X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

V srcu spektakla na Santiago Bernabeu

photobucket.com

Pet mesecev posta (beri: brez tekme Reala v živo) je bilo dovolj. Ob spremljanju žreba osmine finala Lige prvakov je odločitev padla. V kolikor Real dobi atraktivnega nasprotnika, grem februarja ponovno v Madrid. Če sem iskren, bi šel verjetno v vsakem primeru. A Manchester United je še dodatna garancija za spektakel in take tekme kot zaprisežen navijač Reala ne smem spustiti. Nekateri svojo energijo spuščajo na forumih, nekateri doma pred televizijo, jaz pa najrajši kar na Santiago Bernabeu. Vesel sem, da tokrat ponovno nisem bil sam. Pridružil se mi je sam predsednik Kluba navijačev Mare in pa trije, ki so v Madrid odšli prvič – David, Patricia in Nejc. Verjamem, da smo kljub kratkemu obisku vsi odšli domov z nasmehi na obrazu in z nepozabnimi spomini v srcu. Madrid te pač ne more razočarati.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com

A pojdimo lepo po vrsti. Pot do Bologne je bila vse prej kot vesela in tudi nasmehov na obrazu ni bilo opaziti, z izjemo naslajanja nad mojim položajem med spanjem (najlažje je dati Ljubljančana v sredino). Sneg nam je podaljšal vožnjo, a pripomogel tudi k temu, da smo se zelo hitro spoznali in smo v Madridu že delovali kot pravi prijatelji. Ryanair ni imel zamude in sneg je bil pozabljen. Madrid nas je pričakal s soncem in 15 stopinjami. Začelo se je uživanje. Najprej v naš že poznan hostel Las Musas, kjer smo z receptorjem že prijatelji, pa na kosilo v Burger King (Nejc, hvala, ker si se nam prilagodil) potem pa hitro do Santiaga Bernabeu, kjer smo želeli preveriti, kako zgleda prenovljeni Bernabeu Tour. Če sem natančen, je lahko primerjal le Mare, ker ga je že obiskal dvakrat, jaz sem bil tako kot ostali trije na Touru prvič. A navdušeni smo bili vsi. V teh dveh, treh urah (ali pa celem dnevu, če bi imel čas) spoznaš, kaj dejansko predstavlja Real Madrid, kako ponosni smo lahko, da navijamo za ta klub in vrednote, ki jih ta klub predstavlja. Dejansko navijamo za najboljši klub na svetu, ne glede na rezultate in ne glede na igralce in trenerje, ki prihajajo in odhajajo. Real Madrid je nad vsemi. Vesel bi bil, da bi si vsak forumaš enkrat ogledal Tour in verjamem, da bi marsikdo na stvari gledal drugače. Na žalost nismo uspeli videti domače slačilnice, a verjamem, da ni bil nihče razočaran. Zgolj še en razlog, da se kmalu vrnemo nazaj. Ob vsem tem sem izjemno ponosen, da smo se v Madrid prvič odpravili tudi z uradnimi šali in zastavami našega Kluba navijačev Real Madrid Slovenija. Seveda je bilo te stvari potrebno tudi poslikati, obenem pa sta nas pred stadionom presenetila še snemalec in novinar televizije Sky Sports (pritegnili so ju ravno šali in zastave) in nas posneli ter kasneje to tudi predvajali na programu kot napovednik tekme. Vamos! Dan se je zaključil na najboljši možen način. Sendviči in pivo za en evro v našem priljubljenem lokalu (zahvala za »odkritje« lokala gre Katji), potem pa smo vsi kar hitro popadali v postelje v pričakovanju naslednjega dne.

photobucket.com

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Po navadi se na dan tekme ne spomnim veliko in zato tudi tokrat o tem ne bo napisanega veliko. Mare se je preizkusil v vlogi turističnega vodiča in ostalim razkazal mestne znamenitosti, sam sem odšel na kavo s prijateljico iz Madrida, ostale ure pa so minile o pogovorih o tekmi, začetni enajsterici, novih okrepitvah in tako dalje. Vsaj zdi se mi tako. Kmalu je bila ura šest in čas za odhod proti stadionu. Na podzemni železnici so se nam pridružili še navijači Manchester Uniteda, ki so Mareta za trenutek spravili v slabo voljo in že smo stali pred mitskim stadionom Santiago Bernabeu. Še nakup manjkajočih navijaških rekvizitov, nekaj slik in odpravili smo se na stadion. Na žalost nismo sedeli skupaj, a vem, da je bilo navdušenje pri vseh nepopisno. Ne glede na to, ali si na stadionu prvič ali desetič prav vsak obisk tekme Reala je nekaj posebnega. O sami tekmi ne bi pisal veliko, saj ste jo verjetno prav vsi gledali po televiziji in tako določene situacije videli boljše kot mi. Zame osebno je bila ena izmed najboljših tekem, kar sem jih gledal v živo, pa tudi tribune so opravile svoj delež. Končni rezultat 1:1, nekaj razočaranja, a predvsem ponosa, da smo lahko prisostvovali tako zgodovinski tekmi. Želje za naprej? Težko govorim o drugih, a moje želje so povezane s tremi mesti v treh različnih državah. London. Monaco. Marrakech. Liga prvakov. Evropski Superpokal. Svetovno klubsko prvenstvo. Verjamem, da bom tam. Verjamem, da bom gledal Real Madrid. Ker smo najboljši na svetu. Ker smo Real Madrid.

¡HALA MADRID!

Reportažo s tekme Real Madrid 1-1 Manchester United (13.02.2013) je napisal Luka (luka89)

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com

photobucket.com