X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Man Unt – Real Madrid

Prišel je odločilni trenutek v Ligi prvakov. Prvič v tej sezoni Real Madrid prihaja v konstantnosti na tekmo. Da bi si zagotovili svoje mesto v četrtfinalu, bodo beli morali premagati Manchester United na Old Traffordu ali remizirati z več kot enim zadetkov, potem ko je bil rezultat na prvi tekmi 1-1, ki pušča še vsa vprašanja o naslednjem potniku odprta. Statistika je v korist Reala, ki je dokazal, da zmore na teh vrstah tekem, kot nihče drug. Ekipa je odigrala 5 tekem na izpadanje in je zmagala na vseh, tako, da je obrnila negativen rezultat iz prve tekme v treh primerih, za osvojitev naslova in mesto v finalu Copa del Rey. Razlogi v zadnjih šestih dneh, v katerih je ekipa pod vodstvom trenerja Mourinha zmagala dve tekmi na Clásicih, so največji razlog za optimizem.

Če je Real dokazal kaj tekom svoje zgodovine(nekaj, kar je bilo zagotovo dokazano v preteklem tednu) je, da je ekipa sposobna premagati vsako ekipo, kjerkoli. Beli bodo to poskušali dokazati še enkrat na Old Traffordu, na enem od najbolj legendarnih stadionov v Evropi, proti Manchester Unitedu, ki je na vrhu lestvice Premier League, kjer si želijo zagotoviti mesto v četrtfinalu Lige prvakov in dati piko na i v tem briljantnem tednu.

TEKME REAL MADRIDA NA IZLOČANJE V TEJ SEZONI 
Tekmovanje Krog Rezultat
Španski Super pokal Finale (prva tekma) Barcelona 3-2 Real Madrid
Finale (povratna tekma) Real Madrid 2-1 Barcelona
Copa del Rey 1/16 finala (prva tekma) Alcoyano 1-4 Real Madrid
1/16 finala (povratna tekma) Real Madrid 3-0 Alcoyano
1/8 finala (prva tekma) Celta 2-1 Real Madrid
 1/8 finala (povratna tekma) Real Madrid 4-0 Celta
1/4 finale (prva tekma) Real Madrid 2-0 Valencia
1/4 finale (povratna tekma) Valencia 1-1 Real Madrid
1/2 finale (prva tekma) Real Madrid 1-1 Barcelona
1/2 finale (povratna tekma) Barcelona 1-3 Real Madrid
Liga Prvakov 1/8 finala (prva tekma) Real Madrid 1-1 Manchester United

Situacija za ekipo Jose Mourinha ni nič novega; Real je dobil vse tekme v izločilnih bojih, ki so jih odigrali, preobrnili so negativen rezultat iz prve tekme v treh primerih in dosegli zadetek na vsaki tekmi. Oboje, Barcelono v Super pokalu(3-2) in Copa del Rey(1-1), kot tudi Celto(2-1), so beli premagali, kot tudi Alcoyano in Valencio.

To je že drugič, da bodo beli v tej sezoni igrali v Manchestru. Zadnja tekmo so odigrali v Ligi prvakov proti Cityju, 21. novembra, vendar bo to zdaj prava vrnitev Cristiana Ronalda. Napadalec Real Madrida, ki je v izjemni formi, se bo vrnil na Old Trafford, prvič po odhodu iz angleške ekipe. Po besedah ​​Alexa Fergusona, Unitedovega trenerja, “bo dobil posebne ovacije“.

Navijači ne bodo manjkali na tej tekmi
Navijači Real Madrida ne želijo pustiti, da bi njihova ekipa bila sama na Old Traffordu. Več kot 8.000 povpraševanje je bilo za približno 3.500 vstopnic, ki so bili na voljo navijačem Reala. Beli navijači bodo obiskali Old Trafford z mislijo in spominom na zadnji dve tekmi v gledališču sanj. Ronaldov hat-trick in stoječe ovacije, ko je odšel z igrišča, kot tudi samostojen prodor Redonda, ko je sam sebi podal s peto, ki se kasneje končalo z zadetkom Raula, so del legend kluba.

TEKME REAL MADRIDA IN MANCHESTER UNITEDA
Sezona Krog Rezultat
1956/57 1/2 finale (prva tekma) Real Madrid 3-1 Manchester
1/2 finale (povratna tekma) Manchester 2-2 Real Madrid
1967/68 1/2 finale (prva tekma) Manchester 1-0 Real Madrid
1/2 finale (povratna tekma) Real Madrid 3-3 Manchester
1999/00 1/4 finale (prva tekma) Real Madrid 0-0 Manchester
1/4 finale (povratna tekma) Manchester 2-3 Real Madrid
2002/03 1/4 finale (prva tekma) Real Madrid 3-1 Manchester
1/4 finale (povratna tekma) Manchester 4-3 Real Madrid
2012/13 1/8 finala (prva tekma) Real Madrid 1-1 Manchester

Manchester United vodilni v Premier Ligi z. 18 zaporednimi neporaženimi tekmami
Najboljšo predstavo v Premier Ligi je Manchester United pokazal proti Norwich City (4-0),  na visokem nivoju in pozitivnem rezultatu v tej sezoni. Angleži so prišli do 18. tekme brez poraza, 14 so jih zmagali in le štiri remizirali. Rdeči vragi so bili letos le dvakrat premagani na Old Traffordu (0-1 proti Cluju v Ligi prvakov ter proti Tottenhamu z 2-3 v Premier Ligi), in so zmagali na zadnjih 10 domačih tekmah.

Prepričan sem, da bosta obe ekipi šli jutri na zadetek in pomembno je, da zadenemo več golov, kot jih bodo oni“, je včeraj dejal Ferguson. Unitedov trener, ki priznava, da je “Real eden izmed najboljših ekip s protinapadi in to so pokazali na izvrsten način na Camp Nou“, ne bo pa mogel igrati Jones, vendar je okreval Giggs, ki lahko zaigra 1000 uradno.