X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Getafe

photobucket.com

Real Madrid nadaljuje v isti slogu na Santiago Bernabéu. Beli, ki so doma neporaženi že več kot eno leto in so ob enem tudi neporaženi v letu 2013, so danes dosegli svojo četrto zaporedno zmago na domačem igrišču in svojo tretjo zaporedno, če gledamo domače in gostujoče tekme. Beli so mrežo gostov načeli preko Sergia Ramosa, vprašanje o zmagovalcu pa je hitro razblinil Cristiano Ronaldo s klasičnim hat-trickom (gol z levo nogo, gol z desno nogo in gol z glavo, op.p.) v razmiku samo desetih minut, ki je s tem dosegel svoj stoti gol na Santiago Bernabeu. Zaradi tega ni presenetljivo, da je ob menjavi z Benzemajem prejel stoječe ovacije.

To je bila prva Realova tekma to sezono, ki se je začela točno ob 12:00 uri. Beli, ki so neporažen že več kot eno leto na Santiago Bernabéu, so upali na svojo letos četrto zaporedno zmago na domačem igrišču. Vse tekme, ki so jih igrali pred svojo domačo publiko v letu 2013, so beli končali z zmago. Tekma proti ekipi Getafe torej ni morala biti izjema. Dejstvo je, da je ekipa belega baleta vse od začetka tekme želela dokazati, da čuti povezanost s svojimi navijači in tako so domači prišli do svoje prve priložnosti na tekmi v 10. minuti, potem ko je Moya obranil strel Ronalda iz prostega strela. Di Maria bi prav tako lahko popeljal domačo ekipo v vodstvo tri minute kasneje, vendar pa se je njegov strel odbil od gostujoče obrambe in s tem presenetil vratarja gostov, a je žoga le za nekaj centimetrov zletela mimo vratnice. Real Madrid je imel popoln nadzor nad žogo in si je še naprej ustvarjal priložnosti. Naslednja priložnost belih je prišel v 22. minuti. Po lepi akciji med Özilom in Ronaldom je prvi prišel v kazenski prostor gostov z žogo, kjer je sprožil, vendar pa je njegov strel obranil Moya ter tako še enkrat rešil svojo ekipo. Getafe so prav tako imele priložnost, vendar pa je strel Diega Castra z glavo v 26. minuti zanesljivo obranil Adan. Real Madrid ni zaradi tega bil v skrbeh in štiri minute kasneje je znova presenetil svojega nasprotnika s hitrim protinapadom. Özil je začel prehod iz obrambe v napad in čeprav ga je z rokama ovir Gavilan, je Nemec nadaljeval svoj tek z žogo, nato pa jo je podal do Ronalda, ki je podaljšal do Higuaina. Argentinec je lepo videl, da se je Özil priključil napadu in je zato s povratno podajo lepo zaposlil Nemca, ki pa je preslabo streljal po šprintu čez celotno igrišče. Kljub temu pa to ni bila zadnja priložnost v prvem polčasu, saj so beli v 43. minuti imeli novo priložnost. Di Maria je z dolgo žogo lepo našel Coentraa na krilu, ki je z volejem poslal predložek v kazenski prostor gostov, tam pa je Modrić sprejel žogo s prsmi, vendar pa je njegov strel iz točke enajstmetrovke zletel preko gola.

Po odmoru je Mourinho v igro namesto Albiola poslal Khediro. Nameni beli po zmagi so bili jasni in tako zadeli iz svoje tretje priložnosti po odmoru. Prvo priložnost so beli imeli v 52. minuti, ko je streljal Khedira, Moya pa je obranil njegov strel. Gostujoči vratar je še enkrat pokazala svoje reflekse, ko je zaustavil strel Coentraa po odbiti žogi. Po tej obrambi je Real imel na voljo kot v 53. minuti, ki ga je izvedel Angel Di Maria. Po predložku iz kota Argentinca je slabo posredoval gostujoči vratar Moya, v gneči pa se je najbolje znašel Sergio Ramos in žogo  iz neposredne bližine potisnil v mrežo. Real Madrid je potreboval le 9 minut, da je znova zadel. Svoj prvi gol je dosegel Cristiano Ronaldo, potem ko je Özil dobro povlekel žogo v protinapad, jo oddal na levo do Portugalca, ki je z levico zabil v daljši spodnji kot gola ekipe z juga Madrida. Beli so se sneli z verige in tri minute kasneje so znova zadeli, ponovno Ronaldo, potem ko ga je na drugi vratnici lepo našel Di Maria, Portugalec pa je bil natančen z glavo. Kljub temu pa s tem še ni bila potešena lakota Real Madrida po golih. V 67. minuti je Ramos odbil poskus gostov iz golove črte. To je bila zadnji nevaren poskus gostov, ki so nato v 72. minuti prejeli še četrti gol. Lopo v kazenskem prostoru na nepravilen način podrl Modrića, zanesljiv izvajalec najstrožje kazni je bil Cristiano Ronaldo. Portugalec je z novim hat-trickom postal trenutno aktiven igralec, ki je dosegel največ hat-trickov v La Ligi, potem ko je že pri številki 16. Sicer pa je takoj po doseženih treh golih Portugalec bil zamenjan, namesto njega pa je na igrišče prišel Benzema, pri čemer je Ronaldo prejel stoječe ovacije s tribun Bernabeua. Vse misli so sedaj usmerjene k naslednji pokalni tekmi, ki bele čaka že v sredo, ko v Madrid prihaja ekipa Barcelone.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: González González
Real Madrid 4-0 Getafe
Sergio Ramos 53.; Cristiano Ronaldo 62., 65., 72./11m

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com