X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Özil

Dve zaporedni zmagi proti Barceloni sta povečali moralo in navdušenje v ekipi. Real Madrid sedaj čaka že naslednja tekma, saj se bo v torek pomeril proti Manchester Unitedu na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov. Občutki so odlični in pričakovanja so visoka. Tako je Mesut Özil opisal par stvari v intervjuju za nemški časopis “Die Welt”, kjer je navedel, “če lahko zmagaš v Barceloni, potem lahko zmagaš tudi v Manchestrju. Imamo veliko spoštovanje do Uniteda, vendar želimo igrati našo igro in na ta način lahko premagamo vsakogar.” Vezist Real Madrida je spregovoril tudi o svojem dobrem odnosu z Mourinho: “Trener mi zaupa in sam dolgujem svoje dobre predstave njemu. Me podpira in je eden izmed najboljših trenerjev, če ne kar najboljši trener na svetu.”

Vezist Real Madrid priznava, da ima rad izzive in da igra proti najboljši. Naslednja ovira na poti belih je Manchester United: “To bo težka tekma proti res dobri ekipi, vendar pa smo že pokazali česar smo zmožni na prvi tekmi. Bili smo očitno boljši v prvem polčasu in imeli pri tem ogromno priložnosti. Imamo veliko spoštovanje do Uniteda, vendar želimo igrati našo igro in na ta način lahko premagamo vsakogar. Če lahko zmagaš v Barceloni, potem lahko zmagaš tudi v Manchestrju.” Nemški igralec se ni zadrževal, ko je bilo potrebno poimenovati cilje svoje ekipe: “Če igraš za Real Madrid je osvajanje naslovov obveznost. V La Liga ima Barcelona vse na svoji strani, vendar pa imamo velike cilje. Naš cilj je osvojiti Copa del Rey in Ligo prvakov. To je lahko še zelo uspešna sezona. Nogometaš ne sme nikoli zgodaj odnehati.”

Zadovoljstvo, ki pride potem, ko premagaš vrhunske ekipe, je veliko večja. Nemec je priznal, da je še posebej zasvojen z El Clásici: “Obožujem igranje vsak dan proti najboljšim. Vsi gledajo. Igranje proti Barceloni je ogromna motivacija. El Clásico ima velike posledice in ko smo jih izločili iz Copa del Rey je bilo fantastično. Dokazali smo, da lahko igramo proti. Proti njim smo osvojili španski superpokal in smo jih izloči iz Copa del Rey. Mi smo ponosni.”

Özil je spregovoril o svojem odnosu z Mourinha in svojimi soigralci: “Sem v formi in vesel, da igram vsak teden, saj se zabavam. Mourinho mi zaupa in svoje dobre predstave dolgujem njemu. Me podpira in stoji za menoj, poleg tega pa je eden izmed najboljših trenerjev, če ne kar najboljši trener na svetu. Mi smo ekipa in če ne bi bili enotni, potem ne bi mogli premagati Barcelono. Med seboj se spoštujemo in smo kot majhna družina. Igram kot vem kako igrati, v mojem stilu, vendar pa sem razvil več zaupanja in sem postal bolj konstanten. Tudi po zaslugi Mourinha. Prav tako sem razvil tudi kot oseba in menim, da se v Madridu počutim res udobno.”

Za zaključek pa je vezist Real Madrida dejal, da lahko da še vedno več: “Še vedno moram napredovati. Zelo rad asistiram. Po mojem mnenju je dobra podaja tako dragocena kot gol. Priznam, da moram doseči več golov. Sedaj sem dosegel 4 in bi moral preseči vsaj številko 10.”