X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Granada-RM

Real Madrid bo nocoj  poskušal osvojiti še 14. prvenstveno zmago v letošnji sezoni. Njegov nasprotnik bo tokrat Granada, ekipa ki je v zimskem prestopnem roku najbolj prevetrila svojo zasedbo, prav tako pa bo tekmo začela z novim trenerjem Lucasom Alcarazom.

Real Madrid se bo nocoj pomeril z Granado na stadionu Nuevo Los Carmenes(22:00), kar bo za Bele že deveti obračun to leto, v katerem bodo poskušali vknjižiti novo zmago za perfekten začetek leta 2013. Realu se bodo zopet pridružili Ramos, Coentrao in Di Maria, tako da bo ekipa lahko šla s polno paro po svojo 14.zmago v letošnji sezoni La Lige. Pomerili se bodo z nasprotnikom, ki je okrepil svoje vrste v zimskem prestopnem roku in ki ga bo s klopi spodbujal in vodil novi trener Lucas Alcaraz.

Ekipa, ki jo vodi Jose Mourinho, je leto 2013 začela v spektakularni formi, saj v celem januarju ni izgubili nobene tekme. Beli so v tem času v La Ligi zbrali 3 zmage in en remi, skupaj dosegli 13 zadetkov, kar znese več kot tri gole na tekmo. V Copi del Rey so se uvrstili med najboljše štiri ekipe in so še vedno v boju za finale, ki bo 18.maja.

TRENUTNA STATISTIKA OBEH EKIP PRED 22.KROGOM LA LIGE

DOMA

GOSTOVANJA

Mes.

To.

Št.T.

Z

R

P

Št.T.

Z

R

P

Real Madrid

3.

 43

 10

8

 2

0

 11

5

2

4

Granada

17.

 20

 10

2

4

 4

 11

 3

1

7

 

Real Madrid in Granada se bosta v prvenstvu pomerila na svoji 37.medsebojni tekmi. Statistika je na strani Belega baleta: ta ima 24 zmag(šest od teh je iz zadnjih šestih medsebojnih obračunov), osem remijev in le pet porazov. Real je pobral vse tri točke na treh tekmah, ki jih je z Granado odigral po njenem povratku v La Ligo v sezoni 2011/2012: Cristiano Ronaldo, najboljši strelec v največjih evropskih ligah do zdaj v letu 2013 z desetimi zadetki, je zadel na vseh teh treh obračunih.

Jose Mourinho je vpoklical 20 igralcev za to tekmi. Zopet lahko ponudi Ramosu, Coentrau in Di Mariji nekaj časa na igrišču po tem, ko so manjkali na zadnji tekmi v pokalu. Real Madrid je odličen uravnotežen na vseh mestih na igrišču, saj je zelo dober v napadu, svojo moč pa je pokazal tudi v obrambi, saj na zadnjih treh tekmah v La Ligi ni prejel zadetka. S tem so beli tudi ekipa, ki je prejela najmanj golov v letu 2013.

Ena izmed najbolj okrepljenih ekip v tem prestopnem roku

Granada bo gostovala Real Madrid v 22.krogu španskega prvenstva kot šestnajsto uvrščena ekipa z dvajsetimi točkami, le dve več od tistih, ki vodijo v drugo ligo. Zbrala je 5 zmag, 5 remijev in 11 porazov. Kot gostitelj so se veselili dveh zmag(proti Celti in Rayo Vallecanu), štirih remijev(Sevilla, Deportivo, Espanyol in Real Sociedad), doma pa so doživeli tudi štiri poraze(Zaragoza, Athletic, Atletico in Valencija).

MEDSEBOJNI OBRAČUNI TEH DVEH EKIP V LA LIGI

Št.T.

Z

R

P

+

Real Madrid

 37

24

 8

 5

88

 40

Granada

 37

 5

 8

24

40

 88

Granada je v zimskem prestopnem roku opravila nekaj omembe vrednih nakupov. Anquelin odhod iz kluba v sredo je odprl vrata novemu trenerju Lucasu Alcarazu, novinca med igralci pa bosta Nolito in Buonanotte.  Recio in Aranda sta prav tako prišla v ekipo v tem letu, vendar sta že opravila svoj debi. Trener bo v ekipo lahko uvrstil tudi El Arabi-ja, s štirimi zadetki najboljšega strelca ekipe v prvenstvu, ki se vrača v Španijo po igranju na Afriškem pokalu narodov. Dani Benizet in Diakhate sta poškodovana.