X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Castilla proti Sabadellu upa na tretjo zaporedno zmago

Druga ekipa Real Madrida se z novi  igralcem Casemirom podaja na težko gostovanje proti ekipi, ki je izgubila le dve tekmi na stadionu Nova Creu Alta (20:00).

Nova Creu Alta bo prizorišče 26.kroga Lige Adelante med dvema ekipa, ki se do letos nista srečali že od sezone 1992-93. To bo nov izziv za Castillo, ki bodo poskušala osvojiti še svojo tretjo zaporedno zmago v tekmi, kjer bo lahko igral tudi Casemiro, nova okrepitev madridske ekipe. Sabadell bo zagotovo težak nasprotnik, saj je na svojem stadionu v letošnji sezoni izgubil le dva obračuna, poskušal pa bo tudi ponovno pokazati svoje zobe, predvsem zavoljo poraza s 5-1 proti Almeriji v prejšnjem krogu.

To bo drugo zaporedno gostovanje Castille, ki bo tokrat na stadionu Nova Creu Alta proti Sabadellu igrala tekmo 26.krogu Lige Adelante. To bo tekma, v katero rezervna ekipa Reala glede na pretekle tekme lahko vstopa z optimizmom. Zadnji dve tekmi proti Almeriji in Xerezu so spremenili razpoloženje v ekipi, zato bodo Beli iskali tokrat še tretjo zaporedno zmago in nadaljevali z vzpenjanjem po lestvici. Casado je pred tekmo v svoji izjavi bil jasen: »Mislim, da lahko še napredujemo in se povzpnemo po lestvici, tako da upam, da se bomo čez dva ali tri tedne že borili za mesta pri vrhu.«

Real Madrid Castilla, ki se na lestvici nahaja v mirnem območju (13.), bo Sabadell obiskala prvič  po 20 letih. Beli so se popravili v obrambi, zato upajo, da bojo nadaljevali  z dobro igro zadaj, v napadu pa tudi zaupajo svojim napadalcem. Alberto Toril je imenoval 18 igralcev, ki bodo prisotni na tej tekmi. Še posebej izstopa nova okrepitev Castille – Casemiro, ki bi že lahko debitiral.

Sabadell ima do zdaj dobro sezono. S 36 točkami so na desetem mestu Lige Adelante. Katalonci so še posebej močni na domačem igrišču, kjer so izgubili le dve tekmi, zadeli 23 golov in prejeli 11. Njihov slab rezultat na prejšnji tekmi proti Almeriji (1-5), Castilli daje dodatno samozavest. Sabadell, ki ga vodi Lluis Carreras, v napadu računa predvsem na Lanzaroteja, ki je njihov najboljši strelec z 11 goli.

Ekipa

Mesto

Toč.

T

Z

R

P

+

Sabadell

10.

36

25

10

6

9

37

34

RM Castilla

13.

31

25

9

4

12

44

42