X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Karanka

Aitor Karanka je stopil pred medije po drugi zaporedni zmagi nad Barcelono. Pomočnik glavnega trenerja pri Real Madridu ni skrival zadovoljstva po zmagi z 2-1 in je govorili o razpoloženju v ekipi: “Vsak dan se zelo trudimo in ti dve tekme sta se odvili kot sta se. To kaže na to, da se delo splača. Govorilo se je, da bi liga lahko bila končana ta teden in da bi bila lahko popolna katastrofa, vendar pa se sami ukvarjamo samo s tem, da vsak dan trdo treniramo. Sedaj gremo naprej z več motivacije in če je to sploh še mogoče, še z veliko večjo željo. To pomeni, da smo močnejši.”

Gola Benzemaja in Sergia Ramosa sta prinesla Real Madridu 3 točke na El Clásico. Karanka je spregovoril o tem, kako se počuti moštvo pred prihajajočimi tekmami: “Zelo se trudimo, da bi bila ekipa v najboljši formi. Kar delamo se ne bo spremenilo. Včasih stvari ne gredo tako kot bi želel in sedaj nam gredo zelo dobro. Zaradi tega smo močnejši in to nam pomaga pri tem, da verjamemo v trdo delo.”

Pomočnik glavnega trenerja je izpostavil odlično tekmo, ki so jo prikazali manj uporabljeni igralci. “Vesel sem s predstavo vseh igralcev, ki so igrali na teh vrstah tekme. Začeli smo z igralci s katerimi ponavadi ne začenjamo in to pred množico, ki je bila res vesela zaradi zmage sredi tedna. Moraš biti zadovoljni s predstavo ekipe, v kateri je bilo toliko novih obrazov, saj se je izkazalo, da imamo igralce, katerim se lahko zaupa. Potrdili so kar smo že prej vedeli, torej da se lahko zanesemo na vse igralce v ekipi.”

Po dveh zmagah proti Barceloni, gredo beli v tekmo proti Manchester Unitedu polni samozavesti. “Jasno je, da smo zaradi zadnjih petih dneh in teh dveh zmag veseli. Toda nogomet ima te stvari. Danes smo srečni in če bi verjeli, da smo v torek naredili nekaj posebnega, bi to danes lahko obžalovali. Sedaj moramo trenirati, se pripraviti na tekmi proti Manchester Unitedu in nadaljevati kot smo do sedaj,” je dejal Karanka.

Glede izboljšanja ekipe na El Clasicih od prvega leta Mourinha v ekipi, je bil Karanka jasen: “5-0 boli, ker smo tisto sezono imeli težave na naslednjih tekmah. Vendar pa je sedaj ekipa veliko bolj samozavestna in umirjena ter to pretvori v rezultate.” Na vprašanje o Cristianu in o tem, da je bil na klopi, je dejal: “On to jemlje enako kot vsak drug igralec. Vsakdo pozna trenerja in ve kako misli in dela ter to jemlje dobro. Ko to ugotovijo, to je pogosto dve uri ali uro in pol pred tekmo, spoštujejo odločitev in nikoli ne reče nič posebnega nobenemu.”

Pomočnik belega trenerja je na vprašanje o protestih v igri Barcelone, kjer je Adriano padel v kazenskem prostoru: “To je normalno. To je trenutek, ki bi lahko prinesel remi v zadnji minuti, kar je logično, ampak tekma je končana in tri točke so naše. V zadnjih minutah so vsakič, ko so imeli žogo v svoji posesti, pomislili, da bi lahko ustvarili nevarno priložnost. Ampak se ni obrnilo na ta način, tako da smo zmagali in smo iz tega prišli močnejši, kar je pomembno.” O tem, ali bo ekipa praznovala te dve zmagi na poseben način, je dejal: “Ne bomo praznovali s šampanjcem. Potrebno je delo opraviti z navdušenjem in razburjenjem. Sedaj smo srečni, vendar moramo narediti še več, da bi ti trenutki prišli.”