X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Barcelona

photobucket.com

Intenzivnost, razburljivost in nogometna poslastica za gledalce. Prvi pokalni El Clásico ni razočaral nikogar, ob enem pa je ostal odprt še pred povratno tekmo v Barceloni. Gola sta padla šele v drugem polčasu, potem ko je Fabregas v 5. minuti drugega polčasa popeljal Barcelono v vodstvo, vendar pa se je igralcem Real Madrida uspelo pobrati in pokazati, kako pomembno je brani ime svojega kluba ter tako odigrali odlično tekmo, ki je bila zaključena z golom mladega Varaneja v 81. minuti. Katera ekipa bo napredovala v finale bo tako odločila tekma 27. februarja na Camp Nou.

El Clásico, največja tekma na svetu, se je vrnila na stadionu Santiago Bernabeu. Beli, ki še niso izgubili nobenega od zadnjih dveh spopadov z Barcelono, so ​​igral prvo pokalno tekmo polfinala ob neprecenljivi pomoči predanih navijačev. Začetek tekme je dal jasne znake ambicij s katerimi so igralci Real Madrida prišli na igrišče. Dejstvo je, da je že v drugi minuti Cristiano Ronaldo z leve strani krenil proti kazenskemu prostoru gostov, potem pa ga je  na robu kazenskega prostora podrl Pique in si prislužil rumeni karton. Portugalec je sam izvedel prosti strel in streljal po sredini vrat, kjer je z akrobatsko obrambo goste rešil vratar Pinto. Real Madrid je začel pogumno, ambiciozno in je vršil pritisk na gostujoče igralce že na njihovi obrambni polovici. Barcelona pa je na drugi strani skušala odgovoriti z dolgimi obdobji posesti žoge. V eni izmed njih je Iniesta v 21. minuti priigral Barceloni prosti strel z leve strani, ki ga je izvedel Xavi, a je zadel le prečko. V 24. minuti je veliko napako storil Carvalho, ki je želel podati vratarju Diegu Lopezu, Fabregas je prestregel žogo in podal do Xavija, a je njegov strel z golove črte odbil mladi Varane. El Clásico ni razočaral nikogar in nato je bil na vrsti ponovno domača ekipa. V 26. minuti je Callejon z globoko podajo našel samega Benzemaja, ki je z leve strani zadel zunanji del mreže. Tekma se je igrala s hitrim tempom in zadnjo priložnost v prvem polčasu je pripadala Real Madridu. Essien je podal žogo Callejonu, ki je poslal nizek predložek pred gol, ki pa ni prišel do moštvenega kolega, ker je Alves z zadnjimi močmi prestregel podajo Benzemaju, ki je že bil pripravljen, da v 36. minuti popelje bele v vodstvo. Kljub temu, da nobena od ekip ni dosegla gola, pa je bil prvi polčas intenziven, vznemirljiv in prav nogometna poslastica za gledalce.

Drugi polčas se je začel enako kot prvi. S pritiskom Real Madrida in s tem tudi prva priložnost za bele. Essien je osvojil žogo na desni strani, jo podal do Benzemaja, ki je lepo odigral dvojno podajo s Cristianom Ronaldom, a je bil nato Francoz v 47. minuti premalo natančen ob zaključnem strelu z levico, saj je žoga zletela preko gola gostov. Še enkrat se je za pravilno izkazalo nenapisano nogometno pravilo: če ga ne daš (gola, op.p.), potem ga dobiš, saj je v 50. minuti Barcelona prešla v vodstvo. Callejona je poskusil izbiti žogo iz Realovega kazenskega prostora, vendar pa jo je odbil le do Messija, ki je na desni strani našel Fabregasa, ta pa je z diagonalnim strelom premagal Diega Lopezaje za vodstvo 0-1, kar je popolnoma spremenilo tekmo. Mourinho se je odzval in 58. minuti v igro namesto Callejona poslal Modrića. Dve minute kasneje je bil Real blizu izenačenja. Po predložku Essiena z desne strani je imel izjemno priložnost Ronaldo, ki pa je z glavo iz bližine le za las streljal mimo gostujočih vrat. V 63. minuti je domača ekipa opravila še svojo drugo zamenjavo. Higuain je vstopil namesto izčrpanega Benzemaja. S tem je prišlo do spremembe pristopa v samem napadu in Real Madrid si je še naprej poskušal ustvariti priložnosti za gol. V 66. bi domači lahko prišli do ene takšnih priložnosti, vendar pa je Pique v zadnjem trenutku izbil Özilovo podajo Ronaldu, ki bi v nasprotnem primeru imel izredno priložnost za gol. Barcelona je uspevala obramba, a samo do 81. minute. Mesut Özil je podal z desne strani v kazenski prostor, kjer je po prejšnjem kotu ostal tudi Varane in bil v zračnem dvoboju višji od Piqueja ter z glavo lepo z desetih metrov zatresel mrežo Barcelone. Mladi francoski branilec Real Madrida je tako na najboljši možni način zaokrožil svojo odlično igro na El Clasicu, potem ko je že prej tem opravil veliko odličnega dela v obrambi, s pomembnim golom pa je ohranil tudi svojo ekipo v igri za finale. Potnika v finale bo tako dala šele povratna tekme 27. februarja v Barceloni.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Carlos Clos Gómez
Real Madrid 1-1 Barcelona
Varane 81.; Fabregas 50.

Real Madrid: Diego Lopez, Essien, Varane, Carvalho, Arbeloa, Khedira, Xabi Alonso, Özil, Callejón (58./Modrić), Ronaldo, Benzema (63./Higuain).

Barcelona: Pinto, Dani Alves, Pique, Puyol, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Fabregas (85./Thiago Alcantara), Pedro (76./Sanchez), Messi, Iniesta.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com