X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Rayo Vallecano

photobucket.com

V skladu s tem, da je bila tekma proti Rayu Vallecanu 100. tekma La Lige za Joseja Mourinha, je Real Madrid prišel do svoj 15. zmage v prvenstvu in podaljšal serijo neporaženosti na domačem stadionu na 35 tekem. Od prvega sodniškega žvižga naprej so varovanci Mourinha prikazali izjemnih prvih petnajst minut igre. Zaradi svoje kakovosti, hitrosti v napadu, vsem silam usmerjenim v napad, so beli kmalu povedli z 2-0, zahvaljujoč zadetkoma Morate in Ramosa. Vendar pa je nato sledila predčasna izključitev Ramosa, potem ko je v manj kot minuti prejel dva rumena kartona in to je povsem spremenilo potek tekme. Beli so kljub temu pokazali, da so sposobni igrati tudi v teh okoliščinah. Kljub temu, da so igrali kar 70 minut z igralcem manj, so bili odločni v obrambi in niso pustili Rayu nobenih možnosti za preobrat.

Kljub nekoliko nenavadni prvi postavi Reala, na kar so vplivale poškodbe in kartoni, je madridski mestni derbi med Real Madridom in Rayom Vallecanom vseeno bolje začel kraljevi klub, ki je povedel že v tretji minuti, ko je po akciji Kakája in podaji Özila z desne strani žogo v mrežo pospravil mladi napadalec Alvaro Morata. Za igralca druge ekipe Reala je bil do že drugi zadetek v tej sezoni v članski ekipi in ob enem njegov prvi ob debiju v prvi postavi Reala. Ofenziva belega baleta tudi v nadaljevanju ni popustila, čeprav je Chori v enem od protinapadov oplazil vratnico Diega Lópeza. V 12. minuti je bilo že 2-0. Özil je izvajal prosti strel z desne strani, poslal visoko in oster predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji in najspretnejši Sergio Ramos, ki je z glavo podvojil prednost belih. Šest minut kasneje je bil zaradi igre z roko in posledičnega drugega rumenega kartona, potem ko je prvega prejel nepravično le slabo minuto prej, izključen prav Ramos. Beli so bili prisiljeni se nazaj potegniti, medtem ko je Mourinho nastalo luknjo v branilski vrsti zapolnil z Raulom Albiolom, vendar pa je moral zato iz igre strelec  prvega zadetka, Morata. Po tem dogodku je Rayo vzpostavil ravnotežje na igrišču in postopoma tudi začel dominirati. Kljub temu pa je imel Real naslednjo lepo priložnost za zadetek, potem ko je Cristiano Ronaldo že preigral gostujočega vratarja, a je nato moral streljati iz težkega kota in je zgrešil okvir gola. Ob koncu prvega polčasa se je lepa priložnost na drugi strani ponudila tudi Trachorrasu, ki pa je meril precej čez gol Reala.

Na začetku drugega polčasa se je Real zavedal, da je njegova prednost dokaj “ranljiva”, zato je poskušal priti do novega zadetka, pri čemer sta poskušala predvsem Cristiano Ronaldo in Kaká, na drugi strani pa tudi Rayo ni bil brez priložnosti, čeprav te vseeno niso bile tako izrazite. V 59. minuti je zapretil Lass, njegov močan strel z desne pa je končal tik ob prvi vratnici domačega gola. Real si je lepo priložnost priigral v 66. minuti, ko je Kaká prodrl po levi strani, odlično vrnil žogo na vrh kazenskega prostora, tam pa je Carlos v zadnjem trenutku blokiral žogo pred Khediro. V 78. minuti je po desni strani prodrl Lass, podal oster predložek na drugo vratnico, kjer pa je bil Leo Baptistao za nekaj centimetrov prenizek za boljši zaključek. Do konca nismo več videli konkretnejših priložnosti in Real Madrid je z zanesljivo in mirno igro v obrambi ter kljub igralcu manj, prišel do nove zmage na stadionu Santiago Bernabéu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Jose Luis Paradas Romero
Real Madrid 2-0 Rayo Vallecano
Morata 3., Ramos 12.
RK: Ramos 18./Real Madrid

Real: Diego Lopez, Sergio Ramos, Varane, Pepe, Fabio Coentrao, Essien, Khedira, Kaka (80./Callejon), Özil (68./di Maria), Ronaldo, Morata (26./Raul Albiol)

Rayo: Ruben, Tito, Galvez, Figueras, Casado (63./Jose Carlos), Trashorras (72./Vazquez), Fuego, Dominguez, Lass, Piti (82./Delibašić), Baptisao

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com