X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi RM – CSKA: Pablo Laso

»Zavedamo se, da je bila to pomembna zmaga, tako kot tista v Atenah, a sezona je še dolga«, razlaga madridski trener po zmagi nad CSKA.

Pablo Laso je spregovoril na tiskovni konferenci po veliki zmagi na tekmi, ki se je odločala v podaljšku. Trener belih je poudaril, da »je bila podpora Palacia zelo pomembna« in da »se zavedajo, da gre za pomembno zmago, kot tista v Atenah, a da je sezona še dolga«.

Prve besede madridskega trenerja so bile namenjene podpori v Palaciu de los Deportes, ki je bila ključnega  pomena za zmago: »Po navadi začenjam z pohvalami ekipe za zmago in odlično opravljeno delo, a mislim da je danes potrebno izpostaviti še drugi element in ga pohvaliti- Palacio de los Deportes. Podpora publike je bila zelo pomembna. Več krat bi mi bilo všeč videti Palacio tako polen in zagret kot danes. Bili so ključnega pomena, vlivali so nam samozavest v težkih trenutkih na tekmi, za katero smo vedeli da bo težka in izenačena«.

Laso je tudi izpostavil kot ključnega pomena na tekmi »koncentracijo, ki jo je moja ekipa imela vseh 45 minut proti CSKA, ki še vedno ostaja favorit Eurolige. CSKA je velika ekipa in ima veliko opcij. Danes so igrali z različnimi obrambami, zato smo morali biti še posebej skoncentrirani tako v obrambi kot v napadu«.

Trener je bil zelo zadovoljen po šesti zmagi v TOP16, a se zaveda, da še nič ni osvojeno: »To je zelo pomembna zmaga, a moramo si čim prej opomoči saj imamo naslednjo tekmo že v nedeljo. Smo v ekipi z 14 tekmami in vsaka je pomembna. ‘Basket average’ je lahko tudi zelo pomemben«.

Na vprašanje če se počutijo favorite za naslov, bivši trener belih pravi: » Veliko dam na inteligentnost svojih igralcev in ekipe, saj to lahko kontroliram. Prav s to inteligentnostjo, nam mora biti jasno, da ostaja še veliko dela in da nismo še kvalificirani. Moramo se zavedati, da je to bila pomembna zmaga, kot tista v Atenah, a to je to. Ostajajo velike ekipe, naš cilj je napredovanje v naslednji krog in čim višja uvrstitev v skupini«.  

Prav tako je spregovoril o svoji odločitvi, da pošlje na parket ‘nizko’ peterko v podaljšku tekme:»Oni zaradi svoje velikost, opravijo veliko zamenjav. Naredili so neke vrste cone in dobili smo občutek, da moramo igrišče narediti ‘večje’, da se ne bi počutili sproščeno. Moraš izkoristiti največ iz svoje igre in bili smo sposobni prebrati težke situacije z odlično obrambo«.