X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-1 Barcelona

photobucket.com

Dva zaporedna El Clásica se ne bi mogla bolje končati za Real Madrid, kot sta se. Dve zmagi, ena na Camp Nou in druga na Santiago Bernabeu ter občutek, da beli lahko zmagajo na bilo katerem stadionu in proti vsakemu nasprotniku. Real je kmalu prešel v vodstvo. Benzema je končal z golom v 6. minuti končal akcijo, ki jo je začel Ramos, potem ko je ukradel žogo Messiju, preden jo je podal do Morate na levem boku, ki je v osrčje gostujoče obrambe poslal izvrsten predložek. Barcelona se je odzval 12 minut kasneje, ko je gol dosegel Messi. V 58. minuti sta v igro vstopila Cristiano Ronaldo in Khedira ter dala belim novega zagona, ki so ga beli kronali v 82. minuti, ko je Ramos zadel z glavo po podaji iz kota. To je bil odločilen gol in beli bi lahko dosegli celo še tretjega, potem ko je Ronaldo iz prostega strela v 88. minuti zadel stičišče vratnice in prečke. Še ena zmaga za dvig samozavesti pred torkovo tekmo proti Manchester Unitedu.

Real Madrid je igral svojo prvo tekmo pred domačim občinstvom odkar so se beli uvrstili v finale Copa del Rey. In to ni bila čisto navadna tekma, saj je šlo za nov El Clásico, drugi zaporedni, katerega so beli začeli z dodatno motivacijo po torkovem rezultatu. Real Madrid je začel tekmo praktično z rezervno postavo, potem ko so počitek dobili Özil, Arbeloa, Khedira, Higuain, Alonso, Di Maria in nenazadnje tudi strelec dveh golov z Camp Noua Cristiano Ronaldo. Že od prvih minut naprej je bilo jasno, da beli igrajo na krilih torkove zmage, potem ko so vršili velik pritisk na nasprotnika, kar se jim je tudi obrestovalo v že v šesti minuti. Ramos je lepo prebral namero Barcelone in ukradel žogo Messiju ter jo podal Alvaru Morati na levo stran Realovega napada. Igralec Realove akademije je pri tem ušel Alvesu, pogledal razporeditev svojih soigralcev pred golom gostov ter sijajno podal na drugo vratnico, kjer je Karim Benzema le še podstavil nogo, Valdes pa je bil brez moči. Tekma se ne bi mogla začeti bolje. Beli so imeli prednost na semaforju in dodobra izkoristili to, kar mnogi verjamejo, da ima Real najboljši protinapad na svetu. Barcelone je odgovorila in izenačila v 18. minuti, ko je Messi ob Ramosu z dobro odmerjenim strelom presenetil Diega Lopeza za 1-1. Tekma je bila znova na začetku, čeprav potem ni več sledilo veliko v prvem polčasu. Tako sta streljala Kaka in Messi, ki sta komaj kaj povzročila skrbi vratarjema v 28. in 32. minuti, medtem ko je bil nekoliko bližje golu vseeno Morata v 39. minuti, potem ko je Modrić z desne strani podal pred vrata, razigrani Morata pa je z glavo meril v zunanji del mreže.

Tudi v drugem polčasu se razmere niso pretirano spremenile. Barcelona je poskušala obdržati posest žoge v svojih nogah, Real Madrid pa je še naprej računal na svoj smrtonosni protinapad. Navijači domačih so ponoreli v 58. minuti, ko je Mourinho v igro le poslal Ronalda in Khediro, namesto Benzemaja in Kakaja. Že ob prvem stiku Portugalca z žogo je slednji pokazal v kakšni formi je. Na levem krilu si je zaustavil žogo, šel v preigravanje Pique 1 na 1 kot radi rečemo, pri čemer je bil gostujoči branilec brez moči, saj je Ronalda zaustavil le s prekrškom. Nihče pa ni prišel do žoge po ostrem strelu praktično iz kota. Ronaldo je bil veliko bolj nevaren že iz naslednjega prostega strela v 66. minuti, ko je z izvrstnim prostim strelom z velike razdalje meril pod prečko, a je Valdez z zadnjimi močmi žogo izbil stran od gola. Portugalec je spet zapretil v 69. minuti, ko je žogo na desnem boku izgubil Alves, Ronaldo pa je po samostojnem prodoru zadel zunanji del mreže Barcelone. Obramba Barcelone je povsem izpadla v 76. minuti, ko je Pepe sijajno zaposlil Morato, ki je ušel obrambi gostov ter se na levi strani sam znašel pred Valdesom, ki pa je bil pri tem uspešnejši in obranil strel Morate. Nič pa ni mogel Valdés osem minut pred koncem rednega dela, ko je Real prišel do novega kota. Kot izvajal Modrić, Ramos pa je bil v kazenskem prostoru gostov najvišji ter žogo z glavo poslal v mrežo za novo vodstvo kraljevega kluba. Real bi v 88. minuti lahko še povišal svojo prednost, a je Ronaldo z izjemnim prostim strelom s 25 metrov zadel stičišče vratnice in prečke, Pepe pa je odbito žogo poslal mimo gola. Ostalo je pri zmagi Reala z 2-1 ter dobri popotnici pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Manchester Unitedu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Jose Luis Paradas Romero
Real Madrid 2-1 Barcelona
Benzema 6., Ramos 82.; Messi 18.
RK: Valdes/Barcelona

Real Madrid: Diego Lopez, Ramos, Pepe, Varane, Fabio Coentrao (68./Arbeloa), Essien, Modrić, Jose Callejon, Kaka (58./Khedira), Morata, Benzema (58./Ronaldo).

Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Thiago Alcantara (85./Tello), Busquets, Iniesta, Pedro (77./Adriano), Messi, Villa (67./Sanchez).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com