X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Deportivo 1-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je na stadionu Riazpr napravil preobrat in premagal Deportivo, potem ko je že zaostajal. Beli so ob odmoru zaostajali po zadetku Rikija v 35. minuti, vendar pa so nato v drugem polčasu in kar trojni zamenjavi Mourinha, ki je v 57. minuti v igro poslal Ronalda, Khediro in Özila, le napravili preobrat na domačem stadionu Deportiva. Kaká je najprej izenačil v 73. minuti, izrazito prevlado posesti pa je v 88. minuti nadgradil Higuain. V samem podaljšku drugega polčasa je Di Maria moral predčasno pod tuš, potem ko je v razmaku vsega nekaj sekund prejel dva rumena kartona. Zagotovo bo ta zmaga bila moralna vzpodbuda pred težkimi desetimi dnevi, v katerih bo Real odigral 2 El Clásica zaporedoma, prvega v Copa del Rey in drugega v La Ligi, nato pa bo sledila še povratna tekme osmine finala Lige prvakov na Old Traffordu.

Real Madrid se je vrnil na stadionu Riazor dve leti potem, kjer je končal eno najdaljših serij brez zmage, da bi dosegel še tretjo zaporedno zmago v La Ligi. Zaradi težkega ritma tekem v naslednjih dneh se je Mourinho odločil za nekaj rotacij, saj v prvi postavi ni bilo kar nekaj sicer standardnih nogometašev. Na klopi so tako ostali Cristiano Ronaldo, Mesut Özil in Sami Khedira, Karim Benzema in Xabi Alonsopa pa nista niti pripotovala v Galicijo. Prve minute tekme so kljub temu kazale, da bo beli vseeno uspelo tudi brez omenjenih igralcev. Kljub temu pa so domači imeli večino posesti žoge, medtem ko so beli želeli presenetiti galicijsko ekipo z dolgimi žogami za obrambo domačih. Callejón in Di Maria sta poskušala zadeti na ta način, vendar pa je reakcija Aranzubije v deveti minuti in slab sprejem žoge Argentinca v 11. minuti, preprečilo vodstvo Reala. Prvi strel na gol je imel Real v 4. minuti po prekršek, ki je bil narejen nad Di Mario, domači vratar pa je odbil žogo v kot. Od takrat naprej je tekma postala nekoliko zapletena in pomanjkanje natančnosti pri poskusih strelov in podaj so bili v središču pozornosti. Nobena od ekip ni bila natančna pred golom, čeprav je bil Deportivo tisti, ki je imel kar nekaj nevarnih priložnosti. Edini gol v prvem polčasu je padel po protinapadu domačih v 35. minuti, ko je Riki presenetil Diega Lópeza z močnim strelom v njegov krajši kot. Beli so imeli priložnost za izenačenje še pred odmorom, potem ko so poizkusili Di Maria, Kaká in Callejón. Deportivo bi lahko še povečal svojo prednost v novem protinapadu, potem ko je štiri minute pred odmorom Pizzi že matiral Diega Lopeza, a je žogo z glavo s črte odbil Marcelo.

Real Madrid je prišel po odmoru na igrišče odločen, da spreobrne rezultat. Beli so zaigrali boljše in čeprav so si zaslužili zadetek, do tega vseeno ni prišlo. V prvih 10. minutah je Real imel kar tri lepe priložnosti, vse pa so se začele na levem krilu. Ob prvi je domači branilec Kaka dovolj oviral Callejona, ki je čakal pred golom podajo Higuaina (48. minuta). Tri minute kasneje je bil znova v ospredju Callejon, potem ko je po predložku Kakája žoga zletela le nekaj centimetrov mimo vrat vratarja Aranzubije. Marcelo bi lahko izenačil iz tretje priložnosti, vendar pa je njegov strel blokiral eden od branilec. Nato se je v 57. minuti Mourinho odločil za drastično spremembo, saj je posegel po kar trojni menjavi in tako so v igro vstopili Ronaldo, Khedira in Özil namesto Modrića, Marcela in Essiena. Beli so zaigrali le s tremi igralci v obrambi in z očitno željo po zmagi. Deportiva v nadaljevanju praktično ni bilo več na igrišču in je lahko samo podvojil svoja prizadevanja v obrambi. Zadetek Reala je visel v zraku in to se je tudi zgodilo. V 72. minuti premoč kronal Kaká, ki je z lepo odmerjenim strelom premagal Aranzubio z okrog 17 metrov. 1-1 in več kot 15 minut do konca tekme. Šest minut zatem je Aranzubia odbil nevaren poskus Ronalda, ki je v naslednji akciji z glavo za las meril mimo vrat. Dve minuti pred koncem je Kaká lepo zaposlil Portugalca z globinsko žogo na levi strani, ta pa je podal pred vrata, kjer je Gonzalo Higuain le še podstavil nogo. To je bil 100. gol Pipite v dresu Los Blancos. V sodniškem dodatku je v razmaku le nekaj sekund prejel dva rumena kartona po lastni neumnosti prejel Di Maria. Zaslužen preobrat Reala in velika moralna injekcija bližajoče tekme, glede na to, da sta pred vrati 2 El Clásica, eden v Copa del Rey in drugi v La Ligi, nato pa sledi še tekme Lige prvakov na Old Traffordu.

Stadion: Riazor (Coruña)
Sodnik: Alfonso Alvarez Izquierdo
Deportivo 1-2 Real Madrid
Riki 35.; Kaka 73., Higuain 88.
RK: Di Maria 91./Real Madrid

Deportivo: Aranzubia, Silvio (25./Alex), Kaka (58./Jesus Vazquez), Marchena, Ayoze, Aguilar, Paulo Assuncao, Bruno Gama, Valeron, Pizzi, Riki (75./Nelson Oliveira).

Real Madrid: Diego Lopez, Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo (57./Khedira), Essien (57./Özil), Modrić (57./Ronaldo), di Maria, Kaka, Callejon, Higuain.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com