X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Granada 1-0 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid si ni zaslužil poraza v Granadi. Real Madridu, ki je imel več nevarnih priložnosti za zadetek v drugem polčasu, ni uspelo premagati domačega vratarja Tona, s katerim bi izničili zadetek, ki ga je v prvem polčasu dosegel Cristiano Ronaldo v svojo lastno mrežo, kar je bil prvi in ​​edini strel na gol domačih čez celotno tekmo. Benzema je imel najlepšo priložnost na tekmi v 83. minuti, vendar pa Francozu iz bližine ni uspelo zadeti praznih vrat. Sreča res tudi tokrat ni bila na strani Real Madrida.

Real Madrid je začel drugi mesec leta 2013 z namenom nadaljevati z dobrimi rezultati in slogom igre, zaradi katerega so brez poraza v letošnjem letu, ko so zmagali tri tekme te eno remizirali na štirih ligaških tekmah do tekme proti Granadi. Na tekmi proti Granadi ni bilo časa za špekulacije in tekma se je začela z s prevlado Reala, medtem ko so domači poskušali preko protinapadov. Kljub temu pa bi domači lahko prešli v vodstvo v 20. minuti, vendar pa je Arbeloa v zadnjem trenutku pred Nolitom odbil predložek Arande v kot, ki bi v nasprotnem primeru moral le še dotakniti se žoge za zadetek. Prav po tem kotu pa je andaluzijska ekipa tudi prešla v vodstvo. Nolito je bil tisti, ki ga je izvedel v 21. minuti z leve strani, Ronaldo pa je z glavo nesrečno odbil v lastno mrežo, potem ko je poskušal odbiti žogo, a je pri tem presenetil tudi Diega Lopeza, ki je bil brez moči. Granada je tako dosegla zadetek iz svojega prvega in edinega strela na celotnem srečanju. Real Madrid je tako potreboval preobrat, kar so v tej sezoni že pokazali, da ga tudi možni narediti. Cristiano Ronaldo je v 39. minuti poskusil iz prostega strela, poleg tega pa je imel tri minute pred odmorom priložnost še Khedira iz ugodnega položaja, a je meril mimo vrat. Kljub pritisku Reala, pa gostom iz Madrida ni uspelo zatresti domače mreže v prvem polčasu in Granada je odšla na odmor s prednostjo.

Mourinho je iskal alternative in se je zato ob polčasu odločil, da bosta vstopila Benzema in Callejon namesto Higuaina in Khedire. Portugalski trener je bil ponovno pogumen ko je njegova ekipa poskušali spremeniti tekmo v svojo korist. V 57. minuti je Ronaldo prisilil Tona, da se je izkazal, potem ko je Portugalec streljal z roba kazenskega prostora, dve minuti kasneje pa je še enkrat poskusil svojo srečo, vendar pa je domači vratar imel še enkrat več odgovor na njegov strel. V 65. minuti je Marcelo prišel v igro namesto Coentraa in beli, ki so si zaslužil več v drugem polčasu, so postavili domačo ekipo pod neusmiljen pritisk. Sedem minut pred koncem je Jose Callejon prišel sam pred Tona, ki je odbil žogo, a le do Benzemaja, ki pa je iz bližine grdo zgrešil povsem prazna vrata. Navkljub veliki terenski premoči sreča tokrat ni bila na strani Reala, ki si vsekakor ni zaslužil prvega poraza v letu 2013, a takšen je nogomet.

Stadion: Los Cármenes (Granada)
Sodnik: Antonio Mateu Lahoz
Granada 1-0 Real Madrid
Cristiano Ronaldo 22./ag

Granada: Tono, Nyom, Mainz, Inigo Lopez, Siqueira, Mikel Rico, Recio, Torje (87./Juanma), Aranda (75./Buonanotte), Nolito (90./Iriney), Ighalo.

Real Madrid: Diego Lopez, Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao (65./Marcelo), Xabi Alonso, Khedira (46./Benzema), di Maria, Modrić, Ronaldo, Higuain (46./Callejon).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com