X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Kaka

Dan pred tekmo z Barcelono je za medije spregovoril odličen vezist Reala, ki je komentiral prihajajočo tekmo proti Barceloni: “Na derbi bomo krenili dodatno motivirani po zmagi na Camp Nouu, saj vemo da bomo igrali na domačem stadionu, pred domačimi igralci. Pomembno je, da v Manchester odidemo z dobro popotnico in z zmago proti Barceloni.”

Kaka je na začetku komentiral začetno enajsterico in spremembo miselnosti igralcev na tekmah proti Barceloni: “Korak za korakom ugotavljamo kako igrati proti Barceloni. Na zadnji tekmi smo odigrali zelo organizirano in jim nismo dovolili priložnosti. Smo zrela ekipa z izjemno kvalitetnimi  igralci. Ne razmišljamo o tem, da bi Barcelono še dodatno potisnili v krizo, temveč se osredotočamo zgolj na svari, ki nam bodo pomagale do zmage. Mourinho se obnaša isto kot ponavadi in bo jutri povedal, kdo bo zaigral in kdo ne.”

Novinarji so nato Brazilca vprašali, ali je zmaga na Camp Nouu dala igralcem še dodatno samozavest pred tekmo z Manchestrom: “Lahko premagamo vsako ekipo na kateremkoli stadionu, kar nam daje samozavest. Torkova zmaga  nam je samozavest še dodatno okrepila, saj smo videli, da lahko naše cilje dosežemo kjerkoli. Smo v pravi formi, videli pa bomo, če si bomo z jutrišnjo morebitno zmago še dodatno okrepili samozavest.”

Kaka je nato komentiral tudi njegovo neigranje na tekmi prot Barceloni: “Nisem bil razočaran. Spoštovati moramo odločitve trenerja in po tem, ko smo videli kakšen rezultat nam je uspelo iztržiti, lahko zgolj čestitam soigralcem. Poskušal bom čim bolje izkoristiti ponujene priložnosti. Morebitna ponujena priložnost na jutrišnji tekmi pa bi lahko zame bila priložnost, da pokažem, da sem zmožen tudi na velikih tekmah pomagati klubu.”

Kaka je spregovoril tudi o njegovem mestu v ekipi: “Šel sem skozi zelo težko obdobje, vendar sem vedel kakšne so moje nogometne zmožnosti in kaj lahko ponudim ekipi. Ni mi bilo lahko, saj profesionalni nogomet igram že enajst let, od tega pa sem sedem ali osem let bil ključen igralec v reprezentanci in klubu. Vse poškodbe in dejstvo, da sem sedaj zgolj eden izmed “ostalih” igralcev,  so me veliko naučile tako v profesionalnem kot v osebnem smislu.”

Vezist je nato priznal, da je po nekaj odigranih tekmah postal bolj samozavesten na igrišču: “Po zadnjih dveh tekmah Reala sem postal bolj odločen. Fizično se dobro počutim, kar me veseli. Sem nekoliko lažji in lahko počnem stvari, ki sem jih navajen in v katerih uživam. Rad bi igral še več, vendar razumem situacijo. V ekipi je nekaj res odličnih igralcev in spoštujem tiste, ki dobijo mesto pred mano.”

Kaka je pohvalil tudi Cristiana Ronalda: “S Cristianom imava dober odnos tako na igrišču kot izven njega. Trenutno je najbolj kompleten nogometaš na svetu, saj lahko sam odloča tekme. Je zelo dober prijatelj in odličen soigralec.” Brazilca so nato mediji povprašali tudi o prizorišču finala Španskega pokala: “O tem v slačilnici še nismo govorili, vendar bi bil Bernabeu za nas idealen. Vendar smo zadovoljni tudi z nevtralnim prizoriščem.”

Predstavniki sedme sile so ga nato povprašali še o državni reprezentanci in možnostih za njegov odhod iz Madrida: “Z Realom imam pogodbo sklenjeno še za dve leti in če bi bilo vse odvisno od mene,  bi jih veseljem preživel v Madridu; vendar nočem predstavljati težav za klub. Nadaljeval bom s takšnim delom kot do sedaj: obnašal se bom profesionalno in bom poskušal izkoristiti ponujene priložnosti. S Scolarijem nisem govoril že od takrat, ko je postal selektor izbrane vrste. Če se hočem vrniti v izbrano vrsto, moram biti pripravljen. Rad bi se vrnil, vendar imam za to še dovolj časa.” 

Na koncu je spregovoril še o njegovi čudoviti predstavi, ki jo je v sezoni 2007 proti Manchester Unitedu pokazal v dresu Milana: “Tekma se mi je vtisnila v spomin zaradi zadetkov in njene pomembnosti. Po napredovanju sem bil zelo srečen in na koncu smo uspeli osvojiti Ligi prvakov. Letos je Milan proti Barceloni odigral zelo dobro tekmo, v katero so krenili z veliko taktične discipline in s točno razdeljenimi nalogami.”