X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Modrić

Luka Modrić je včeraj stopil pred medije, kjer je analiziral današnjo ligaško tekmo proti Sevilli na Santiago Bernabéu: “Sevilla je zelo dobra ekipa in igra vedno bolje. Imam veliko spoštovanja do njih. Vse odkar igram za Real Madrid sem videl, da vsaka ekipa da vse od sebe proti nam in zato moramo tudi mi enako storiti, če hočemo zmagati. Če tega ne storimo, potem bomo imeli težave. Pričakujem dobro tekmo, navijači bodo uživali in bo dober zadnji test pred tekmo proti Manchester Unitedu. Smo Real Madrid in moramo poskusiti zmagati vsako tekmo ter pokazati česa smo sposobni.”

Hrvaški reprezentant je prav tako govoril o reprezentančnih obveznostih in o dveh dneh, ki so jih imeli za pripravo na tekmi proti Sevilli: “Tisti od nas, ki smo igrali v dresih svojih držav v sredo, smo imeli 2 lažja treninga in nocoj (intervju je bil opravljen v petek, op.p.) se bomo pripravili na tekmo in se izolirali kot pred vsako veliko tekmo. Trudimo se, da bi se opomogli in se pripraviti na naslednjo tekmo.”

O svojih nastopih za ekipo je vezist belega baleta dejal: “Ne maram sam sebe ocenjevati od ene do deset, vendar pa vsekakor nisem zadovoljen. Na nekaterih tekmah sem pokazala svoj pravi nivo in zakaj sem tudi tukaj, vendar pa sem tudi igral slabše na nekaterih tekmah. Vsi pravijo, da je ta liga zelo tehnična, vendar je tudi zelo fizično zahtevna. Nisem opravil priprav pred sezono z ekipo in vse kar se je zgodilo v poletnih mesecih, je pustila svoj pečat. Dajem vse od sebe in stvari gredo na bolje. Vem, da imam podporo ekipe in vseh trenerjev in to mi daje notranji mir. Navijači bodo zadovoljni z mano, ker bom pomagal klubu do uspehov.”

Modrić je prav tako pojasnil svoje občutke o prihodnosti svojega moštvenega kolega Cristiana Ronalda: “Moji pogovori s Cristianom Ronaldom so zasebni in moj vtis je, da bo ostal tukaj, ker je eden od naših najboljših igralcev, zato bi bilo škoda ga izgubiti. Ostal bo, ker je tukaj zelo srečen.”

Glede sobotne tekme v Granadi je dejal: “Jasno je, da nismo igrali dobro. Na vsaki tekmi želimo igrati po svojih najboljših močeh in želimo zmagati. Včasih ne moremo tega narediti, ker vse ekipe, ki igrajo proti nam, dajo vse od sebe. Imeli smo slabo tekmo, vendar pa bomo pokazali česar smo sposobni že na tekmi proti Sevilli.”

Glede predvajanega videa katalonske televizije, v katerem žaljivo igralce belega baleta in jih primerjajo s hijenami, je Hrvat dejal: “Ne vem kakšni so njihovi nameni. Videl sem ga na televiziji in res ne vem kaj naj rečem, ker sem do sedaj igrali na Hrvaškem in v Angliji in še nikoli nisem videl česar podobnega. To nima nič opraviti z novinarstvom in še veliko manj z nogometom. Izdelava takšnih posnetkov in govoriti slabo o igralcih Real Madrida ni v redu, ni sprejemljivo in je slab zgled mladim. Nisem govoril o tem v garderobi. Mogoče so nekateri, vendar pa sam nisem govoril o tem, ampak nikoli nisem videl še kaj takega.”

Na vprašanje o rivalstvu z Barcelono, določitve datuma naslednjega El Clásica v La Ligi in o besedah Rosella, ki je dal jasno vedeti, da mu je že zlasti všeč en igralec Real Madrida, pa je Luka dejal: “V Real Madridu obstaja veliko igralcev, ki mi jih predsednik Barcelone rad videl v svojem klubu. El Clásico je neprimerljiv z ostalimi tekmami, saj gre za najboljšo tekmo na svetu. So vedno zelo zanimive tekme, v katerih navijači obeh klubov uživajo. Nisem opazil nič nenavadnega v vedenju igralcev Barcelone. O spored pa ne vem ničesar, vendar pa če je klub ali trener rekel kaj o tem, potem je to zato, da bi nam pomagali, da bi imeli več počitka pred tekmo z Manchester Unitedom, saj bo ta tekma in pokalna tekma proti Barceloni odločilna za našo sezono. Če zmagamo te dve tekmi, potem bi lahko pričakovali še uspešno sezono.”