X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real je v letošnji sezoni dosegel že več kot 100 zadetkov

Z dvema zadetkoma Cristiana Ronalda in enim Varaneja proti Barceloni na Nou Campu so Beli v letošnji sezoni zadeli že 101 zadetek na 42-ih tekmah (2.4 gola na tekmo).

V torek je Real Madrid proti Barceloni z dvema zadetkoma Cristiana Ronalda in enim Varaneja že presegel mejo 100-ih zadetkov na uradnih tekmah v sezoni 2012/2013. Igralci Belega baleta so v tej sezoni na 42-ih odigranih tekmah dosegli namreč natančno 101 gol, kar je povprečje 2.4 zadetka na tekmo.

Proti Barceloni je Real Madrid še enkrat več demonstriral svojo veliko moč, saj je s tremi zadetki na Nou Campu že presegel mejo 100-ih zadetkov v sezoni. Več kot polovico zadetkov so Beli dosegli v La Ligi, natančno 61. Preostalih 39 golov je bilo doseženih takole: 19 v Copi del Rey, 16 v Ligi prvakov in štirje v Španskem super-pokalu, ki je prinesel prvo lovoriko v sezoni.

ZADETKI REALA V POSAMEZNIH TEKMOVANJIH

Liga

Pokal

Liga prvakov

Super-pokal

SKUPAJ

62

19

16

4

101

Zadetke je doseglo 16 od 21 igralcev v polju
Teh 101 zadetkov je doseglo 16 od 21 igralcev, ki igrajo v polju pod vodstvom Joseja Mourinha (76% vseh igralcev). Cristiano Ronaldo, ki je zadel 39-krat, vodi na lestvici klubskih strelcev, medtem ko sta na drugem in tretjem mestu Karim Benzema (13) in Higuain (10), to sta tudi edina dva preostala igralca v klubu z najmanj desetimi zadetki v letošnji sezoni. Di María, Callejón, Özil, Khedira, Ramos, Kaká, Pepe, Morata, Varane, Marcelo, Modric, Essien in Coentrão so ostali, ki so v letošnji sezoni z zadetki pomagali Realu. Za prvo ekipo je zadel  prav tako tudi igralec mladincev Jose Rodriguez, treba pa je prišteti tudi tri igralce nasprotnih ekip, ki so na tekmah Reala in njihove ekipe dosegli avtogol. To so Sergio Sánchez in Aurtenetxe v prvenstvu in Guardado v Copi del Rey.

17 STRELCEV REALA*

Igralec

Zadetki

Cristiano Ronaldo

39

Benzema

13

Higuaín

10

Di María

  6

Callejón y Özil

  5

Khedira, Ramos in Kaká

  3

Pepe, Morata in Varane

  2

Marcelo, Modric, Essien, Coentrão in José Rodríguez

  1

SKUPAJ

98

*Preostale tri zadetke so kot avtogole dosegli igralci nasprotnih ekip.