X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Real Madrid – Rayo Vallecano

Real Madrid, ki na domačem stadionu Santiagu Bernabeu ni doživel poraza že več kot leto dni, se bo tokrat meril proti enemu izmed odkritij v letošnji sezoni Rayu, ki trenutno zaseda mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Beli se bodo danes zvečer na Santiagu Bernabeu pomerili z Rayu Vallecanu in poskušali osvojiti še 15.zmago v letošnjem prvenstvu (začetek tekme ob 21:00, Sport Klub Prime). Real se tako vrača na tekme La Lige, po tem ko je že sredi tedna igral prvo tekmo osmine finala Lige prvakov na domačem stadionu, kjer so v vseh tekmovanjih neporaženi že več kot leto dni. Real Madrid bo tokrat gostil eno izmed odkritij sezone, ta tekma pa bo Mourinhova jubilejna stota na klopi Belih v španskem prvenstvu. Rayo je pred 24. krogu La Lige na mestih, ki prinašajo igranje v evropskih pokalih in zaostaja le dve točki za mestom, ki prinaša celo že Ligo prvakov. Na zadnjih osmih tekmah so namreč zbrali kar šest zmag.

Real Madrid bo tako doma v letošnji sezoni odigral že tretjo tekmo proti ekipi iz Madrida, po tem ko je že premagal Atletico in Getafe. Ekipa belega baleta bo tako skušala nadaljevati dobro formo na Santiagu Bernabeu, kjer njihovi navijači niso videli poraza svoje ljubljene ekipe že 34. zaporednih tekem. To bo tudi posebna tekma za trenerja Joseja Mourinha, saj bo v La Ligi Real vodil že na 100.tekmi.

Dobra statistika domače ekipe
Ti dve ekipi iz Madrida sta se med sabo srečali že 27-krat, Real pa je zmagal na kar 20 tekmah, remiziral trikrat in bil štirikrat poražen, tudi statistika doseženih in prejetih golov je močno na strani belih (71 doseženih golov, 29 prejetih). V obračunih na Santiagu Bernabeu je Real Madrid zmagal desetkrat, izgubil pa le eno medsebojno tekmo proti ekipi Raya, ki je izgubila tudi kar devet zaporednih prvenstvenih tekem proti Blancosom.

MEDSEBOJNE TEKME V LA LIGI

T

Z

P

R

+

Real Madrid

 27

20

 3

 4 

71

29

Rayo Vallecano

 27

 4

 3

20

29

71

Jose Mourinho je za to tekmo vpoklical 19 igralcev. Trener Reala ne bo mogel računati na Arbeloo, Modrica in Higuaina, saj vsi manjkajo zaradi kartonov. Bo pa zato portugalskemu strategu na voljo Cristiano Ronaldo, ki je proti Rayu v prvenstvu zadel že petkrat in je najboljši letošnji klubski strelec s 37 goli v vseh tekmovanjih, letošnjo koledarsko leto pa je začel na spektakularni način: zadel je 14 golov na desetih tekmah in je tudi najboljši strelec v Ligi prvakov s sedmimi zadetki.



Rayo vstopa v 24. krog La Lige na mestu, ki vodi v ligo Europa in je ena izmed ekip, ki so v letošnji sezoni najbolj pozitivno presenetile. Trenutno ima Rayo Vallecano 37 točk, zbral je 12 zmag, en remi in deset porazov. S štirimi zmagami in dvema porazoma v letu 2013 so na šestem mestu lestvice, le dve točki oddaljeni od mest, ki vodijo v Ligo prvakov. Čeprav niso pod pritiskom, pa so odločeni, da nadaljuje s svojimi sanjami. V gosteh so sicer manj prepričljivi kot doma, saj so na tujem dosegli štiri zmage in sedem porazov, vendar pa so premagali nekatere težke nasprotnike, kot so Betis, Malaga, Valencia in Athletic.

SITUACIJA OBEH EKIP PRED 24.KROGOM LA LIGE

DOMA

V GOSTEH

Mesto

Točke

T

Z

R

P

T

Z

R

P

Real Madrid

3.

 46

 11

9

2

0

12

5

2

5

Rayo Vallecano

6.

 37

 12

8

1

3

11

4

0

7

Paco Jemez, ki bo sicer na stadionu zaradi suspenza, ne bo mogel računati na Arano, Abuja, Nickija Billo in Suelitona, ki so zapustili klub v zimskem prestopnem roku, vendar pa se je Rayo okrepil z nekaterimi novimi obrazi. To so Jordi Figueras, Arbilla in Tamudo. Piti z 10 goli in Leo s sedmimi sta ključna moža Raya v napadu. Gostujoči trener ima za to tekmo na voljo celotno moštvo, z izjemo poškodovanega Mikela Labake.