X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Manchester United 1-2 Real Madrid

photobucket.com

Zgodovina Real Madrid je polna epskih zgodb in nepozabnih zgodb, ki so prešli skozi generacije. Old Trafford, gledališče sanj, zagotovo spada med te. Včeraj smo tako lahko bili priča še eni predstavi na poti četrtfinale Lige prvakov. V prvem polčasu je bila tekma zelo izenačena in se je končala brez zadetkov, tako da se je večino vsega zgodilo v drugem polčasu. Avtogol Ramosa v 49. minuti je samo še otežil stvari belim, vendar pa je nato izključitev Nanija v 58. minuti pospešil preobrat Reala, ki je v samo treh minutah zrežiral preobrat. Modrić je najprej zadel v 66. minuti za izenačenje, potem ko je zadel s fantastičnim strelom z roba kazenskega prostora. Domači se še niti niso dobro zavedali kaj se je zgodilo, ko je Ronaldo po podaji Higuaina zapečatil usodo svoje nekdanje ekipe.

Liga prvakov ne daje drugih priložnosti v izločilnih bojih. Real Madrid in Manchester United sta se zavedala tega in tako so bile včeraj zvečer vse oči sveta uprte na Old Trafford, da bi videli, ali bo katera od ekip naredila kakšno morebitno napako, ki bi lahko bila usodna, potem ko se je prva tekma v Madridu končala z rezultatom. Morda sta prav zaradi tega obe ekipi nakazali svoje namere že na samem začetku tekme. Z isto začetno postavo, ki je zaigrala na Camp Nou je Real Madrid imel pobudi, medtem ko so Angleži poskušali presenetiti iz protinapada. Prvo lepo priložnost na tekmi je imel Real in sicer v 12. minuti, ko se je Higuain  otresel svojega čuvaja in prišel do strela z roba kazenskega prostora, a je meril mimo vrat. Manchester je odgovoril v 21. minuti, ko je po podaji Giggsa s kota Vidić z glavo stresel vratnico gostujočega gola., vendar pa je pri tem sodnik piskal tudi prepovedan položaj. Tudi v nadaljevanju je Real imel žogo več v svojih nogah, medtem ko je Manchester prežal na bliskovite protinapade. V 32. minuti je Higuain zatresel domačo mrežo, a je bil zadetek zaradi prekrška Sergia Ramosa razveljavljen. Na drugi strani se je po dobre pol ure igre izkazal vratar Reala Diego Lopez, ki je ubranil strel Van Persieja, po odbitku pa še poskus Welbecka iz neposredne bližine. V 42. minuti se je poškodoval Angel Di Maria, ki ga je v 45. minuti zamenjal Kaka. Ekipi sta v slačilnici odšli z nedotaknjenimi mrežami in obetalo se je epskih drugih 45 minut.

V 49. minuti je imel Real kar nekaj smole, potem ko je Manchester povedel. Mladi Raphael Varane je slabo izbil, tako da je do nje na levi strani kazenskega prostora prišel Nani, ki je podal v sredino, kjer je Welbeck žogo podaljšal do Ramosa, ta pa je z nekaj metrov premagal lastnega vratarja Lopeza. Zadetek kljub temu ni potrl Real Madrida, ampak lahko rečemo, da jih je samo dodatno vzpodbudil. Pred njimi je bila še vedno enaka naloga, doseči zadetek. V 58. minuti je turški sodnik Cüneyt Cakir izključil Nanija, potem ko je ta grobo štartal z visoko dvignjeno nogo na Alvara Arbeloo. Sledilo je obleganje domačih vrat. V 59. minuti se je Mourinho odločil še bolj tvegati, ko je iz igre potegnil Arbeloo, v igro pa poslal Modrića. V 60. minuti je Real bil blizu zadetka, a je Rafael z golove črte s pomočjo roke izbil poskus po strelu Higuaina z glavo. Domača obramba je naposled klonila v 66. minuti, ko je z okoli 20 metrov Luka Modrić mojstrsko zadel od leve vratnice. Le tri minute pozneje je Ronaldo po lepi akciji Mesuta Özila in Higuaina na daljši vratnici potisnil žogo v prazno mrežo in Real popeljal v četrtfinale Lige prvakov. United je bil na kolenih, saj je za napredovanje potreboval kar dva zadetka. Mogoče je bil prav to razlog, da je Mourinho iz igre poklical Özila, namesto njega pa v igro poslal Pepeja. Manchester je ob podpori domačih navijačev upal na povratek, vendar pa je Real Madrid pokazal zrelo igro, ob enem pa je  imel tudi priložnost doseči še tretji zadetek, potem ko je 89. minuti zadel vratnico, malo pozneje pa je De Gea ustavil poskus Ronalda. Enako impresiven je bil tudi Diego Lopez, ki je obranil strel Welbecka in Vidića. Beli so tako samo nadgradili teden, v katerem so si priigrali finale v španskem pokalu na Camp Nou, Barcelono še enkrat premagal v La Ligi ter sedaj si priigrali še četrtfinale Lige prvakov na Old Traffordu.

Stadion: Old Trafford (Manchester)
Sodnik: Cüneyt Cakir (Turčija)
Manchester United 1-2 Real Madrid
Ramos 49./ag; Modrić 66., Ronaldo 69.
RK: Nani 58./Manchester United

Manchester United: de Gea, Rafael (88./Valencia), Ferdinand, Vidić, Evra, Carrick (73./Rooney), Cleverly, Nani, Giggs, Welbeck (81./Young), van Persie.

Real Madrid: Diego Lopez, Arbeloa (59./Modrić), Ramos, Varane, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, di Maria (45./Kaka), Özil (70./Pepe), Ronaldo, Higuain.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com