X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Manchester United

photobucket.com

Real Madrid je vse do konca pokušal doseči zadetek, a bo vseeno potovali v Manchester z remijem 1-1, ki pa ne odraža tistega kar je bilo videti na igrišču Santiago Bernabéu. V resnici so beli, ki so zadeli vratnico v prvem polčasu, imeli skupaj 28 strelov, od tega 14 v okvir vrat, kar je zelo veliko za tekmo proti takšnemu nasprotniku. Odličen nastop De Gee, ki je zagotovo imel eno najboljših tekem v njegovi karieri, je dokaz za to. Welbeck je s prvim strelom angleške ekipe na Realov gol v 20. minuti popeljal goste v vodstvo. Do kota Manchesterja niti ne bi smelo priti, potem ko se je Kagawa zadnji dotaknil žoge, ko je le ta šla iz igre. Deset minut kasneje je Cristiano Ronaldo izenačil tekmo z strelom z glavo na podoben način, kot je zadel že ob osvojitvi naslova španskega superpokala proti Barceloni. Beli so si zaslužili več,  potem ko je bil Real boljši nasprotnik, saj si je priigral več priložnosti, ki pa jih ni v celoti izkoristil, tako pa bo potnika v naslednji krog tekmovanja odločila tekma na Old Traffordu.

Real Madrid je tekmo začel bliskovito, v uvodnih 15. minutah je neprestano pritiskali na obrambo rdečih vragov, že v 2. minuti je po lepi hitri akciji iz obrata sprožil Sami Khedira. Dve minuti pozneje je z 20 metrov ustrelil še Angel Di Maria, najbolj vroče pa je bilo v 6. minuti, ko je branilec Fabio Coentrao nenadoma sprožil in izsilil izjemno obrambo De Gee, ki je žogo odbil v svojo levo vratnico. Manchester United ni bil pretirano zainteresiran za veliko posest žoge in je bolj poskušal presenetiti Real preko protinapadov s hitrostjo svojih igralcev. Sledil je hladen tuš za navijače Reala. Po predložku Rooneya iz kota je Welbeck izkoristil slabo posredovanje Ramosa ter z glavo hladnokrvno zadel za 0-1, po sploh prvem strelu gostov proti vratom Lopeza in po kotu, ki ga niti ne bi smelo biti, saj se je Kagawa zadnji dotaknil žoge, ko je le ta šla iz igre. To je pomenilo, da bodo beli znova morali napraviti preobrat, vendar pa ima Real Madrid kar nekaj izkušenj s tem kako premagati neugodne situacije. Zgodovina je pokazala, da je bila in še vedno je, neprecenljiva pomoč pri vsem tem podpora navijačev na Santiago Bernabeu. Tako vodilni zadetek gostov nogometašev Reala ni zbegal, saj so ti še naprej napadali vrata De Gee, v 28. minuti je tako po odbitem prostem strelu za las mimo desne vratarjeve vratnice z levico nevarno sprožil Cristiano Ronaldo. Po pol ure igre je bil izid poravnan. Di Maria je z leve strani na drugo vratnico poslal visok predložek, ki ga je z visokim skokom izkoristil Cristiano Ronaldo in z glavo mojstrsko zadel za 1-1. Do konca polčasa se izid sicer ni več spremenil, čeprav so beli imeli še tri lepe priložnosti za zadetek. De Gea je obranil strel Özila v 38. minuti, nato pa je imel še dve priložnosti Cristiano Ronaldo, ki mu le za malo ni uspelo znova zatresti mreže gostov iz Manchesterja. Ostalo je pri remiju ob polčasu, čeprav so si beli zaslužili več, sploh potem, ko so imeli 15 strelov, od tega kar sedem v okvir vrat.

Drugi polčas se je začel tako kot se je končal prvi, z večino posesti žoge v nogah Real Madrida. V prvih 15. minutah nadaljevanja bi lahko domača ekipa dosegla zadetek iz katere koli od treh lepih priložnosti. Cristiano Ronaldo je tako imel priložnost že v 48. minuti, nato pa je dvakrat  nevarno zapretil še Di Maria. Mourinho se je odločil za zamenjavo Benzemaja s Higuainom in Argentinec bi skoraj zadel po nevarnem poskusu takoj po vstopu v igro. V 61. minuti se je Madridčanom ponudila nova izjemna priložnost, po hitri podaji Khedire na drugo vratnico je Coentrao iz neposredne bližine samo nastreljal De Geo, ki je bila to za njega vsekakor tekma kariere. Rdeči vragi, ki trenutno vodijo v angleški Premier League, so potrpežljivo čakali na svojo priložnost, ki se jim je ponudila v 72. minuti. Van Persie je prodrl po desni strani in z močnim strelom ogrel dlani Lopeza, ki je okroglo usnje odbil v prečko, hip zatem pa je zapravil še lepšo priložnost, ko je s petih metrov žogo slabo zadel, a je ta kljub vsemu počasi potovala v mrežo. Z golove črte jo je v igralno polje odbil Xabi Alonso. Modrić je okrepil sredino Reala v 75. minuti in od takrat naprej je bila na igrišču le ena ekipa, ki si je želela drugi zadetek. Ronaldo je najprej žogo s prostim strelom poslal nekaj centimetrov čez gol, v prvi minuti sodnikovega dodatka pa je bil neuspešen še z dobrega metra. Beli, ki so imeli 28 strelov, od tega 14 v okvir vrat, so zagotovo zaslužili več, tako pa bo vse bilo odločeno na povratni tekmi v gledališču sanj.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Felix Brych (Nemčija)
Real Madrid 1-1 Manchester United
Ronaldo 30.; Welbeck 20.

Real Madrid: López, Varane, Ramos, Coentrao, Arbeloa, Khedira, Özil, Alonso (84./Pepe), Di Maria (75./Modrić), Ronaldo, Benzema (60./Higuain).

Manchester Utd: De Gea, R. da Silva, Evra, Jones, Ferdinand, J. Evans, Carrick, Kagava (64./Giggs), Rooney (84./Anderson), Welbeck (73./Valencia), Van Persie.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com