X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Na Santiagu Bernabeu šesti El Clasico

Beli želijo ponoviti uspeh povratne tekme Cope Del Rey odigrane v sredo na Camp Nou, kjer so si priigrali vozovnico za finale, tokrat pred nabito polnim Bernabeuom.

Real Madrid in Barcelona se ponovno srečujeta na drugem el Clasicu v štirih dneh. Po tem ko so si priigrali finale Cope Del Rey na Camp Nou, se Real Madrid ponovno pričakuje dvoboj z ekipo ‘azulgrane’, tokrat na Santiagu Bernabeu in ob sile nenavaden urniku (16:00h), kar bo že šesti el clasico v sezoni. Dva stila igra iz oči v oči, na tekmi, kjer želijo beli podaljšati niz neporaženosti proti Barceloni na domačem igrišču, odlične občutke in samozavest s sredine tekem. Cristiano Ronaldo, najboljši strelec ekipe, bo ponovno iskal odločilno vlogo proti ekipi, kateri je zabil 12 golov.

 »Srečali se bomo s Barcelono še z dodatno samozavestjo, po zmagi v sredo na Camp Nou, kajti vemo, da bo stadion poln in, da nam bodo naši navijači pomagali. Lahko zmagamo kogarkoli in to nam vliva veliko samozavesti«, priznava Kaká na tiskovni konferenci dan pred tekmo. Beli želijo zadržati odličen ritem, ki so ga pokazali v gosteh prejšnji torek, ko so si zagotovili finale Cope Del Rey. Danes bo nasproti stal isti nasprotnik, a drugačen scenarij v povsem drugem tekmovanju.

Srečanje RM – Barcelona v letošnji sezoni
Datum Tekmovanje Tekma
23/08/2012 Supercopa (ida) Barcelona 3-2 Real Madrid
30/08/2012 Supercopa (vuelta) Real Madrid2-1 Barcelona
07/10/2012 Liga Barcelona 2-2 Real Madrid
30/01/2013 Copa (ida de semifinales) Real Madrid 1-1 Barcelona
26/02/2013 Copa (vuelta de semifinales) Barcelona 1-3 Real Madrid

Mourinhovi varovanci bodo ponovno lahko računali na poln Santiagu Bernabeu svojih navijačev. Madridski stadion ima najdaljši niz neporaženosti na uradnih tekmah v Evropi. Na zadnjih 35 tekmah odigranih na Bernabeu, je Real Madrid zmagal 28 in 7 remiziral. V zgodovini La Liga, sta se obe ekipi v Madridu srečali 82krat, 50 zmag, 15 remijev in 17 porazov za domačine. Cristiano Ronaldo, ki je v letošnji sezoni zabil 16 golov, jih je Barceloni zabil že  12 in bo ponovno iskal odločilno vlogo v dvoboju.

Dobri rezultati proti Barceloni v letošnji sezoni

Beli in ‘azulgrana’ se srečujejo šestič v letošnji sezoni, z pozitivno bilanco Mourinhovih igralcev. Od petih do sedaj odigranih tekem, so beli dobili dva (3-2 in 1-3), remizirali dva (2-2 in 1-1) ter izgubili enkrat (3-2).  V odločilnih tekmah so beli osvojili Supercopo na začetku sezone in prejšnji  torek dobili vozovnico finala Cope Del Rey. Poleg tega, kot domačini ne poznajo poraza, po eni zmagi in enem remiju proti Barceloni.

‘Azulgranas’ vodilno moštvo La Lige

Barcelona prihaja na Santiago Bernabeu kot vodilno moštvo Primere Division z 68 točkami, 22 zmag, 2 remija in en poraz v 25 odigranih tekem. V gosteh so iztržili 11 zmag, remi (Valencia) in poraz (Real Sociedad),  zabili 40 golov in prejeli le 18. Valdes je odigral vse tekme la Liga in prejel 28 zadetkov.

Srečanje RM/ Barcelona na Santigu Bernabeu
T Z R P +
Real Madrid  82  50  15  17  171 93
Barcelona  82  17  15 50 93 171

Jordi Roura je v Madrid prispel z 19 nogometaši, med katerimi so novost Alexis in Bartra, ne bo Xavi zaradi poškodbe, prav tako ne bo Abidala, Montoye in Dos Santos zaradi odločitve trenerja. O srečanju, je drugi trener Barcelone komentiral: »Videli bomo danes in jutri kako ekipo bomo sestavili. Messi si je 100%  opomogel. Gre za zelo pomembno tekmo, kjer je veliko na kocki«. Messi, z 38 goli in Villa, z 7 so glavna strelca ekipe v La Ligi.