X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Barcelona 1-3 Real Madrid

photobucket.com

Težek teden Real Madrida se ne bi mogel začeti bolje kot se je. Beli so zasluženo postali prvi finalisti Copa del Rey, kjer bodo igrali še drugič v zadnjih treh sezonah. To je Realu uspelo storili v velikem slogu, potem ko so beli odčitali taktično lekcijo Barceloni na Camp Nou. Z brezhibnim pristopom in skoraj popolno obrambno igro je Real potreboval le 13 minut, da je prišel v vodstvo. Cristiano Ronaldo je načel mrežo Barcelone iz enajstmetrovke. V drugem polčasu je Real Madrid deloval še veliko bolj udobno na igrišču in to tudi dokazal s tem, ko je dosegel dva gola, ki sta razrešila potnika v finale kraljevega španskega pokala. Še enkrat se je med strelce Ronaldo, ki se je zapisal v zgodovino kot edini igralec, ki je dosegel gol na šestih zaporednih El Clásicih in z glavo Varane. Nasprotnik Reala v finalu bo Atletico Madrid ali Sevilla.

Nagrada je bila prevelika, da stvari prepustili naključju. Real Madrid in Barcelona, zadnja dva prvaka Copa del Rey, sta igrala že 3. El Clásico v sezoni na Camp Nou. Remi iz prve tekme je pustil široko odprta vrata obema in tekma ni razočaral nikogar. Obe ekipi sta položili svoje karte na mizo že od prve minute naprej. Domača ekipa je ohranjala posest žoge, medtem ko so se gosti osredotočali na vršenje pritiska in hitre prehode v napad ter s tem izkoristiti verjetno najboljši protinapad na svetu. Ni trajalo veliko časa za uresničitev pristopa Joseja Mourinha, da bi njegova ekipa dosegla željen rezultat. V 13. minuti je z 11-metrovke mrežo gostiteljev načel Cristiano Ronaldo, potem ko je prekršek nad njim storil Pique. Higuain je videl, da se je Portugalec otresel Alvesa, zato ga je zaposlil z globinsko žogo na desni strani, kjer je nato Ronaldo prodrl v kazenski prostor, preigraval in si podal žogo naprej, Pique ga je pri tem zaustavil na nepravilen način in sodnik Alberto Undiano Mallenco je pokazal na belo točko, navkljub glasnim protestom Piqueja in Puyola. Na belo točko je stopil Ronaldo, ki je ohranil mirne živce in s strelom v levi spodnji kot Pinta popeljal Real Madrid v vodstvo ter se ob enem zapisal v zgodovino kot prvi igralec, ki je dosegel gol na šestih gostujočih El Clásicih. Barça je iskala priložnost za izenačenje, potem ko je poskusila preko Inieste. Na drugi strani pa je Ronaldo še naprej blestel. V 24. minuti je poskusil z razdalje, že v naslednjem napadu pa je švignil mimo dveh branilcev, vendar se je z obrambo izkazal Pinto. Prvi polčas je zaznamoval izjemno hiter tempo in številne priložnosti na obeh straneh, čeprav jih je imel Real več, zaradi česar je tudi upravičeno vodil ob odmoru ter opravili svoje delo, dosegli gol ter ga pri tem niso prejeli.

Drugi polčas sta oba stratega začela z istima postavama in tudi pristop obeh se ni spremenil. Xabi Alonso je v 50. minuti z globinsko žogo podal v smeri Fabia Coentraa, ki je nato tudi prišel v kazenski prostor domačih, vendar pa je njegov strel Pinto z lahkoto obranil. Real Madrid ni pustil svojim nasprotnikom razviti svoje prepoznavne igre, medtem ko je Real še naprej pritiskali. V 57. minuti je Real je izvedel hiter protinapad. Khedira je izpred svojega kazenskega prostora izbil žogo daleč naprej, Angel di Maria je bil na levi strani veliko hitrejši od Puyola, Argentinec je v kazenskem prostoru povsem osmešil izkušenega branilca Barcelone in streljal, vratarju Pintu pa je žogo uspelo odbiti le do Ronalda, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti še drugič in povišati na 0-2. Po še drugem prejetem golu bi morala Barcelona za napredovanje doseči kar tri gole in zato so za začetek upali na gol, ki bi jim vlil žarek upanja. V 68. minuti je iz kota podal Mesut Özil, podobno kot na prvi tekmi pa je bil najvišji v skoku v kazenskem prostoru Varane in z glavo zabil za neulovljivo vodstvo Reala (0-3). Zaradi tega kako se je žoga dotaknila prečke na svoji poti v gol v zgornjem desnem kotu vrat Barcelone, pa je bil gol videti še toliko bolj izjemen. Katalonce je pred katastrofalnim porazom v 89. minuti rešil Jordi Alba, ki je postavil končnih 1-3. Gol ni pokvaril veselja Madridčanov, ki so se s skupnim izidom 4-2 uvrstili v finale španskega kraljevega pokala.

Stadion: Camp Nou (Barcelona)
Sodnik: Alberto Undiano Mallenco
Barcelona 1-3 Real Madrid
Jordi Alba 89.; Ronaldo 13./11-m, 57., Varane 68.

Barcelona: Pinto, Alves, Pique, Puyol, Jordi Alba, Busquets, Xavi (72./Alcantara), Fabregas (58./Villa), Iniesta, Pedro (70./Tello), Messi

Real Madrid: Lopez, Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao, Xabi Alonso (84./Essien), Khedira, Di María, Özil (78./Pepe), Ronaldo, Higuain (70./Callejon)

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com