X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Nocoj najboljši ekipi Eurolige, RM in CSKA

Beli, vodilno in nepremagano moštvo v TOP 16, z najboljšo obrambo v Euroligi, pričakuje rusko ekipo, ki v gosteh še niso izgubili in imajo najboljši napad. (20:45h,  Sport Klub)

V Palaciu de los Deportes, se bo nocoj odvijala več kot le ‘game of the week’ TOP 16 Eurolige. Real Madrid in CSKA Moskva, dva največja favorita za naslov, se srečujeta na tekmi, ki je trenutno najboljše, kar lahko ponudi evropska košarka. Iz oči v oči najboljša obramba z najboljšim napadom tekmovanja. Dvoboj še nepremagani ekip: beli, doma in v tem delu tekmovanja, iščejo proti ekipi Messine, ki je najboljša ekipa v gosteh, serijo 6-0, kar bi bil zgodovinski uspeh košarkaše ekipe. Manjkal bo Martynas Pocius zaradi poškodbe gležnja.

Odličen trenutek, ki ga doživlja Real Madrid, bo postavljen na preizkušnjo z obiskom CSKA Moskva, ena redkih ekip, ki lahko ogrozijo bele v TOP 16. Z nizom 5-0, bodo poskušali beli zadržati Palacio nepremagan in osvojiti zmago, ki bi jim na široko odprla vrata v zaključne boje. Poleg  tega, bi niz 6-0 pomenil najboljši niz zmag v vsej zgodovini Real Madrid v Euroligi.

Kar ne bo lahka naloge, proti tako mogočnemu nasprotniku kot so Moskovčani, ki so zmagali na 7 gostovanjih v sezoni in, ki prihajajo ranjeni po porazu z Unicajo v Megasport Sports Palace. Obe ekipi lahko odločita tekmo sebi v prid s svojima odličnima igrama v napadu. V povprečju jih deli le točka. To bo boj dveh mogočnih, z neskončno orožji tako na eni  kot na drugi strani za uničevanje nasprotnikove obrambe. Domači so se zelo izboljšali v obrambi in so postal močna in kompaktna ekipa v tem pogledu igre, kar se je lahko videli prejšnji krog, ko so Panathinaikosu dovolili najnižje število košev v vseh zgodovini Grkov na domačih tleh.

Situacija pred tekmo
Ekipa No° OT Z P + +/-
Real Madrid 5 5 0 364 322 +42
CSKA Moscú 5 4 1 423 378 +45

Odsotnost Pocius Madridu ne bi smela delat težav, ki bo primoran igrat na visoke nivoju skozi celotno tekmo. Zunanja linija belih Draper, Llull, Sergio Rodriguez, Suarez, Carroll in Rudy bodo imeli težko nalogo, še posebej ker so gostje zelo učinkovito pri metu za tri točke. Več kot 40% učinkovitost Teodosića, ki je trenutno eden najboljših ‘play-ev’ v Evropi, Američana Weems in Christmas z 57% učinkovitostjo, Micov in Khryapa (oba na 50% v trojkah). Aaron Jackson, bivši igralec Bilbao, Papaloukas in Ponkrashov dopolnjujejo rusko ‘vojsko’. Ekipa Lasa ima argumente za izenačen dvoboj. Štirije beli igralci (Rudy, Mirotic, Carroll in Reyes) dosegajo v povprečju več kot 10 točk na tekmo.

Na notranjih položajih so moči tudi izenačene. Notranji kvintet Real Madrida, bo imel pred sabo odličnega nasprotnika tako v obrambi kot v napadu na čelu z bivšim igralcem NBA Krstićem in Khryapa v dvojcu z 2,13cm Kauna. Srbski center je dominanten igralec, zato bosta odločilnega pomena vlogi Begiča in Hettsheimera, da jih zaustavita. Obrambna intenzivnost Reyes in Slaughtera, talent Mirotiča bodo morali nadigrati ruske.

Povprečja
Ekipa + Skoki Asistence Blokade Ukrad. ž
Izgub. ž
Real Madrid 79,7 64,4 36,6 15,6 3,4 7,0 12,1
CSKA Moscú 80,4 75,6 32,3 17,3 2,3 6,7 14,1

Dvoboj bo tudi na klopi. Laso, ki je belim vcepil zmagovalni duh in dinamično igro. Na drugi strani, prestižni Ettore Messina,bivši igralec Real Madrida, ki se vrača v Palacio. Za madridskega trenerja »obstaja veliko detajlov, ki so lahko odločilni«. O svojem rivalu poudarja »če tudi imajo slab dan, lahko vsak kdo odloči tekmo. So ekipa, ki je zelo težko nadigrati«.