X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Özil

Santiago Bernabéu bo oder prve tekme polfinala Copa del Rey med Real Madridom in Barcelono, kjer bosta obe ekipi iskali svojo pot do finala. Mesut Özil je za spletno stran bwin.com analiziral to prvo tekmo in pri tem povedal: “Seveda vemo, da ima Barcelona zelo močno ekipo z zelo dobrimi igralci, ampak mi smo osredotočeni na nas. Smo v dobri formi in sedaj bomo doma igrali proti Barceloni. Naš cilj je zmagati tekmo in jo posvetiti našim navijačem. Želimo priti v finale in to je več kot jasno.”

Navdušenje v izločilnih krogih Copa del Rey je še večja, če sta ta dva kluba srečata: “Naš cilj je pokazati svoj potencial na igrišču in zmagati na tekmah. Smo v polfinalu pokala, kjer sedaj igramo proti Barceloni. Naš cilj je logično doseči dobre rezultate. Vse bomo naredili kar je v na moči, da zmagamo. To je najboljši derbi na svetu in cel planet ga bo spremljal. To je vedno nekaj posebnega za nas. Igralci si želimo pokazati kaj lahko storimo in vedno igramo proti najboljšim. Očitno je, da si vedno želiš zmagati na takšnih tekmah, zlasti za navijače, ki nas podpirajo vse leto in jih želimo nagraditi z zmago proti Barceloni.”

Beli bodo iskali dober rezultat na tej prvi pokalni tekmi pred povratno in Özil se zaveda, da bo dobra predstava celotne ekipe ključnega pomena na tekmi. “Poznamo potencial Cristiana Ronalda. Je eden izmed najboljših igralcev na svetu in v zadnjih letih je pokazal kako pomembno je za našo ekipo. Toda ob koncu dneva je vprašanje ekipe, ne Cristiana ali katerega koli drugega igralca. Seveda se zavedamo njegovih močnih točk, tako da ga potrebujemo, vendar pa moramo delati kot ekipa, da bi bila uspešni.”

Nemški vezist je v svoji tretji sezoni v klubu in pri tem je jasno dal vedeti kako vesel je pri tem: “Kot prvič sem zelo hvaležen, da lahko igram za tako velik klub. Moja prva tekma za Real Madrid je bila zame nekaj posebnega. Toda najboljši trenutki so, ko osvojiš naslove s klubom. Na primer, finale proti Barceloni, ko smo jih premagali v španskem superpokalu ali osvojitev La Lige, ti trenutki ti ostanejo v spominu za vedno.”

Özil je zelo ustvarjalen nogometaš in je sposoben s podajo odločiti tekmo. Na pohvale soigralcev in trenerja se je odzval: “Razumljivo sem zelo vesel, da me ljudje vidijo tako. Moj cilj je vedno dati vse od sebe na igrišču. Uživam v nogometu. Uživam biti na igrišču in imeti žogo v svojih nogah. Seveda sem ponosen, da govorijo takšne stvari.”