X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 86 – 78 CSKA Moskva

Beli so se, z 31 točkami Carrolla in dvojnim dvojčkom Rudy (20 točk, 13 skokov in  34 valoracije), zasidrali na prvem mestu lestvice po še eni odlični zmagi v Palaciu de los Deportes in spisali zgodovino Real Madrid z nizom zmag 6-0 v TOP16.

Brez mejni Real Madrid, je dokazal zakaj je glavni favorit za osvojitev evropskega naslova, po novi ekshibiciji, prvo v obramb, in nato z 20 točkami v podaljšku in zmago nad mogočno rusko ekipo. Ekipa Pabla Lasa je pokazal svoj zmagovalni karakter in popolnoma nadigrala svojega nasprotnika v podaljšku, v Palaciu de los Deportes, ki je ekipi pomagal do šeste zaporedne zmage v TOP 16, zgodovinski uspeh za klub iz Madrida v Euroligi. Carroll (31 točk, 6/8 trojke, 31 valoracije) in Rudy (20 točk, 13 skokov in 34 valoracije) sta bili odločilnega pomena za zmago nad ekipo Messine, in za široko odprta vrata v ‘play-off’ fazo, saj imajo dve zmagi več kot najbližiji zasledovaleci in ostajajo edina še nepremagana ekipa v tem delu tekmovanja.

12.888 navijačev v Palaciu de los Deportes. Nabito polna dvorana je videla Madrid začeti nekoliko neskoncentrirano v napadu in z dobro mero pasivnosti v obrambi. Delni izid Rusov 0-6 z Teodosičom in Weemsom na čelu. Real Madrid se je zavedal, da se bo tekma odločala v obrambi. Trenutek pozornosti jim je dobro del. Odgovoril je večjo intenzivnostjo v obrambi. Izsilil je drugu osebno Khryapa in zaprl skok v obrambi. Llull je pospešil ritem igre in domači so se uspeli z delim izidom 12-5, z odličnim Suarezom in štirimi točkami Hettsheimeira, vrniti v igro (12-11, min. 8). Srečanje se je umirilo in izenačenost je vladala vse do konca prve četrtine in polovice druge. Nobeni od ekip ni uspelo namestiti svojega stila igre. Rusi, resni v obrambi, so preferirali statične napade in izkoriščali izgubljene žoge Madridčanov za lahke koše iz proti napadov. Erceg, najboljši v ruski ekipi v tem delu, je zadel trojko za 16-21 v 12. minuti.

A je Madrid to obdobje izkoristil za še dodatno mero intenzivnosti v obrambi in popolnoma ustavil svojega nasprotnika. Skoki v napadu, Begića in Reyesa, so omogočali popravljanje napak, tako sta Rudy in še posebej Carroll, z sedmimi točkami, ponovno obrnila izid v domačo korist. Spektakularen delni izid 14-3, ko je najboljši napad v Euroligi bil kar 5 minut brez zadetega koša in s samo 12 točkami v drugi četrtini. Madrid se je polastil ritma igra in odšel na odmor z rezultatom sebi v prid, po neverjetni trojki Llulla v zadnji sekundi (33-27, min. 20).

Obe ekipi sta vztrajali v obrambi. To je bil nedvomno dvoboj dveh velikanov. CSKA je svojo igro skoncentriral na fizično moč svojih centrov. Teodosić je z lahkoto našel Kaun pod košem in oba sta na začetku tretje četrtine ponovno poravnala izid (34-34,  min. 23). Beli so se zaletavali v ruske velikane in samo Rudy je zadeval z lahkoto. Dve minuti Rudyeve inspiracije, s sedmimi zaporednimi točkami, so Madridu dali malo svežega zraka v malo produktivni četrtini (41-34, min. 26). Kar ni trajalo dolgo, že po eni minuti so Rusi izničili domačo prednost. Micov je poveljeval v delnem izidu 0-8 tako, da so gostje zadnjo četrtino začeli z minimalno prednostjo (43-44, min. 30).

Beli so začeli zadnjo četrtino z nizko peterko. Draper, Carroll in Sergio Rodriguez na zunanjih položajih ter Mirotić in Slaughter znotraj. Laso je zadel v polno. Z karakterjem in trudom je ponovno prišel delni izid 7-0. Od 51-54 v 34′ do 59-54 v 36′ minuti zahvaljujoč kakovosti Rudya, prisotnem na obeh koncih, in Carroll odličnega za črto, s tremi trojkami. A kot je bilo za pričakovati, CSKA se ni predal in dokazal za kako veliko ekipo gre. Micov in Weems sta semafor izenačila na 66-66, po prostem metu Rudya in z eno minuto do konca. Ne Carroll ne Teodosića nista bila natančna v zadnjih sekundah in tekma se je nadaljevala z podaljškom.

Dodaten izziv za Real  Madrid.  Ekipa belih ima šampionski duh in veliko lakoto po zmaga. Na različne neprijetnosti je odgovoril z ogromno mero zrelosti. ‘Umiral’ je za vsako žogo, ni se prestrašil dejstva, da je pred njim stal eden od velikanov Evrope. Boril se je proti zelo sumljivim sodniškim odločitvami, in ponovno povedel z delni izidom 5-0 (73-74, min. 43) z ekshibicijo v zadnjem delu, ko je v podaljšku zabil 20 točk. Carroll je odigral neverjetno v zadnjih dveh minutah in Moskovčanom zabil še 8 točk, od tega dve trojki (86-78, min. 45). Bil je ključ do zmage, s svojimi 31 točkami. Na koncu, 6 zaporedna zmaga, Real Madrid ostaja še edina nepremagana ekipa v TOP16 po porazu Montepaschi Siene.

Ficha técnica
REAL MADRID 86 (14+19+10+23+20): Llull (10), Rudy (20), Suárez (3), Mirotic 1(0) y Hettsheimeir (5) –cinco inicial–; Reyes (4), Draper (0), Carroll (31), Slaughter (0), Sergio Rodríguez (3) y Begic (0).
CSKA DE MOSCU 78 (15+12+17+22+12): Teodosic (13), Weems (10), Zozulin (0), Khryapa (4) y Kaun (11) –cinco inicial–; Erceg (13), Jackson (4), Micov (12), Christmas (0), Krstic (11), Papaloukas (0) y Ponkrashov (0).