X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Po zmagi na Old Traffordu je bil Mourinho sicer zadovoljen z napredovanjem v naslednji krog tekmovanja, vendar je v isti sapi tudi okrcal svoje nogometaše: “Veseli smo, da smo napredovali, vendar sem od ekipe pričakoval več. Prvi polčas se je končal neodločeno, saj sta obe ekipi vedeli kakšen je vložek. Izključitev Nanija je spremenila potek dogajanja na igrišču. Nato je ponovno zapretil Manchester United, ki je bil z desetim igralci boljši in nevarnejši od nas. Uspelo nam je zabiti dva zadetka in zdržati do konca tekme.” Spregovoril je tudi o enem izmed glavnih faktorjev za uspeh Reala: “Modrić je bil ključnega pomena, saj je spremenil potek tekme, prav tako ključna pa je bila izključitev igralcev Manchester Uniteda.” 

Zadetka Modriča in Cristiana sta bila dovolj za zmago Reala na Old Traffordu: “Poznam ta stadion, mentaliteto kluba – vedel sem, da bomo morali garati do konca. Prav tako poznam Fergusonov stil vodenja, zato sem pričakoval pritisk Manchestra v zadnjih minutah. Želeli smo nadzorovati tekmo, vendar so igralci Manchestra nadzorovali sredino igrišča. Diego Lopez je bil, podobno kot na prvi tekmi De Gea, naš najboljši igralec, ki nam je prinesel zmago.”

Mourinho je nato še izdatneje pohvalil nastop vratarja iz Galicije: “Diego Lopez je bil odličen, najboljši igralec na tekmi. Če je vratar tvoj najboljši igralec in igraš z igralcem več, to pomeni, da nisi nadzoroval tekme tako kot bi jo moral. To se nam je zgodilo kljub temu, da so bili na igrišču Xabi, Khedira, Modrić, Kaka… Jezi me, da je moral proti zgolj desetim igralcem Manchestra biti naš najboljši igralec Diego Lopez. Opravil sem nekaj menjav v želji po večji stabilnosti in nadzoru na igrišču, vendar je Diego vseeno moral ubraniti veliko strelov nasprotnikov.” 

Modrić je v drugem polčasu na igrišču zamenjal Alvara: “Manchester United je v obrambi odigral izjemno tekmo, bili so zelo dobro organizirani, povzročili so nam veliko težav. Modrić je spremenil tekmo. V igro je prinesel kreativnost in gibanje. Luka je razmišljal o hitrem gibanju v globino in popolnoma spremenil potek tekme.” Mourinho je nato spregovoril še o povratku Cristiana na Old Trafford: “Nikoli se ni lahko vrniti na stadion, kjer si igral pred tem. To sem občutil pri mojih prejšnjih ekipah. Nikoli se ni lahko vrniti.”

Trener je nato nadaljeval z analizo tekme: “Manchester se je z enajstimi igralci zelo dobro branil in prevzel pobudo v prvem polčasu. V drugem polčasu sem v igro poslal Modrića, v trenutkih, ko je padel izenačujoči zadetek, pa sem želel v igro poslati Benzemaja namesto Higuaina. Hotel sem tvegati vse. Ne pravim, da bi to storil če bi bilo razmerje moči na igrišču 11-11. Realnost je pač taka, da smo proti desetim nasprotnikovim možem imeli pobudo, kas smo uspeli unovčiti. Sami smo si krivi tudi za vse preglavice, ki so nam jih povzročili. Zgodovina je polna ekip, ki so rezultat dosegle tudi z desetimi možmi.”

Mourinho je nato spregovoril tudi o izključitvi Nanija: “Verjamem, da se je Ferguson počutil podobno, kot sem se pred leti jaz zaradi Pepejeve izključitve. Za nameček je bil Pepe izključen še zaradi simuliranja, danes pa je prišlo do močnega kontakta, ki pa bi morda lahko bil kaznovan le z rumenim kartonom. Sodnik se je odločil, da je šlo za rdeči karton. Mi smo igrali svojo tekmo in nismo mogli vplivati na to odločitev. Lahko rečem, da je danes boljša ekipa izgubila. V prvem polčasu se je odvijal taktičen boj. V začetku drugega polčasa je Manchester uspel zadeti, po izključitvi pa se je Manchestru zgodilo podobno, kot se je nam pred leti proti Barceloni.”

Mourinho je nato spregovoril še o pritoževanju Manchestra nad izključitvijo: “Sem prvi, ki vpije, joče in se pritožuje. Vendar je Real igral z desetim možmi v polfinalu in ne v šestnajstini finala. Rekel bi, da je danes boljša ekipa izgubila. Takšne stvari se v nogometu dogajajo. Po vstopu Kakaja in Modrića smo deset minut igrali dobro. Igralci Manchestra ju niso uspelo zaustaviti in vidno je bilo, da nadziramo sredino igrišča. Nato so se stvari spremenila in le z desetim možmi je bil Manchester nevarnejši.”

Na koncu so novinarji Mourinha povprašali še o Fergusonovi odsotnosti na tiskovni konferenci: “Nisem še uspel govorit z njim po tekmi, vendar sem imel srečo, da sem lahko 45 minut pred tekmo preživel skupaj z njim. Vedno mi je všeč v privatnosti govoriti z njim. Nihče ne sme dvomiti v njegove odločitve, saj je najboljši. Manchester nam je povzročil veliko preglavic, tudi taktično je bil popoln.”