X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

José Mourinho je stopil pred medije na Old Traffordu nekaj več kot 24 ur pred povratno tekmo Real Madrida v osmini finala Lige prvakov. Trener belega baleta je pri tem analiziral tekmo proti Manchester United: “To bo zapletena tekma, ker je za obema ekipama dober niz tekem. Manchester United je v marcu skoraj že osvojil Premier League in je v FA pokalu v četrtfinalu. Že kar nekaj časa niso izgubili nobene tekme in mi smo izgubili le eno od zadnjih 12. tekmah. Svet se bo ustavil za 90 minut in gledal naš obračun. To ne bo le izločilna tekma, ampak že finale pred finalom. To je pozitivna stvar, ko prideš na tekmo s samozavestnimi igralci. Želim si, da bi igrali že danes.”

Portugalski trener je govoril tudi o nasprotniku s katerim se bo Real soočil: “Mislim, da bodo zelo defenzivni, ko bo imel Real Madrid žogo in zelo napadalni, ko bodo oni imeli žogo. Za nas je isto, čeprav smo skupno gledano v zaostanku. Morali se bomo veliko in dobro braniti, ko bo imel Manchester United žogo, ker so močni v napadalni igri. Ko bodo imeli žogo bomo poskušali narediti nevarne protinapade.”

O tem, ali sta zmagi na dveh zaporednih El Clásicih dali Real Madridu dodatno motivacijo pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov, je bil Mourinho jasen: “Dvakrat smo premagali pomembnega tekmeca, vendar pa bi bila miselnost ekipe tudi, če bi izgubili obe tekme. To so tri različna tekmovanja. To je Liga prvakov, smo v finalu Copa del Rey in v prvenstvu, ki je že izgubljeno, smo pa zato prišlo do pozitivne zmage. Žal nam je, da smo potovali en dan prej, ker bi si želel, da bi se še naprej pripravljali na tekmi v Madridu.”

Na vprašanje o stalnem laskanja Fergusona Cristianu Ronaldu je dejal: “To je v redu. On ga dobro pozna in je iskren pri tem, kako govori o njem. Dobil bo fantastično dobrodošlico, kar si več kot zaslužil, in vse pohvale bodo več kot zaslužene.” Glede Ramosa in Alonsa, ki imata rumene kartone in o tem, ali lahko Pepe da vse od sebe, je Mourinho poudaril: “Če se bomo uvrstili naprej in ne bosta mogla igrati v četrtfinalu, ker bosta prestajala kazen, potem je to super. Bolje je, da napredujemo in da ne bosta mogla igrati, kot pa da sploh ne bosta kaznovana in da bi bili mi izključeni. Pepe je odigral odlično tekmo proti Barceloni in mi pokazal, da je fizično in taktično primerno pripravljen. Vsakdo je sposoben in pripravljen igrati razen Casillasa.”

Od njegovih konkretnih dvobojih s Fergusonom in o možnost, da bo tudi sam treniral dokler bo Škot, je Mourinho povedal: “Jaz sem igral proti njemu že večkrat. Sem zmagal, sem remiziral in sem izgubil. Statistika mi ne pomeni veliko. Jutri se lahko vse zgodi. Nekdo mora zmagati ali nekdo izgubiti. Nihče ni takšen kot je Ferguson. Njegova zrelost in izkušnje mu lahko samo pomagajo. Ko si starejši postaneš še boljši v tej službi.”

O tem, ali bi lahko tekma vplivala na nekatere igralce, je bila kategoričen: “Vsakdo je pripravljen. Vsi so zreli. Fantje so zrasli, kar smo lahko videli pri Morati na zadnjem El Clásicu. V Manchestru, na Bernabéu, so igrali igralci brez veliko mednarodnih izkušenj, kot so to De Gea ali Jones ter so odigrali odlične tekme. Kaj si igralci želijo je to, da bi igrali takšne tekme.”

Na vprašanje o tem ko je prvič igral v Old Traffordu in kako se počuti sedaj v primerjavi s tem kako se je počutil na tisti dan, je trener Real Madrida pojasnil: “Je enako, vendar pa sam to doživljam drugače. Čustva so različna, čeprav zmagaš ali izgubiš, vedno občutiš enake občutke. Sem igral več kot 100 tekem že v Ligi prvakov in nadzorujem svoja čustva na drugačen način. Če izgubimo ne bom jokal in če zmagamo ne bom tekel 100 metrov vzdolž igrišča od sreče. Če izgubimo bomo poskušali spati na letalu in če zmagamo se bomo poskušali smejati.”

Nazadnje je na vprašanje o razlikah med angleškim in španskim nogometom povedal: “Angleški nogomet je takšen kot je. Če govorimo o španskem nogometu, na klubski in reprezentančni ravni, je dominiral, vendar pa se sedaj bori po prvih tekmah Lige prvakov. Če bodo štiri španske ekipe izločene, to še ne pomeni, da je uničen španski nogomet. City in Chelsea sta bila izločena že v skupinskem delu, saj so morali igrati proti zelo težke ekipe. Španska nogomet je španski nogomet in angleški nogomet je angleški.”