X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Morata

Álvaro Morata se je pojavil v tiskovnem središču Valdabebasa, kjer je spregovoril za medije. Rezervni igralec Real Madrida je v odlični kondiciji pred sobotno tekmo proti Deportivu na stadionu Riazor, potem ko je dosegel svoj prvi uradni gol na Bernabéu proti Rayu Vallecanu. Napadalec je analiziral prihajajočo tekmo proti ekipi iz Galicije: “Težko bo. Dali bodo vse od sebe. Njihovi igralci želijo obdržati svoje mesto v ekipi s prihodom novega trenerja in morajo najti pot iz težkega položaja v katerem so se znašli. In imajo igralce, da to tudi storijo.” Mladi napadalec je imel tudi pohvalne besede glede Joséja Mourinha: “Je blizu igralcem, daje nam nasvete, se šali z nami in obravnava mlajše igralce zelo dobro. Igralci, kot sem jaz, ki prihajamo iz akademije in smo rezerve, poskušamo realizirati njegove nasvete, saj je najboljši trener na svetu.”

Glede vprašanja, ali bo jutri igral, glede na to kaj se je zgodilo na zadnji dan tekmi proti Rayu, je dejal: “Prejšnjič sem dobil priložnost igrati v La Ligi, pri čemer sem se počutil udobno in za jutri upam, da bom dobim priložnost igrati, pa čeprav samo za nekaj minut. Ko sem videl rdeči karton našega igralca, sem vedel, da bom sam moral zapustiti igrišče, ker je to tisto kar se običajno zgodi. Potrebovali smo to, da je iz igre šel napadalec in v igro branilec. Kadar koli bom prišel na igrišče, bom dal 100% od sebe. Trener to ve in celotni trenerski štab to ve.”

Mladi napadalec Real Madrida je imel besed hvale tudi za Higuaina in Benzemaja, njegova kolega v napadu: “Mislim, da sta se izkazale s predanostjo na vsaki tekmi in na vsakem treningu. Higuain dviguje letvico vsak dan in Benzema je res kvaliteten igralec.” Na vprašanje za mnenje o povratnih tekmah v dveh izločilnih srečanjih, ko bo ekipa Reala igrala proti Barceloni in Manchester Unitedu v Copa del Rey in v Ligi prvakov, je Alvaro imel za povedati: “To sta dve zelo različni ekipi, oba pa sta v igri za naslov Lige prvakov. Mi jemljemo vsako tekmo posebej in če bo ekipa še najprej igrala po svojih najboljših močeh, sem prepričan, da bomo lahko osvojimo oba naslova.”

Glede vprašanja, ali se lahko igralci sami znajdejo brez glavnega trenerja, ko je v Barceloni, je bil njegov pogled: “To je zapletena situacija, ampak prepričan sem, da je na vrhu vsega še vedno trener. Kljub temu je pomembna tekma sedaj jutrišnja proti Deportivu in potem se bomo lahko osredotočili na tekmi proti Barceloni in Manchesterju, ki bosta bili odločilni v tej sezoni. To bo velik vprašaj, ampak ta ekipa ima kar je potrebno, da dobi rezultat na obeh tekmah.”

Glede na besede njegovega moštvenega kolega, Sergia Ramosa, ki je dejal, da če igra španski klub proti klubu iz tujine, da si vedno želi zmage španskega kluba, je Morata dejal: “To je razumljivo. Če se nekdo čuti Španca, je to normalno, da hoče, da zmagajo Španci. Seveda je to druga stvar, če igrata dva španska kluba drug proti drugemu.”

Nazadnje, v odgovor na vprašanje o njegovem soigralcu iz Castille, Jeséju: “Vsi vemo kako igra. Opravlja neverjetno delo in če bo še naprej delal na ta način, mu bo vse bilo prineseno na pladnju. Je popolnoma osredotočen na tekmo proti Guadalajari. Pogovarjal sem se z njim in je popolnoma osredotočen na zmago na tej tekmi.”