X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho je prišel na novinarsko konferenco po ligaškem porazu proti Granadi. Trener belega baleta ni imel nobenega izgovora za poraz svojega moštva, medtem ko je celo pohvalil svoje nasprotnike: “Mislim, da je rezultat pravičen. Preveč porazov smo zabeležili. Granada je opravila svoje delo, saj je dosegla svoj zadetek. V drugem polčasu so se branili z vsem svojim srcem in dušo. Imajo novega trenerja, nove igralce in imel so odlično nogometno noč proti nasprotniku, kot je Real Madrid. Naredili so vse kar so mogli, da bi dobili ta rezultat. Lahko bi zabili kakšen gol, ampak zaradi prizadevanj Granade je pravično, da je osvojila tri točke ekipa, ki si jih je zaslužila.”

Na vprašanje o tem, kdo je odgovoren za poraz je bil Mourinho jasen: “Sami velikokrat pravite (novinarji, op.p.), da ko zmagamo in igramo dobro, se to zgodi samo po sebi in ko izgubimo, je krivda moja. Danes smo izgubili in nismo igrali dobro. Danes se to ni zgodilo samo od sebe, danes sem jaz odgovoren za to.”

Mourinho je govoril o rezultatih in je bil razočaran, da njegova ekipa ni zapustila stadiona Los Nuevo Carmenes s točkami v žepu. “Negativen rezultat je vedno najbolj pomemben. Niti nam ni uspelo remizirati. To je tisto, kar me moti glede rezultata, ampak predstava moje ekipe v prvem polčasu me še posebej muči, ker je bila grozna. V drugem smo dominirali in imeli priložnosti za izenačenje, ampak to ni bilo dovolj za to, da bi bili vsaj minimalno zadovoljni s tistim, kar smo naredili.”

Real Madrid je začel tekmo potem, ko ni imel veliko časa za počitek, saj je v sredo igral proti Barceloni. “Obstaja ena stvar, ki je že dolgo časa jasna in to je, da so ekipe, ki nimajo nikakršnega nadzora nad razporedom tekem. V sredo se je igrala pomembna tekma in je predstavljala izjemen fizični napor za obe ekipi, vendar pa ena ekipa igra danes in druga šele jutri. Toda ta ekipa bi morala se odzvati na drugačen način. Nekateri so igrali devetdeset minut in veliko delali proti Barceloni, drugi pa niso igrali in so bili na tribuni. Za nekatere vem, zakaj so bili utrujeni, to je zaradi truda v sredo. Za druge ne vem, zakaj so bili utrujeni, ker so bili na tribuni ali pa na klopi.”

Mourinho je spregovoril o igri prehoda ob katerem se je Di Maria znašel na tleh: “Ne bom povedal več veliko o tem. Če izgubljaš in je nek igralec poškodovan in je do konca le še nekaj minut, mora ta še naprej igrati in delati za ekipo. Vedno, sploh ko poškodba ni huda, pa se ne sme ustaviti in se mora žrtvovati in igrati, čeprav je v bolečinah.”