X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ramos, kralj rdečih kartonov

Na nedeljski tekmi proti Rayu Vallecano se je Sergio Ramos znašel v dveh primerih, po katerih je postala že zelo dobro poznan v njegovem času v Real Madridu. Najprej je dosegel gol, drugega na tekmi za Real Madrid, kar je bil ob enem tudi njegov 40. gol v dresu belega baleta. Le nekaj minut kasneje pa si je prislužil predčasen odhod v slačilnico, potem ko je prejel dva rumena kartona v manj kot v minuti.

Vse odkar se je Sergio Ramos pridružil Los Blancos leta 2005, je do sedaj predčasno z rdečim kartonom končal tekmo 16-krat, 12-krat od tega v španski La Ligi. Samo za primerjavo, Fernando Hierro je bil na 439. prvenstvenih tekmah v dresu Reala izključen 10-krat, Ramos pa je na drugi strani do sedaj odigral “le” 250 tekem. Sergio Ramos je v drugih tekmovanjih odigral 91 tekem, pri čemer pa je prijel 4 rdeče kartone  in sicer po dva v Ligi prvakov in Copa del Rey.

Ramos je do sedaj v španski ponaša Primeri Division skupaj prejel 111 rumenih kartonov in 12 rdečih, zaradi česar je poravnan z igralci kot so Marchena, Carboni in Luccin na devetem mestu med igralci z najvišjim številom prejetih rdečih kartonov v zgodovini La Lige. Pri tem pa je zato kar zanimivo, da na 99. dosedanjih tekmah, ki jih je odigranih za špansko reprezentanco, Sergio ni prejel še rdečega kartona.

O zadnji izključitvi je spregovoril tudi Ramos: “Ta dogodek me zelo boli. Zame ni normalno, da v roku dveh minut prejmem rdeči karton. Nisem tisti, ki se poslužuje grobih startov ali naredi kaj zlobnega. S preveliko lahkoto izključijo Sergia Ramosa. To je zaskrbljujoče. Žal mi je, da sem pustil soigralce na cedilu in da so bile zaradi mene potrebne taktične spremembe. Španski nogomet si zasluži najboljše sodnike, saj tukaj igrajo najboljši igralci. Sodniki morajo razumeti situacije. Moj prvi karton je bil popolnoma nepravičen. Zaradi takšne stvari ne smeš ekipo pustiti z 10 igralci.” 

Rdeči karton Ramos na nedeljski tekmi proti Rayu je bil že sedmi rdeči karton Real Madrida na 12. tekmah v letu 2013. Ekipa je igrala z 10 igralci ali manj proti Rayu Vallecanu (Ramos), Sevilli (Higuain), Valenciji v Copa del Rey (Di Maria in Coentrao), Osasuni (Kaká), Celti v Copa del Rey (Ramos) in Real Sociedadu (Adan).