X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso

Xabi Alonso je govoril z mediji po José Mourinhu, ki je imel tudi svojo tiskovno konferenco na Old Traffordu, kjer se bo Real jutri boril proti Manchester Unitedu na povratni tekmi 1/8 finala Lige Prvakov. To ne bo prvič, da bo vezist Real igral na angleškem stadionu in je spregovoril o tekmi, da jo “bodo vsi gledali. Tekma ima vse pogoje, da bi bila lepa in zabavna. Ne glede na to, kaj se je zgodilo prejšnji teden, je to še eno tekmovanje in jutrišnja tekma je odprta. Obe ekipi vesta, kaj hočeta, in to bo zelo zanimivo“.

Španski reprezentant se je skliceval na intervju Fergusona, zlasti takrat, ko je trener Uniteda bil jasen, da ima Real najboljši protinapad na svetu: “Obstajajo tekme, ki so bolj odprte, kjer lahko uporabljamo več prostora in spet druge, kjer obstajajo druge možnosti . Ne smemo popuščati, saj imajo zelo napadalne igralce in ne želimo, da dosežejo kakšen gol. Igramo dobro tudi na protinapade, ampak ne vem, če bi se označili kot moštvo, ki igra na tak način“.

Xabi Alonso je tudi pohvalil Cristiana Ronalda: “Mislim, da bo dobil velik sprejem, ko pa se bo tekma začela, bo pozabil na vse in ne verjamem, da bo to vplivalo na njegovo predstavo. Raje ga imam na svoji strani. Je v neverjetni formi in vem, da se veseli, da bo igral proti svoji nekdanji ekipi. Če bomo igrali dobro, bomo imeli več možnosti za zmago, če pa se ne bomo dobro branili, potem lahko tudi oni zadenejo“.

Ko so ga vprašali o njegovi formi pred tem odločilnim dvobojem, je Alonso dejal: “Počutim se dobro po nekajdnevnem počitku in občutki so dobri. Kolektivno, ekipa prihaja v dobri formi in upamo, da napredujemo v četrtfinale. Zavedamo se pomembnosti te tekme in posledic. To je edina stvar v naših glavah“.

Alonso je bil jasen o preteklih tekmah Reala na Old Traffordu: “V tem primeru zgodovina ne vpliva na jutrišnjo tekmo. Vemo, da moramo biti previdni, saj je lahko zadetek v končnici odločilnega pomena“. Za konec je vezist Reala spregovoril o Kagawi: “Dobro se je prilagodil na angleški nogomet. Dobro igra med linijami, ampak United ima več igralcev, ki nam lahko povzročajo težave“.