X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Diego Lopez

Po spopadu proti Manchestrju je sedaj čas, da znova govorimo o La Ligi in da se osredotočimo na tekmo proti Rayu Vallecanu. Tako je dan pred tekmo v Madridu pred novinarje stopil Diego Lopez in spregovoril o tem, kako on vidi prihajajočo tekmo. “Najpomembnejša stvar sedaj je tekma proti Rayu. Tekma La Lige, ki jo moramo zmagati. Rayo je zelo nevaren, igrajo dobro, so pogumni in imajo dobro dinamiko. Morali bomo igrati dobro, da bomo zmagali,” je povedal vratar Reala.

Diego Lopez je povedal, da ne glede na konkurenco ali tekmece, je branjenje za Real Madrid čast: “Vsaka minuta, ki jo igram za Real Madrid je zame darilo iz nebes. Mislim, da nihče od nas ne misli, da nam je odveč tekma La Lige, ko nosimo ta grb na dresu. Obstajajo tri točke, ki jih moramo poskusiti osvojiti in odigrati odlično tekmo. Moramo graditi na svoji samozavesti. Vemo, da bo to zapletena tekma.”

Galicijski vratar ne razmišlja o tem kaj bo prinesla prihodnost, ko bo Casillas okreval po poškodbi: “Ne razmišljam o tem kaj bo prinesla prihodnost. Moje misli so usmerjene iz dneva v dan, tako kot takrat, ko sem prišel in poskusiti izkoristiti zaupanje, ki mi je bilo izkazano. Pred nami je pomembna tekma in to je edina stvar v mojih mislih.”

Na vprašanje o remiju proti Manchestrju in prihajajoči tekmi Copa del Rey in Lige prvakov, je bil vratar jasen: “Občutek, ki ga imamo po remiju 1-1 doma na tekmi Lige prvakov, ni najboljše. Začeli smo s prednostjo igranja doma, poskusili doseči dober rezultat in zato logično ni najboljši rezultat. Svoje cilje kasneje analiziraš in potem vidiš, da kljub temu le ni tako slab rezultat in da je srečanje še povsem odprto, tako kot srečanje z Barcelono. Imamo dobro priložnost, izziv vsem, zato bi bilo fantastično, da dokažemo, da smo sposobni zmagati. Naš cilj je, da bomo igrali v finalu Copa del Rey in v četrtfinalu Ligi prvakov. Smo zelo samozavestni in optimistični. Vemo, da bo to zapleteno, vendar pa vemo, da smo sposobni. To sta dve veliki ekipi, vendar pa smo to tudi mi.”

Diego se zaveda, da bo velik izziv zmagati na Camp Nouu in Old Traffordu, vendar pa je to nekaj, kar je Realu uspelo že prej: “Morali bomo igrati kot se bo tekma razvijala. Videl sem to ekipo zmagati na Camp Nouu, videl sem jo zmagati na pomembnih igriščih v Evropi in proti zelo močnim ekip, zato zakaj se ne bi isto zgodilo tudi letos?”

Na vprašanje o golu, ki ga je prejel na tekmi proti Manchestrju in o tem, kdo je bil na koncu odgovoren, je Lopez pojasnil, da je najbolj pomembna stvar ta, da se izognemo napakam: “Ko prejmeš strateški gol je očitno, da je prišlo do napake. Mislim, da je veliko ljudi odgovornih za gol. Sergio, jaz, oseba, ki je pokazala na kot, ki ga sploh ni bilo, igralec, ki je poslal poslal predložek na popolno mesto … Mislim, da nam ni potrebno več izbrati kdo je odgovoren. Moramo popraviti to in si prizadevati izboljšati ekipo. To so deli igre, na katerih delamo ves teden s trenerjem. Vsakdo ve, kaj mora storiti. To so streli, ki jih ima vsaka ekipa. Ne smemo biti obseden s temi streli, vendar so pomembni. Moramo nadaljevati naše trdo delo in biti osredotočeni. To niso goli za življenje ali smrt, vendar pa so pomembni.”

Doma vzgojeni igralec je prav tako spregovoril tudi o Real Madridu in njegovi veličini: “Mislim, da je to odlična ekipa. To je dokazala lani in ima veliko talenta. Imamo najboljše igralce in trenerja, ki ga lahko najdete in sedaj je čas, da se vse to združi bolj kot kdaj koli prej. To je zelo tesno povezana skupina, zelo močna in sedaj imamo dve tekmi pred seboj, da to dokažemo.” Na vprašanje o formi Benzemaja in pomanjkanja golov, je Diego Lopez zaključil: “On je zelo profesionalen igralec. Ne verjamem, da je tako pomembno, če doseže več ali manj golov. Mislim, da imata oba, on in Gonzalo, veliko talenta in da sta dva izmed najboljših igralcev na svojem položaju.”