X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-1 Sevilla

photobucket.com

Real Madrid ni Sevilli pustil nobene možnosti in je tako že po polovici prvega polčasa odločil dvome o zmagovalcu. Beli so prišli do nove domače zmage po zaslugi Cristiana Ronalda, ki je dosegel hat-trick, s čimer se je Portugalec izenačil z Gentom na šestem mestu večne lestvice najboljših strelcev Real Madrida, ob enem pa je v 63. minuti prejel še stoječe ovacije navijačev, ko je svoje mesto na zelenici prepustil Morati. Poleg Ronalda se je med strelce za Real vpisal še Benzema v 18. minuti, ko je tudi načel mrežo gostov, osem minut kasneje pa je na sceno stopil Ronaldo, ki je z levico  s približno 20 metrov dosegel mojstrski gol. V drugem polčasu je Ronaldo potreboval le 14 minut, da je dosegel še dva nova gola. Svojega zadnjega je dosegel potem, ko je začel hiter protinapad še na Realovi polovici ter potem ko je z žogo pretekel več kot 60 metrov in zabil po asistenci Higuaina, ki je nato kmalu moral zapustiti igrišče zaradi še drugega rumenega kartona na tekmi. Ena od pozitivnih novic tekme je bila zagotovo tudi ta, da je svoje prve minute v letu 2013 po poškodbi odigral Pepe. Igralci belega baleta so si s prepričljivo zmago zagotovo dvignili samozavest pred prvo tekmo osmine finala v Ligi prvakov, ko bodo na domačem igrišču gostili ekipo Manchester Uniteda.

Real Madrid in Sevilla, dva od štirih pokalnih polfinalistov, sta se včeraj pomerila med seboj na Santiago Bernabeu le štiri dni pred tekmo Real Madrida proti Manchester Unitedu. Beli, ki so pred začetkom tekme imeli za seboj niz 32. tekem brez poraza na svojem stadionu, so bili pripravljeni na srečanje v upanju po novi zmagi in s tem še podaljšati najboljši niz v Evropi. Prosti strel Cristiana Ronalda v drugi minuti je nakazal ambicije Reala po novi zmagi. Kaka, ki je tokrat dobil priložnost v prvi postavi, potem ko je Jose Mourinho nekoliko pomešal prvo enajsterico, je bil naslednji, ki je imel priložnost za prvi gol na tekmi, vendar pa je njegov močan strel v 10. minuti obranil Beto. Brazilec je sodeloval tudi v naslednjem napadu Reala. Njegova precizna podaja Ronaldu v protinapadu je pomenila, da je moral vratar Seville še enkrat posredovati v 14. minuti. V prvi petnajstih minutah tekme so beli imeli kar tri priložnosti za zadetek, medtem ko Sevilla ni sprožila niti enega strela proti golu Diega Lopeza. Vse je kazalo, da je samo vprašanje časa, kdaj bo Real dosegel prvi gol in ni bilo potrebno dolgo čakati. Modrič je z odmerjeno podajo našel Higuaina na robu kazenskega prostora, Argentinec je s samo enim dotikom podaljšal do Ronalda, ta pa je z leve strani poslal žogo pred vrata Seville. Žoga je šla mimo Beta in je zadela Fernanda Navarra, ki jo je poskušal izbiti, a mu to ni uspelo, saj je le ta prišla do Benzemaja, ki je samo potisnilo žogo preko golove črte za vodstvo kraljevega kluba. To je bil najboljši uvod v najboljši trenutek tekme, ki je sledil v 26. minuti, ko je Cristiano Ronaldo dosegel mojstrski gol. Po podaji Kakaja ne robu kazenskega prostora je Ronalda najprej lepo preigral Madura, nato pa z izjemnim strelom z levico s približno 20 metrov zadel desni spodnji kot vrat Seville. To je bil močan in natančen strel, ki ga Beto ni mogel zaustaviti in zato ni bilo čudno, da so navijači na Bernabeu že po samo polovici prvega polčasa nagradili svojo ekipo in izvrsten gol Portugalca s stoječimi ovacijami. Sevilla, ki še zdaleč se ni predala, je po še drugem prejetem golu zaigrala nekoliko bližje Realovemu golu in bi lahko tudi znižala rezultat, če ne bi Ddiego Lopez v 32. minuti obranil strel Reyes od blizu. Zadnja priložnost v prvem polčasu je znova pripadala domači ekipi. Ronaldo bi iz prostega strela skoraj presenetil Beta, ki je z zadnjimi močmi obranil njegov strel. Po kotu Kakaja v 43. minuti, pa je z glavo poskusil še Ramos, a se je gostujoči vratar izkazal z refleksnim posredovanjem.

Drugi polčas se ni bi mogel začeti boljše, potem ko je Cristiano Ronaldo v 2. minuti nadaljevanja po podaji Arbeloee in napaki Fazia še enkrat z levico zadel malo mrežico daljšega kota gola Seville. Beli so bili na dobri poti, da dosežejo rezultat, ki so si ga želeli, vendar s tem še ni bilo konec odlične predstave Portugalca v dresu Reala. Trinajst minut potem, ko je še drugič premagal Beta, je Ronaldo začel briljanten protinapad, potem ko je pretekel več kot 60 metrov z žogo, jo podal do Higuaina, ki mu je vrnil z ostro podajo pred gol, kar pa je Cristano tudi izkoristil za nov hat-trick. S tem hat-trickom se je Ronaldo izenačil z Gentom na  šestem mestu lestvice najboljših strelcev Real Madrida. V 63. minuti je Cristiano zapustil igrišče in svoje mesto prepustil Morati, pri čemer je prejel stoječe ovacije navijačev na Bernabeu. Real Madrid je začel igrati po svoji volji, vendar pa je 66. minuti Higuain prejel svoj drugi rumeni karton, potem ko je spotaknil Navarra. Mourinho se je takoj odzvala in opravil dve zamenjavi. V igro sta namesto Benzemaja in Kakaja, ki je kljub temu, da ni dlje časa igral, odigral dobro tekmo, vstopila Callejon in Pepe. V nadaljevanju je tudi Sevilla ostala le z desetimi igralci, potem ko je moral predčasno pod tuš Maduro, a je gostom vseeno uspelo priti do častnega gola. Z diagonalnim strelom je lepo zadel rezervist Manu Del Moral. Prepričljiva zmaga bo vsekakor prišla prav Realu pri dvigu samozavesti, saj bele že v sredo čaka prva tekma osmine finala Lige prvakov proti Manchester Unitedu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Carlos Delgado Ferreiro
Real Madrid 4-1 Sevilla
Benzema 18., Ronaldo 26., 46., 59.; Manu del Moral 87.
RK: Higuain 66.; Maduro 80.

Real Madrid: Lopez, Arbeloa, Ramos, Albiol, Coentrao, Essien, Modrić, Benzema (68./Callejon), Kaka (68./Pepe), Ronaldo (63./Morata), Higuain.

Sevilla: Beto, Coke, Fazio, Spahić, Navarro, Maduro, Medel (71./del Moral), Kondogbia (78./Hervas), Navas, Negredo, Reyes (71./Alberto).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com