X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho: “Veselimo se prihajajočih velikih tekem”

Jose Mourinho je dan pred povratno tekmo Španskega kraljevega pokala z Barcelono, spregovoril za medije. Trener Reala je spregovoril o prihajajoči tekmi Španskega super pokala proti Barceloni, o sobotnem ligaškem El Clasicu in o torkovem obračunom z Manchester Unitedom v Ligi prvakov: “To so tekme, ki si jih vsi želimo in na katerih želijo vsi igrati. Takšne tekme so mi všeč. Raje imam takšne tekme, kot pa tekme na katerih nimaš ničesar za izgubiti. Pripravljeni smo na njih. Veselimo se jutrišnje tekme, prav tako pa tudi sobotnega El Clasica in tekme proti Manchester Unitedu.”

Trener belih je na začetku spregovoril o nedavnih rezultatih doseženih na Camp Nouu: “Jutrišnja tekma bo zgodba zase in ne bo imela nič za opraviti s prejšnjimi srečanji. Ni povezana s prejšnjo tekmo, ki je bila odigrana že pred meseci. Moramo zaigrati po naših najboljših zmožnostih in poskušati doseči najboljši možen rezultat.”

Mediji so nato Mourinha vprašali, če je to najboljši čas za tekmo proti Barceloni. Portugalec jim je iskreno odgovoril: “Jutrišnji termin je enak vsem ostalim. Ni pomembno kdaj je na urniku tekma proti tako pomembnemu nasprotniku. Z Barcelono smo igrali že poleti, v zaključku sezone in v sredini sezone. Ne moremo izbrati trenutka, ki bi bil najbolj primeren za obračun med dvema velikima in najboljšima ekipama. Čas tekme ne pomeni ničesar.”

Mourinho je spregovoril tudi o pripravljenosti Xabija Alonsa in Benzemaja za jutrišnjo tekmo: “Xabi Alonso je pripravljen za tekmo, Benzema pa je včeraj treniral z ekipo in je prav tako sposoben za igro. Začetne enajsterice še ne poznam. Tega ne govorim zaradi tega, ker je ne bi želel deliti z ostalimi, temveč moram o tem še razmisliti. Ponavadi začetno enajsterico že poznam, vendar je nočem povedati, danes pa temu ni tako.” Na vprašanje, ali bo Real zaigral brez pravega napadalca je Mourinho jasno dogovoril:“O tem še nisem razmišljal.” 

Mediji so nato Mourinha povprašali tudi o komentarjih pomočnika trenerja Barcelone, Roure, ki je izjavil da je sodnik jutrišnje tekme, Undiano Mallenco, pred dvema sezonama pustil preveč grobo igro. Portugalec je izjave komentiral takole: “Raje se bom držal športnih lekcij, ki smo jih v preteklosti prejeli od Barcelone. Torej ne bom govoril o sodnikih ali na njih pritiskal, ne bomo igrali grobo ali simulirali prekrškov, igrali bomo nogomet, tako kot ga zelo dobro igrajo oni. V takšnem stilu želimo nadaljevati.” 

Novinarji so nato karizmatičnega Portugalca vprašali, ali bi raje izpadel v Španskem pokalu, če bi to pomenilo napredovanje v naslednji krog Lige prvakov: “To v nogometu ne obstaja. Odigrati moramo obe tekmi, takšnih kompromisov ne moremo sprejemati.” Na vprašanje, ali bi osvojitev Španskega pokala lahko rešila sezono, je Mou odvrnil, da se bo o tem govorilo na koncu sezone. 

Za konec so ga predstavniki sedme sile vprašali še, ali ga motijo seznami njegovih morebitnih naslednikov. Portugalec je bil še enkrat kratek in jedrnat: “To me ne moti.”