X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Diego López

Diego López je bil na novinarski konferenci na Valdebebasu predstavljen kot novi igralec Real Madrid,  potem ko je v petek bil tudi uradno objavljen njegov prestop v kraljevi klub. Na predstavitvi  vratarja je bil prisoten tudi športni nogometni direktor, Miguel Pardeza, ki mu je zaželel veliko sreče pri novem poglavju njegove kariere in je dejal: “Prepričani smo, da boste prinesli veliko razliko v ekipo.” Nekdanji mladinec Realove nogometne šole je spregovoril o svoji sreči in o svojih ambicijah po vrnitvi v ekipo: “Vesel sem, da sem se vrnil v  svoj dom in v moj klub in zato razumljivo, da sem sem res vesel, da sem tukaj. Vse je podobno kot, ko sem zapustil klub: objekti, osebje … Že sedaj se počutim, da sem se popolnoma vživel in sem res zelo zadovoljen. Na srečo sem sedaj izkušen igralec. Veliko stvari se je spremenilo glede tega odkar sem odšel. Za seboj imam veliko tekem prve španske lige, kakor tudi evropskih tekem in to me pomirja ter me prepričuje v moje sposobnosti in zmožnosti kot igralec. Sam vem kaj lahko prinesem ekipi. Ko Real Madrid podpiše pogodbo z igralcem, to pomeni, da mu zaupa in mislim, da je to zelo pomembno.”

Nekdanji mladinec Reala se vrača k belimi po šestih letih, potem k oje zapustil klub in zato namerava še naprej trdo delati in dati vse od sebe za klub: “Tukaj sem, da dam vse od sebe že od samega začetka. Real je prišli do mene z razlogom. Sem nared in pripravljen na igro kjerkoli me bo trener potreboval. Sem sproščen glede vsega tega. Prepričan sem, da bom imel priložnost igrati in o tem bo odločil trener. Razmišljam iz dneva v dan. Sredina tekma in pomagati ekipi ter biti pripravljen kadar me bo trener potreboval in mi dal priložnost. To je tisto kar sem vedno počel in kaj bom še naprej delal. Trenutno sva dva vratarja, čeprav sočustvujem z Ikerjem glede njegove poškodbe, in med nama moramo rešiti problem ter pomagati ekipi.”

Kar zadeva njegove vrnitev v klubu in njegovih ciljev, je novi igralec belih dejal, da je zelo zadovoljen in je prepričan pri tem kaj hoče: “Imam zelo dober občutek. To velja glede mojega povratka v klub, ki se pretaka po mojih žilah vse od takrat, ko sem bil še zelo mlad in vsi so me pozdravili z ljubeznijo, ko sem naletel na toliko znanih obrazov. In to velja tudi za navijače, ki so mi pokazali svojo naklonjenost že včeraj na tribunah in vse to je zame zelo pomembno. Moj cilj je delati in biti pripravljen na vse. Sem sproščen in zelo samozavesten glede svojih možnosti za igranje in se veselim, da vidim, kaj nam bo sezona še prinesla.”

Potem, ko je bil prvič spet vpoklican v ekipo za tekmo in po svojem prvem treningu s preostalim delom svoje ekipe, je vratar povedal: “Tukaj sem, da bi poskušal igrati na vsaki tekmi. Vem kaj je ta klub, ampak nameravam trenirati za igranje in tekmovati, tako da bo konkurenca za moje igralno mesto in da bo ekipa imela korist od tega. Najboljša stvar za ekipo je ta, da obstaja veliko konkurence in da imamo po dva enakovredne zamenjave na vseh položajih. Trener me je prosil to, kar prosi od vsakogar: trdo delo, napor in disciplino.”

Diego López je prišel v Madrid v soboto in na temo njegovega prestopa je dejal: “Nisem imel stikov z nikomer iz Real Madrida in ko mi je moj agent povedal, nisem imel prav nobenega obotavljanja. Vedno sem dejal, da je bila škoda, ko sem odšel, čeprav sem takrat motal zapustiti klub zaradi razlogov in vrniti se nazaj sem je zame priložnost in velik izziv. Hvaležen sem predsedniku, upravi kluba in strokovnemu štabu, ki so imeli zaupanje vame in ki so mi dali to priložnost. Tukaj sem, da delam in da dam vse od sebe v korist kluba in na tej podlagi upam, da nam bo uspelo doseči naše zastavljene cilje.”

Na področju politike rotacije pri vratarjih v Real Madridu na zadnjih nekaj tekmah je dejal: “Do sedaj sem to spremljal od zunaj. Ko je sprejeta odločitev, je to odločitev trenerja in odločitev njega je potrebno vedno spoštovati, saj je šef glede tega. Iker je več očitno zasluženo dosegel vse to kar je dosegel, a nogomet je stvar sedanjosti in vsi moramo biti na trnih. Nihče si ne more privoščiti, da bi izgubil osredotočenost.” V zvezi s Casillasom in njegovimi predstavami je dejal: “Govoril sem z Ikerjom na dan tekme. Vedno sem se dobro razumel z njim in tako je še vedno danes. Ko sem bil odsoten nisem sledil vsemu temu kdo je prišel in kdo odšel in zato nimam svojega mnenja, ker nisem bil tukaj.”

Real Madrid je eno izmed najboljših mladinskih pogonov na svetu in na tej točki Lopez dejal: “Mislim, da ima ta ekipa veliko dobrih igralcev in enostavno ni prostora za vse mladince iz Realove akademije. To se zgodi v vsakem klubu. Obstaja veliko mladih igralcev iz Realove akademije v prvi ekipi in drugi, ki so morali zapustiti ekipo, vendar pa to ne pomeni, da ta klub ne daje svojim mladim igralcem priložnost igrati. Vračam se polna upanja in ker sem tudi sam bil mladinec Reala, vem kako tukaj sistem deluje in to znanje bom izkoristil v svojo korist.”