X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Iker Casillas

Iker Casillas je po tekmi v Barceloni stopil pred predstavnike sedme sile. Kapetan Real Madrida je spregovoril o tekmi in veselju, ki vlada v slačilnici: “Moji soigralci so bili neverjetni. Nadzorovali so celotno igrišče in bili v obrambi naravnost popolni. V želji po uvrstitvi v finale so dali vse od sebe. Iz klopi sem imel možnost videti izjemno zrelo igro in ekipo, ki se je le redko znašla pod pritiskom. Real Madrid je taktično nadigral Barcelono in je zaslužen zmagovalec. Ta tekma nas bo motivirala pred preostankom sezone. Zmago moramo proslaviti in jo deliti z vsemi, ki so kakorkoli povezani z Realom, čeprav se zavedamo, da še nismo osvojili lovorike.”

Doma vzgojeni igralec je spregovoril o dodatni samozavesti, ki jo je zmaga prinesla ekipi: “Sedaj bomo na igrišče prišli še z dodatno močjo in še bolj motivirani, saj nam stvari v prvenstvu letos niso šle od nog. Upamo, da se bo na tej točki sezona obrnila nam v prid. Odigrali smo zelo dobro tekmo, ki nas bo še dodatno motivirala za naslednje dvoboje. Več možnosti imamo za osvojitev Lige prvakov kot pa prvenstva, vendar se Real zmeraj bori do konca.”

Iker je nato pohvalil Cristiana Ronalda, ki je še enkrat bil igralec tekme v Kataloniji: “Jasno kaže koliko pomeni tej ekipi. Na takšnih tekmah je naš najpomembnejši igralec, pokazal je kako izjemen je. Ronaldo je ključnega pomena za našo ekipo, trenutno pa je njegova forma na vrhuncu in to moramo izkoristiti. Bil je odličen. Njegovo podaljšanje pogodbe? O tem se bo pogovarjal s klubom. Pomembno je, da s svojimi igrami osrečuje vse nas.” Iker je nato komentiral še igro Diega Lopeza: “Diego je odličen vratar. Menim, da je bil njegov prihod pametna poteza vodstva kluba, na igrišču pa v igro prinaša veliko mero mirnosti.”

Kapetan Reala upa, da bo Madridu uspelo rezultat spreobrniti tudi v Manchestru: “Današnjo igro moramo prenesti tudi na tekmo z Manchestrom. Tudi tam je bil rezultat prve tekme 1-1, zato moramo zadeti in ohraniti mrežo nedotaknjeno. S tem ciljem odhajamo v Anglijo. Manchester zna igrati nogomet. Čaka nas težko gostovanje, vendar verjamem, da imamo vse potrebno za zmago na Old Traffordu.”

Iker se je nato dotaknil še sobotnega El Clasica: “Poznam veliko igralcev iz Barcelone in vem kako tekmovalni so. Zavedati se moramo, da vsak poraz v prvenstvu razočara naše navijače in da smo se dolžni boriti na vsaki tekmi. Želimo si zmagati in še zmanjšati njihovo prednost. V prvenstvu je pomembna neka konstantnost in v tem pogledu je Barcelona letos bila boljša od nas. Igrali bomo na zmago in zmanjšanje točkovnega zaostanka. Imajo veliko prednost, vendar si želimo s pomočjo navijačev uspešno zaključiti teden.”


Na koncu je izjemen vratar navedel še razloge za njegov nastop pred predstavniki sedme sile: “Tukaj sem, ker smo se odločili, da je to dober čas, da kapetan stopi pred medije. Do ideje smo prišli v slačilnici. Upam, da to ni nikogar zmotilo, saj sem z veseljem prišel. Odločili smo se, da je čas da proslavimo in da kot kapetan Real Madrida čestitam vsem povezanim z Realom.”