli. Pred nekaj meseci igralci niso hodili na novianarske konference in sedaj hodijo. Pomembno je, da vsi govorijo, kar je tudi tisto kar si vsakdo želi in kar ljudje prosijo. Dan, ko bo trener menil, da je primerno, bo prišel na novinarsko konferenco in če ne bo, potem bomo nadaljevali tako, kot delamo v tem trenutku.”