X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Karanka

V novinarski sobi Santiago Bernabéua je včeraj Aitor Karanka analiziral 14. ligaško zmago Real Madrida: “Ni bilo boljšega načina pristopiti k tekmi, kot je bil ta začetek tekme in prepričan sem, da bo ta ekipa zmagovala tekme vse do konca.” Pomočnik Joseja Mourinha je spregovoril tudi o še eni odlični predstavi Cristiana Ronalda, ki je dosegel hat-trick: “Za nas je pomembno, da igralec kot je Cristiano Ronaldo, na takšni ravni.” Prav tako je poudaril, da je Real Madrid, “v dobri formi,” pred naslednjo tekmo proti Manchester Unitedu.

Pomočnik trenerja Real Madrida je bil zelo zadovoljen z delom, ki ga je opravila ekipa proti Sevilli: “Po tekmi proti Granadi in odpravi vseh dvomov ter igranjem doma na našem stadionu, mislim, da ni boljšega načina pristopiti k tekmo, ko smo ga imeli danes. Če pogledate rezultat bi lahko rekli, da je bilo vse skupaj lahko. Sevilla ima kakovostne igralce in čeprav smo ob odmoru vodili z 2-0, bi si lahko ustvarili nekaj nevarnih priložnosti, ampak naš tretji gol na začetku drugega polčasa je odločil stvari.” Karanka ni mogel pojasniti vzpone in padce ekipe: “Te stvari se lahko zgodijo, če nisi tako pri stvari kot lani, vendar pa bo ta ekipa zmagovala tekme do konca.”

Ob predstavi Cristiana Ronalda je Karanka še enkrat poudaril njegov slog igre in njegovo povezanost z navijači: “Ima naše občudovanje že dolgo časa in ve kako pomemben je za ekipo. Pomembno je, da je igralec kot je Cristiano, na takšni ravni.” O vrnitvi Pepeja na igrišča in o njegovem igranju na sredini, je Karanka pojasnil, da je bilo to zaradi izključitve Higuaina: “To je bila ena od naših možnosti, da se previjemo skozi zadnji del tekme in smo mislili, da je to najboljši za ekipo. Pepe se počuti dobro in je eden tistih igralcev, ki si želi priti takoj nazaj v formo. Vemo kako pomembno je za nas na igrišču. Vsi igralci v obrambi so igrali na visoki ravni.”

Na vprašanje, ali je igranje skupaj Benzemaja in Higuaina kombinacija za prihajajoče tekme, je pomočnik trenerja Real Madrida dejal, da je možnost: “To je lahko vedno možnost. Danes sta oba igrala. Veliko ljudi je govorilo o tem, da bi morala igrati skupaj in odkrito povedano sta pokazala dober odnos. Pred nami je še veliko ligaških tekem in odločilne tekme Lige prvakov in pri tem bosta igrala pomembno vlogo. Konkurenca med njima je dobra za vse.”

Kar zadeva sredine tekme Lige prvakov proti Manchester Unitedu je Karanka dejal: “Real Madrid prihaja na tekme v dobri formi in ne zaradi današnjega rezultata. Razen tekmi proti Granadi, je ekipa prikazala dobre stvari čez celoten januar. Proti Sevilli smo igrali dobro in pri tem dali tudi malo počitka ključnimi igralcem, tako da tekma prihaja ob pravem času za nas.” Govoril je tudi o tem, ali ima real kakšno prednost, ker bo imel en dan več počitka kot Manchester United: “Proti Sevilli smo se izkazali. Oni imajo nekaj prednosti v prvenstvu in prepričan sem, da bodo tudi oni nekoliko zarotirali igralce in pomembnim igralcem namenili nekaj počitka.”

Na koncu je dejal, da to, da med vpoklicanimi igralci ni bilo Marcela, je bilo to zgolj iz “športnih razlogov. Dolgo časa sedaj že trenira po poškodbi, vendar pa se za vsako tekmo lahko vpokliče le 18 igralcev in smo verjeli, da so drugi igralci v tem trenutku boljši.”