X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Real Madrid – Sevilla

Ekipa Reala, ki ni bila poražena na že 32. zaporednih tekmah na domačem Santiagu Bernabeu, se bo tokrat pomerila s Sevillo, ki se je v zadnjem času zelo dvignila v formi.

V 23.krogu La Lige se zna zgoditi, da bo stadion Santiago Bernabeu prizorišče najbolj zanimive tekme tega kola. Stala si bosta nasproti Real Madrid in Sevilla, ki sta tudi dve izmed štirih ekip, ki so bile uvrščene v polfinale Cope del Rey. Andaluzijska ekipa, ki je neporažena na zadnjih treh prvenstvenih tekmah (z zmagama na zadnjih dveh obračunih), prihaja na domače igrišče Reala, kjer Beli niso okusili poraza že več kot eno leto(26 zmag in le 6 remijev).

Real Madrid in Sevilla bosta zaključila sobotne tekme v La Ligi. Cilj ekipe, ki jo vodi Jose Mourinho, ni nič drugega kot pa osvojiti še 14.zmago v letošnjem prvenstvu, kar bi bila tudi lepa popotnica za sredino tekmo Lige prvakov, ko bo Real Madrid v prvi tekmi osmine finala tega tekmovanja doma gostil Manchester United.

STATISTIKA OBEH EKIP PRED 23.KROGOM

ŠPANSKEGA PRVENSTVA

DOMA

V GOSTEH

Mesto

Toč.

T

Z

R

P

T

Z

R

P

Real Madrid

 3.

 43

 10

8

2

0

 12

5

2

5

Sevilla

11.

 29

 11

7

1

3

 11

1

4

6

Bernabeu je stadion, kjer domača ekipa drži najdaljši niz neporaženosti v Evropi
Santiago Bernabeu ni videl poraza Real Madrida že od lanskega 18.januarja in je stadion z največjim številom neporaženih tekem (32) in časa domače ekipe med 132.ekipami, ki sestavljajo sedem najmočnejših lig na Stari celini (španska, nemška, angleška, francoska, portugalska in nizozemska liga). Pravzaprav je ekipa belega baleta edina, ki doma ni bila poražena že več kot leto dni. Za njo najdemo Porto (zadnji poraz doma 16.2.2012), Atletico (11.4.2012) in Barcelona (21.4.2012). Zanimivo, da je prav Real Madrid tista ekipa, ki je preostalima dvema zgoraj omenjenima španskima ekipama odvzela skalp na njunem igrišču.

 

Jose Mourinho je za teko proti Sevilli izbral 19 igralcev. Tudi Cristiano Ronaldo je med njimi. Portugalski igralec, ki je kot Khedira in Higuain zadel za svojo reprezentanco na sredinih prijateljskih tekmah, je gol dosegel na zadnjih štirih domačih prvenstvenih tekmah. To bo tudi posebna tekma za Ramosa in Diega Lopeza. Prvi se bo pomeril proti ekipi, v kateri je začel svojo kariero, za drugega pa je to ekipa, kjer je igral pred svojim januarskim povratkom v Real.

Sevilla prihaja v tekmo z dvema zaporednima zmagama v La Ligi
Andaluzijska ekipa je le za šest ročk oddaljena od mest, ki še vodijo v evropska tekmovanja v naslednji sezoni. Negredo, nekdanji mladinec Real Madrida, je eden najbolj pomembnih igralcev Seville za uresničitev teh ciljev. Zadel je na zadnjih treh tekmah: na dveh tekmah v La Ligi in v tekmi Cope del Rey proti Atleticu. Sevilla pa se je pozimi tudi okrepila z vratarjem Betom in vezistom Stevanovicem.

LIGAŠKE TEKME MED EKIPAMA NA BERNABEU

Tekme

Z

R

P

+

Real Madrid

 68

49

 11

 8

183

  73

Sevilla

 68

 8

 11

49

 73

 183

Sevilla, ki je tudi ena izmed ekip, ki igrajo v polfinalu Cope del Rey, prihajajo na gostovanje k Realu s tremi zaporednimi tekmami brez poraza v prvenstvu. V zadnjih dveh so celo slavili zmagi na Sanchez Pizjuanu proti Granadi (3-0) in Rayu Vallecanu (2-1). Še prej so remizirali na stadionu Alfonso Perez proti Getafeju (1-1). Palop in Cicinho zaradi poškodbe in Rakitic zaradi kazni bodo morali današnjo tekmo izpustiti.