X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Deportivo-Real Madrid

Real Madrid si bo poskušal priigrati še šestnajsto prvenstveno zmago proti nasprotniku, ki nujno rabi točke, da bi se izognil mestom, ki vodijo k izpadu.

Zdaj skoraj ni več popravnih izpitov. Smo v odločujočem delu sezone in le nekaj dni od ključnih tekem v Copi del Rey in Ligi prvakov. Real Madrid najprej v 25.krogu La Lige čaka še tekma proti Deportivu na stadionu Riazor (sobota, 20:00). Mourinhova ekipa bo poskušala svojo formo iz tekem proti Sevilli in Reyu Vallecanu na Santiagu Bernebeu prenesti tudi na to gostovanje. Nasproti jim bo stala zadnjouvrščena ekipa prvenstva, ki je izgubila zadnjih pet tekem in ki mora nujno začeti zbirati točke, da bi ušla mestom, ki vodijo v Segundo. Fernando Vazquez, njihov tretji trener to sezono, ima na voljo vse njihove igralce, razen Laureja, Aythamija in Manuela Pabla. Pri Belih so po prestani kazni zopet v ekipi Arbeloa, Modrić in Higuain.

Po treh zaporednih tekmah na domačem igrišču Real Madrid tokrat čaka serija petih tekem v dveh tednih, od tega kar štiri v gosteh. Prva tekma bo v La Coruni, kamor se Real ponovno vrača po sezoni, ki jo je Deportivo preživel v drugi španski ligi. Ekipa iz Madrida bo poskušala zmagati še svojo šestnajsto tekmo v prvenstvu, kar bi bila tudi tretja zaporedna.

Statistika dvobojev teh dveh ekip v Primeri Division je na strani Real Madrida, ki je zmagal na 46 tekmah od 83-tih. Riazor se je v preteklosti že večkrat izkazal za težko gostovanje Realove ekipe, čeprav so Beli tam na svojih zadnjih dveh gostovanjih osvojili zmago in remi. Poleg tega pa je tokrat po dolgem času Mourinho spet imel cel teden časa za pripravo svoje ekipe na tekmo.

MEDSEBOJNE TEKME V LA LIGI

T

Z

R

P

+

Real Madrid

83

46

19

18

158

103

Deportivo

83

18

19

46

103

158

Portugalski trener je vpoklical 20 igralcev. Med njih ni vključen Sergio Ramos, ki je bil izključen na prejšnji tekmi proti Rayu, pa tudi Benzema, ki je v zadnjem obdobju treniral v firnesu.  Arbeloa, Modrić in Higuain se vračajo po prestani kazni, poleg pa je tudi Marcelo. Cristiano Ronaldo bo prav tako v ekipi in bo za Deportivo glavna nevarnost, saj je proti njim zadel že šest golov. Na letošnji prvi tekmi jim je Portugalec zabil tri gole in drži tudi najvišje število tekem s hattricki med aktivnimi igralci v La Ligi.

Deportivo la Coruna vstopa v to tekmo iz zadnjega mesta La Lige, saj ima le 16 točk s tremi zmagami, šestimi remiji in 14 porazi. Imajo že niz petih zaporednih tekem, kjer jim ni uspelo doseči zadetka. Do zdaj so njihove najboljše rezultate dosegali prav doma: tri zmage (Osasuna, Mallorca in Malaga), dva remija in šest porazov.

STANJE OBEH EKIP DO 25.KROGA LA LIGE

DOMA

V GOSTEH

Mesto

Toč.

T

Z

R

P

T

Z

R

P

Real Madrid

3.

49

12

10

2

0

12

5

2

5

Deportivo

20.

16

11

3

2

6

13

0

5

8

Fernando Vazquez je trener Deportiva od prejšnjega kola naprej, ko je prevzel dirigentsko palico od Domingosa Paciencie, ki je tudi že zamenjal Oltro v času božiča. Silvio, Assuçao in Kaka so novi obrazi v njihovi ekipi, saj so se Deportivo pridružili v zimskem prestopnem roku. Laure in Aythami zaradi poškodb ne bosta na voljo na tekmi proti Real Madridu, medtem ko bo Manuel Pablo manjkal zaradi kartonov. Najmočnejše orožje ekipe v napadu bosta Riki, ki je zadel devet golov in pa Pizzi, ki je žogi pot v mrežo našel sedemkrat.