X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi RM – CSKA: Carroll in Fernandez

»Želel bi se zahvaliti vsem navijačem, ki nas prišli spodbujat v Palacio. Bilo je čudovito, del zmage je na račun njih«, komentiran Rudy Fernández.

Dva najboljša igralca tekme, Jaycee Carroll in Rudy Fernández, sta bila zadovoljno nad zmago proti mogočnemu CSKA. Prvi je znova dokazal, da je ključnega pomena v Lasovih shemah in je bil neustavljiv za Ruse: »Začel sem z velik mere samozavesti in bil sem pripravljen na svoj trenutek. Rudy je na drugi strani komentiral, da je bila podpora Palacia zelo pomembna v zmagi: »Želel bi se zahvaliti vsem navijačem, ki so nas prišli spodbujati na tekmo. Bilo je čudovito, zmagali smo zahvaljujoč njim«.

Avtor 31 točk, 6/8 trojke, Američan je razložil kako se je počutil na parketu: »Začel sem z veliko samozavesti in bil se pripravljen na moj trenutek. Zadovoljen sem z mojo prikazano igro, še posebej pa z zmago v podaljšku proti tako veliki ekipi, kot je CSKA«. Carroll je dodal, da »vsak igralec, vedno pričakuje take tekme na katerih po tem odlično odigra. To se sanje vsakega igralca«.

O nasprotniku, madridski igralec pravi, da je bilo zelo težko: »CSKA je odlična ekipa in težko jih je bilo premagati. Zadeli smo veliko košev pod obroči, a na koncu nam je uspelo«. In še enkrat poudarja ‘team spirit’ v ekipi: »Rabil sem tako tekmo in sem zelo vesel. Soigralci so me iskali, ko se začel zadevati. To je kemijo, ki je med nami in to je zelo pomembno«.

Drugi od glavnih akterjev je bil Rudy Fernández. Balearec, ki je imel 34 valoracije, ni šparal z pohvalami na račun občinstva: » Take tekme se igrajo za navijače in želel bi se zahvaliti vsem, ki so nas prišli spodbujat v Palacio. Videti polen Palacio je neverjetno, zmagali smo z njihovo pomočjo«.

O zmagi je ‘madridista’ komentiral, da so na koncu znali ohraniti mirne živce: »To je bila velika s stalnimi spremembami v rezultatu. V ključnih trenutkih smo bili zelo zbrani in ohranili mirno kri. Iskali smo čiste mete in zadevali. Zelo smo zadovoljni, da smo zmagali eno od najboljših ekip v Evropi«.

Na zadnje je razložil, da morajo še naprej igrati tako, kljub neverjetnemu nizu v TOP16, kjer so ostali še edini nepremagani: »Niz 6-0 s v tem delu tekmovanja nismo predstavljali. To je nekaj, kar moramo izkoristiti. Moramo nadaljevati v isti smeri in trdno delati, kajti sezona je zelo dolga«.